Angst

  • #1

    Ik heb vage klachten pijnlijke spieren en steken in m'n bovenlichaam en licht misselijk etc. Ik ben steeds zo bang dat ik een erge ziekte heb en zal dood gaan terwijl ik nog pas in de 30 ben en nog heel lang wil leven. M'n angst wordt steeds erger en erger en ben al met verschillende klachten naar de huisarts gegaan. Ook ben ik bij een psycholoog maar niets helpt en huisarts stelt me even gerust maar daarna begint de angst weer en voel ik vanalles. Medicatie slikken doe ik ook niet graag uit angst voor bijwerkingen en dat ik versterkt m'n angst om iets ergs te krijgen nog meer.  Ik weet echt niet meer hoe ik van m'n angst af raak. Heb op vandaag spierpijn in m'n onderrug en m'n achterkant bovenbeen en nek en straalt uit naar m'n onderkant voet en m'n arm. Alles alleen links en heb dit al vaker en al paar jaren zo. Vooral vlak voor m'n menstruatie merk ik dat de spierpijn erger wordt. Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Ja ik heb beide hyperventilatie en ook angststoornis maar probleem is dat ik niet het verschil weet tussen of mijn klachten door een enge ziekte komen of dat het van angst of hyperventilatie komt. M'n lichaam voelt namelijk echt aan alsof ik zwaar gesport heb zoeen spierpijn terwijl ik totaal niet gesport heb.

    Hoe kan ik van m'n angst af raken wanneer ik al bij een aantal psychologen geweest ben en ook angst voor medicatie heb dus dat allemaal niet werkt? Ik ben echt wanhopig en wil gewoon zorgeloos leven maar steeds als ik denk vanaf nu ga ik gewoon niet meer eraan denken krijg ik weer echt pijn ergens in m'n lichaam waardoor het niet lukt en als ik iets voel komt direct de angst alweer. Bestaat er misschien nog iets anders buiten psycholoog en medicatie?

     

    Reageer
    #4

    Voor een angststoornis zou je een therapie kunnen doen. Maar dat gaat via een psycholoog. En dan niet allen met wat praten maar met therapie.

    De hyperventilatie kun je onder controle krijgen met ademhalingsoefeningen. Als dat onder controle hebt, heb je ook veel minder lichamelijke klachten. En dus ook minder angst/paniekaanvallen. Voor e ademhalingsoefeningen zou je naar een fysiotherapeut moeten gaan.

    Als je op onderstaande link kijkt, kun je zien welke klachten en allemaal kunnen ontstaan door angst en hyperventilatie. Me dat lijstje kun je je eigen klachten vergelijken en weet je waar ze vandaan komen.

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
Reageer op: Angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief