Herstel anorexia

 • #1

  Hoi,

  Hoelang kan het duren voordat alle bloedwaardes weer normaal zijn en je lichaam weer normaal functioneert, nadat je anorexia hebt gehad?

  Groet
  Anoniem

  Reageer
  #2

  Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Dat zal voor iedereen toch anders zijn

  Reageer
  #3

  Gaat niet helemaal vanzelf. Zal ook uitmaken hoe lang en hoe ernstig je eetstoornis is geweest. Mensen met een eetstoornis hebben vaak toch al tekorten, zoals aan zink en vitamine B en door de eetstoornis ontwikkel je nog meer tekorten en ontregelingen. Vaak ben je bang voor het kleinste spoortje vet, waardoor je vetoplosbare vitaminen tekort komt en ook de vetzuren heb je nodig.

  De basis is natuurlijk volwaardige voeding. Ben niet zo'n voorstander van zogenaamd normaal eten, wat inhoudt dat je ook taart en patat moet eten. Niks mis mee als je daar een keer zin in hebt maar er zitten weinig voedingsstoffen in en de snelle koolhydraten zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Verder kan het raadzaam zijn om wat extra voedingsstoffen te nemen; niet alleen vitaminen maar ook bepaalde mineralen, vetzuren en aminozuren. Een orthomoleculair therapeut zou je nader advies kunnen geven. Of vraag advies in de betere vitaminezaak. Zelf in het verleden een eetstoornis gehad. Slik tegenwoordig wat supplementen en wat extra eiwit.

  Reageer
  #4

  Ik zit erg te twijfelen om te reageren, ik wil natuurlijk niks erger maken. Ik worstel al jaren met of tegen anorexia, ben al vaak in therapie geweest. Door mijn zwakke gezondheid kon ik niet naar een kliniek. Voor een groot gedeelte heb ik het denk ik wel wat overwonnen, maar ik denk dat ik het nooit echt kwijt raak. Maar het over heerst niet meer denk ik.

  Groetjes Chantal

  Reageer
Reageer op: Herstel anorexia
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief