schadelijke gevolgen overgeven beperken?

 • #1

  hallo,

  Ik vind het wat lastig om over dit onderwerp iets te schrijven. Ik ben al een tijdje niet zo goed bezig, ik spuug bijna elke dag een of meerdere malen. Ik wil er mee stoppen en probeer om niet meer dan 1 keer op een dag over te geven. Wat zijn de gevolgen van veel overgeven? Hoe kan ik de schade beperken? ZIjn er manieren om dit te stoppen?

  Ook krijg ik wel eens tijdens het overgeven een bloedneus hoe kan dit komen?

  Reactie
  #2

  Suus, als je dit bericht van jou nu eens ziet als een eerste stap, maak dan dinsdag de 2e stap en ga naar de huisarts.
  wat jij hebt is een ernstige eetstoornis en daar moet je mee geholpen worden, je bent helaas de enige niet en de huisarts zal het begrijpen.
  Echt je hebt hulp nodig om dit te stoppen, therapie is het beste voor je.
  Gevolgen overgeven: o.a. ontsteking slokdarm, aangetaste tanden en kiezen enz.
  zorg beter voor jezelf, veel sterkte, Brenda

  Reactie
  #3

  Brenda heeft gelijk ga naar de hiusarts
  het is al heel goed datje er van af wil
  je weet hopelijk dat als je niks doet
  je tandern afbrokkelen en het is ook
  heel slecht voor je slokdarm 1 keer per
  dag is ook nog heel veel

  succes emma

  Reactie
  #4

  Je tanden zullen niet zo snel afbrokkelen maar op den duur is dat zeker wel een mogelijkheid. Wel zul je al snel essentiƫle voedingsstoffen tekort komen, en zal je gezondheid achteruit gaan. Als dit ten koste moet gaan van je uiterlijk, dan is het verstandig met je ouders en of de huisarts te gaan praten want de kans bestaat dat je lijdt aan anorexia.

  Reactie
  #5

  Anorexia? Ik dacht eerder boulimia. En dat probleem moet niet onderscbat worden ookal ben je niet heel erg mager of heel dik. Het is erg. Mijn moeder zei altijd tegen mij dat het normaal was... Dus zocht ik pas na 6 maanden hulp ondat mik het toen pas tegen mn pa zei en hij stuurde me meteen naar de dokter. Toen gaf ik 4x per dag over en dat elke dag. Nu een jaar later ben ik aan het vechten. Je kunt hartritmestoornizsen krijgen. Ik heb het een paar keer gehad. Ik vecht omdat ik mn lieve vriend niet wil verliezen.

  Reactie
  #6

  Ik geef ook elke dag over... niet omdat ik een eetstoornis heb maar omdat ik mezelf zo rot voel. Ik kan er ook niet mee stoppen, omdat het voor mijn gevoel het enige is wat wel lukt enwat ik wel kann? het hoeft niks met een eetstoornis te maken te hebben hoor..

  Reactie
Reageer op: schadelijke gevolgen overgeven beperken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief