Extreme angst aandoening baarmoeder/eierstokken

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik moet even mijn verhaal kwijt, ik maak mijzelf al dagenlang opnieuw helemaal gek.
    Ik heb al ruim een half jaar vage klachten. Een half jaar geleden heb ik seks gehad. Sindsdien heb ik een zeurende pijn aan mijn lage onderbuik, onderrug en plasbuis. In het begin had ik wekenlang witte en rode bloedcellen in mijn urine, maar geen blaasontsteking bacterie. Mijn urine is nu al een tijd lang schoon, maar de klachten zijn er onophoudelijk.

    Ik heb veel onderzoeken gehad. Heb me 2 keer op soa's laten testen. Ik heb geen vaginale schimmel/bacterie, ik heb mijn blaas van binnen laten bekijken, ik heb een inwendige echo gehad bij de gynaecoloog, en nog meer. Er kwam niks uit.

    Door de angst kreeg ik een langdurige griep, waardoor ik extreem bang werd voor HIV. Toen ik me hierop had laten testen was ik nog steeds bang. Bij de GGD hadden ze gezegd dat je lymfeklieren opzetten als je HIV hebt, en dat had ik niet. Weken later kreeg ik klachten waarbij het leek of mijn lymfeklieren opgezet waren. Ik heb me nog een keer laten testen, en ik heb echt geen HIV. Dit heb ik nu helemaal afgesloten en die klachten verdwenen.

    Mijn onderbuikpijn is onophoudelijk gebleven, en toen ik een paar weken terug weer seks had gehad werd het erger. Ik ben het meest bang dat er iets mis is met mijn baarmoeder en eierstokken. Die angst komt vooral doordat ik 3 keer chlamydia heb gehad. Ik ben op seksueel gebied niet heel veilig opgegroeid en ik kon vroeger moeilijk mijn grenzen aangeven, zoals zeggen dat ik een condoom wilde gebruiken.

    Mijn buikpijn zit vlak boven mijn venusheuvel. Soms in het midden, soms links en rechts. Ik had laatst gelezen dat je eierstokken veel lager zitten. Onder je schaambot. Ik was dus gerust gesteld en dacht dat mijn buikpijn door mijn prikkelbare darm kwam. Maar nee hoor, gisteren had ik opeens pijn links onder mijn schaambot, naast mijn venusheuvel!

    De dokter dacht aan een overactieve bekkenbodem dus ik heb daar fysiotherapie voor gehad. Alleen dat hielp niet en de fysio vond dat ik mijn bekkenbodem eigenlijk best goed kon ontspannen. Ik vertrouw het dus voor geen meter en ik ben ervan overtuigd dat er iets in mijn lichaam niet klopt.

    Zit ik mijn klachten me nu volledig in te beelden doordat ik angstig ben?? Ik voel het toch echt. Ik ben toch niet gek? Vroeger was ik nooit hypochondrisch. Ik weet niet meer wat ik ermee aanmoet en ik kan op deze manier niet verder met mijn leven.
    Ik heb veel gelezen over wat angst met je lichaam kan doen, maar meestal zijn dat hyperventilatie klachten. Ik lees nooit iets over klachten aan de vrouwelijke organen door stress.. Ik zit met zoveel vragen in mijn hoofd, is het brein echt in staat klachten te imiteren als je bang voor een aandoening bent?

    Ik heb trouwens al angstmedicatie gekregen en ik ga binnenkort naar een psycholoog, maar ik sta nog op de wachtlijst.

    Ik hoor graag hoe jullie er over denken, en kom graag met lotgenoten in contact.

    Reageer
    #2

    Ben je met de klachten al bij een gynaecoloog geweest? Is er een inwendig onderzoek gedaan om naar de baarmoeder en eierstokken te kijken?

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Ja, ik heb een inwendige en uitwendige echo gehad. Er is ook met een eendenbek gekeken. Er waren geen bijzonderheden.

    Reageer
    #4

    Angsten veroorzaken niet alleen maar hyperventilatieklachten hoor.  Ook andere lichamelijke klachten kunnen daardoor ontstaan. Vooral wanneer de focus op een bepaald deel van het lichaam komt te liggen. En dat is bij jou wel aan de orde. De soa/hiv angst kan dit wel veroorzaken. aangezien er verder geen enkele aanwijzing is voor andere lichamelijke aandoeningen, zou het best kunnen zijn dat je klachten, psychosomatisch zijn. En dan is het goed om naar een psycholoog te gaan.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie Tandor, ik wist nog niet dat dat klachten kan geven op deze manier.
    Ik probeer het van me af te zetten, als ik afgeleid ben heb ik weinig last. Zodra ik alleen ben beginnen de klachten en angst opnieuw. Ik hoop dat een psycholoog me hierbij kan helpen.

    Ik vraag mij toch nog een paar dingen af. Omdat m'n klachten al zo lang duren wil ik alles uitgesloten hebben.
    Is het op een echo te zien als je endometriose hebt?
    Ik heb sinds kort ook veel afscheiding en een branderig gevoel/steken in m'n vagina. het is ook  rood. Er kan geen oorzaak gevonden worden maar er is wel degelijk een reactie. Kan dit ook door stress komen? Op sommige dagen heb ik minder last.

     

     

    Reageer
    #6

    "als ik afgeleid ben heb ik weinig last. Zodra ik alleen ben beginnen de klachten en angst opnieuw." Dit is een belangrijk kenmerk voor b.v. stress/angst gerelateerde klachten. Op het moment dat je alleen bent en in rust komt, begint het malen en denken weer..en dan nemen de klachten ook weer toe.
    Endometriose is op een echo zelden te zien.
    De vaginale klachten zouden stress gerelateerd kunnen zijn. Misschien door overspannen bekkenbodemspieren

    Reageer
Reageer op: Extreme angst aandoening baarmoeder/eierstokken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief