wie weet of het echt is of niet?

 • #1

  ik heb erg last van dwang handelingen als ik iets niet doe dat er iets ergs gebeurd nou zegt iedereen dat dat klets is maar wie kan dat bevestigen? ik durf het niet te laten stel dat er wel wat gebeurd? waarom zouden mensen anders last hebben van zoiets?

  Reageer
  #2

  Mensen hebben daar last van omdat ze dwangstoornis hebben. Dat is dus een [psychisch probleem en daar zou je dan mee naar een psycholoog moeten gaan

  Reageer
  #3

  daar heb ik morgen een afspraak maar toch vraag ik het me af weet het ergens ook wel maar dan denk ik ja maar waarom krijgen mensen dan zoiets?

  Reageer
  #4

  Dat is een goede vraag... dat is dus de taak van de psycholoog om daar achter te komen

  Reageer
  #5

  Hoi,

  Dwanghandelingen voer je uit om iets te bezweren waarvan je bang bent dat het gebeurt als je die handeling niet uitvoert. Je probeert dus te voorkomen dat er iets naars gebeurt.

  Vaak komen ze voort uit aparte gedachten aan seksuele uitspattingdn, van een hoogte springen, voor een trein springen, andere gewelddadige dingen enz.

  Die gedachten noem je intrusies. 80% van de mensen heeft intrusies, het is normaal. Een soort kleine kortsluiting in je hoofd waar je geen aandacht aan hoeft te besteden. Het betekent nl niet dat jij dat ook gaat doen.

  Mensen ontwikkelen soms een dwang als ze denken dat ze het wèl gaan uitvoeren en zo kunnen voorkomen. Dat is eigenlijk zonde van de tijd en jammer want dan wordt iets dat vooral hinderlijk was maar onschuldig, ineens een dagtaak. Terwijl dit de intrusies nooit zal verminderen.

  Therapiedoel is dan dat je weet dat je iets doet dat niet nodig is en geen zin heeft, en je daarom de dwang stopt.

  Sterkte!

   

  Reageer
  #6

  dankje...maar die gedachten heb ik niet alleen dat er met iemand iets gebeurd als ik ieta niet doe bv aanraken meedere keren

  Reageer
  #7

  Precies dat noem je een intrusie: dat je denkt dat er iets ergs met iemand gebeurt.

  De handeling komt op om dat daarmee te bezweren. Maar je kunt de eerste gedachte dat er iets ergs met iemand gebeurt ook accepteren als een rottige gedachte en meer niet.

  Tenzij je mensen bent verloren en daar nog verwerking in nodig hebt? Misschien er over praten dan..

  Reageer
  #8

  oke dankje voor de uitleg heb vandaag idd een afspraak met psygoloog.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: wie weet of het echt is of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief