Ik denk dat ik Dwangneurose heb doordat:

  • #1

    Hallo, ik ben Fernando en ben 15 jaar.

    Tijdens het auto rijden:

    Als me vader aan het auto rijden is begint er iets in me hoofd.
    Sinds klein tikte ik met me voet als er een auto voor bij kwam maar ik denk dat dat is veranderd in een dwang. Elke keer als ik in de auto zit en er een auto voorbij komt moet ik met me voet tikken. Ik ben bang dat als ik het niet doe er een ongeluk kan gebeuren door die auto. Op de snelweg is het heel vervelend doordat er meerdere rijstroken zijn. Als ik een auto mis doordat ik hem niet zag omdat hij ergens achter reed word ik heel angstig van binnen.

    Tijdens het chatten met mensen:

    Als ik praat met mensen en ik ze een bericht stuur moet ik wachtte totdat ze me een antwoord terug geven. Ik blijf op de chat letten zodat ik snel terug kan reageren. Als ik het te laat doe ben ik bang dat ze boos om me worden en niet meer tegen me praten of dat ik geen reactie meer terug krijg.

    Mijn vraag is: is dit dwangneurose en zo ja hoe kan ik ervoor zorgen dat het minder word en liever het helemaal weg laten gaan.

    Groetjes ,

    Fernando

    Reageer
    #2

    Een dwangneurose is wellicht wat overdreven, maar het zou er wel een kunnen worden als je er niets aan doet. Ga eens naar de huisarts en bespreek je probleem. Hij/zij zou je eventueel kunnen doorverwijzen naar een kinderpsycholoog.

    Reageer
Reageer op: Ik denk dat ik Dwangneurose heb doordat:


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief