De oplossing (voor mij)

 • #1

  Beste Lotgenoten,

  Ik ben een gezonde, sportieve man van 39 jaar. Getrouwd en 2 jonge kids.

  Ik heb sterk het gevoel dat ik dit wil delen met jullie lotgenoten al kan ik niet heel lekker schrijven oid. Ik doe het toch! Ik heb namelijk de oplossing (voor mij) gevonden.

  Om te beginnen ben ik in m'n hoofd al 1000x dood geweest. In mijn slechte periode had ik zeker iedere dag heel veel last van hypochondrische gedachten vanaf het moment dat ik opstond in de ochtend totdat in mn bed lag en daar nog eens lekker ging liggen malen.
  Bij elk plekje of steekje in en op mijn lichaam ging ik googlen en een zelf diagnose doen(de gekste dingen heb ik mezelf aangepraat), ik was nonstop met mijn hart bezig, continu op mijn horloge mijn hartslag checken, paniekaanvallen, meerdere malen voor op de eerste hulp geweest, met een holterkastje rondgelopen ivm hartkloppingen, meerdere ecg's gehad en alles zat/zit dus in m'n hoofd.
  Ik heb met meerdere psychologen gepraat, rustgevende (homeopathische) middelen geprobeerd. Niks van dat helpt!!
  Ik was er zo ongelofelijk klaar mee dat ik mezelf (ik sporte al redelijk vaak) nog meer op sportief vlak ben gaan uitdagen om aan mezelf te bewijzen dat er niks met mijn hart kan zijn als ik deze prestaties neerzet, denk aan marathon, obstakel runs, zware bootcamps etc. Daarnaast heb ik me gefocust op mijn voeding en voedingspatroon, ik ben erachter gekomen dat dit net zo dan wel niet belangrijker is dan wat dan ook. Voeding is key! Ik de tijd dat ik steken in mn hart had heb was dit dus altijd na een zware of slechte maaltijd en door de spijsvertering kreeg ik dus steken en ging me slecht voelen en kwam ik weer in dat irritante cirkeltje.
  Ik ben nu zomaar aan het typen en weet niet of het een beetje samenhangend is allemaal maar ik denk wel dat het duidelijk is.
  Ik wil absoluut niet betweterig doen oid. Ik weet hoe zwaar het kan zijn die gedachtes waar je denk nooit meer vanaf te komen en dat je je af en toe weleens afvraagt of het allemaal nog wel zin heeft.
  Tuurlijk heb ik af en toe weleens een terugvalletje zeker als ik vermoeid ben maar ik kom daar dan meestal wel weer snel uit. Ik ben nog heel veel dingen vergeten die ik wil zeggen maar op dit moment is dit wel even het belangrijkste.
  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.
  Wat ik ook kan aanbevelen is; praat erover met veel mensen daardoor is het allemaal wat beter te relativeren en voel je je niet zo alleen. Veel mensen snappen het niet maar weten dan wel in watvoor state of mind je zit.

  Ja dat was het wel een beetje.Ga fakking hard sporten, krijg je voeding op orde, stop sowieso met roken, daag jezelf uit en je zal zien dat je eruit gaat krabbelen.
  Zorg goed voor jezelf! Je ben een baas!
  Als je met vragen zit vraag maar raak.
  Ik weet redelijk veel van voeding en sporten dus tips&trick kan ik je altijd geven.

  Gr Fabian

  Reageer
  #2

  Hoi Fabian,

  Bedankt voor de tips. Ik heb zelf verschrikkelijk veel last van deze gedachtes en dan met name over kanker. Ik ga het proberen met meer sporten en gezonder eten. Hopelijk vind ik ook een manier om er beter mee om te gaan.

  Reageer
  #3

  Hoi Fabian,

  Je verhaal spreekt me enorm aan. Ik loop al jaren rond met de angststoornis hypochondrie. Ik zoek afleiding en wil proberen dit in sporten te vinden. Heb je wellicht tips voor me? Ik ben bang dat ik het niet vol ga houden en te weinig motivatie heb om het sporten aan te houden zeg maar, heb veel sportscholen al gehad zo hier en daar maar ik haak na 1 maand al af. Omdat ik weet hoe belangrijk bewegen is, zowel fysiek als mentaal, zou het super zijn als ik een keer WEL mijn draai in sporten ga vinden.

  Reageer
  #4

  Hoi Lisa,

  Wat ik kan aanraden is sporten in groepsverband of met iemand samen. Als je dan op een gegeven moment de smaak te pakken krijgt en resultaten boekt wordt het bijna een "verslaving " en dan weet hecdat je goed zit. Stel jezelf ook altijd een doel. Ik weet dat het lastig is om je zelf te motiveren maar weet waar je het voor doet en dat gevoel dat je hebt na het sporten werkt zo goed tegen negatieve gedachten (bij mij althans). Je bewijst jezelf dat er lichamelijk niks aan de hand is en dat is het allerbelangrijkste vind ik. Ik hoop dat je je draai kan vinden! Succes

  gr Fabian

  Reageer
Reageer op: De oplossing (voor mij)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief