Bijna flauwvallen na een paar happen

  • #1

    Ik heb sinds meerdere maanden een probleem tijdens het eten. Als ik lekker eet, of eten heb met een sterke smaak, als zout of zuur, heb ik een raar gevoel in mijn hoofd. Het lijkt op flauw vallen, of zwaar dronken zijn. Het gebeurt meerdere keren per dag, bij het avondeten, chips of een koekje. Het wordt erger met de tijd en nu een probleem. Ik kan niet of moeilijk praten als het gebeurt en duurt ongeveer 10 seconden. Vorige week liep ik een koekje te eten door een gang, en liep ik zo schuin dat ik tegen de muur aan liep en met mijn schouder tegen de muur leunend stil moest staan en wachten tot het over was en weer door kon lopen. Vanavond stond ik na een paar happen macaroni op om een glas water te pakken voor mijn dochter. Ik moest stil staan en weer even wachten tot het over was. Ik heb geen bloedarmoede, wel gehad, maar dit is niet vergelijkbaar. Mijn ijzergehalte is goed.
    Ik kan geen informatie vinden over dit probleem.
    Ik hoop dat jullie iets weten, het begint nu een probleem te worden.

    Reageer
    #2

    Flauwvallen, in medische termen een 'syncope', ontstaat door een plotse bloeddrukval. Hierdoor bereikt het bloed - volgens de wetten van de zwaartekracht - niet langer het hoogste gedeelte van het lichaam, dus de hersenen. Dit resulteert in het verlies van bewustzijn en flauwvallen.
    Op de eerste plaats speelt erfelijkheid een rol. Meestal is het zo dat ouders of andere familieleden ook wel eens last hadden van dit fenomeen.
    Leeftijd speelt een rol, omdat het in eerste instantie voorkomt bij kinderen en jonge mensen. Het neemt steeds af, of verdwijnt volledig wanneer men ouder wordt.
    Emotionele toestanden die als overweldigend ervaren worden, kunnen een flauwte veroorzaken. Bijv. schokkende ervaringen, het ruiken van de geur bij het betreden van een ziekenhuis, hevige pijn, enz...
    Soms komt het ook wel eens voor wanneer iemand langdurig in een bepaalde gedwongen houding moet rechtstaan. Bijv. soldaten op wacht, of vroeger bij de kleermaker of in de kerk,...
    Bevorderende factoren zijn: aanleg, gebrek aan slaap en rust, stress, gebrekkige fysieke conditie, te weinig zoutgebruik, slechte luchtcirculatie, zuurstofgebrek en drukte, overslaan van het ontbijt, waardoor een relatief bloedsuikertekort ontstaat, alcoholgebruik de avond tevoren, waardoor een relatief zouttekort ontstaat wegens meer zoutverlies dan zoutinname, overdreven gebruik van sommige producten, zoals koffie, cola, nicotine en stimulerende middelen

    Reageer
    #3

    Ik heb deze klachten ook en ben ouder (59 jaar). Het probleem is dat juist steeds een hoge bloeddruk gemeten wordt. (190/110) soms iets lager. Ik slik al veel medicijnen tegen hoge bloeddruk en heb ook een hartritmestoornis die om de 5 minuten aanwezig en afwezig is. Ik voel me vreselijk. Ik voel dit bijna de hele dag door.

    Reageer
    #4

    Bij klachten als hoge bloeddruk en hartritmestoornissen kan het slim zijn om ook wat aan de oorzaken te doen. Niet in plaats van medische zorg of medicijnen trouwens. Allereerst je dagelijkse voeding. Teveel koolhydraten en vooral geraffineerde suikers kunnen je bloedsuikerspiegel laten schommelen, wat voor allerlei ontregelingen in je lichaam kan zorgen. Zo kan insulineresistentie ontstaan. Daar kan je een en ander over vinden op internet.

    Beter wat meer complexe koolhydraten en combineren met wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor worden de suikers langzamer opgenomen. Een koekje, zoet fruit, wijntje, zonder dat er wat eiwitterigs bij zit zorgt weer voor pieken in je bloedsuikerspiegel.

    Ook letten op voedselovergevoeligheden. Stoffen als tyramine in de voeding, onder andere in kaas en zuurkool, werken bloeddrukverhogend.

    Dan kan er sprake zijn van allerlei tekorten in je lichaam. Voor je hele gezondheid zijn allerlei vitaminen, mineralen, bepaalde vetzuren en aminozuren nodig. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine b en d, omega 3. Die zijn belangrijk voor je hele lichaam, ook bij bloeddrukproblemen en hartritmestoornissen. Goed uitzoeken wat je lichaam nodig heeft. Zou ook kunnen schelen in je vage klachten. Had vroeger wel toen ik in behandeling was voor mijn eetstoornis dat ik duizelig werd na het ontbijt. Denk ook doorontregelingen en tekorten in mijn lichaam.

    Reageer
Reageer op: Bijna flauwvallen na een paar happen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief