Hulpverlening

 • #1

  Hoi,

  Ik heb al een aantal maanden contact gehad met mijn huisarts. Ik ben suïcidaal en zwaar depressief. De huisarts heeft de crisisdienst ingeschakeld, met mijn goedkeuring. Nu ben ik daar op gesprek geweest, wat voornamelijk over mijn financiën gingen. Ik zit er zwaar door heen dat ik de hele dag probeer te slapen en 30 pillen van 10 mg van diazepam in neem. Voor nu ben ik er van overtuigd dat ik geen hulp meer nodig heb en wil. Ik hoef al die medicijnen niet en die gesprekken daar heb ik al helemaal geen zin meer in. Nu wil ik de behandeling beëindigen, maar mijn behandelaar staat er op om de behandeling af te maken. Nu heb ik afspraken afgezegd, maar ze verwacht wel gewoon dat ik kom.
  Hoe kom ik van deze hulpverlening af? Want ik wil echt niet meer en wat zijn de consequenties? Want met mijn domme kop heb ik wel verteld dat ik zelfmoordplannen heb. Als ik ze gewoon negeer kunnen ze dan gewoon mijn dossier zomaar afsluiten? Ik heb ontzettend veel spijt dat ik om hulp heb gevraagd. In principe kunnen zij mij toch tot niks verplichten als ik dat niet wil

  Reactie
  #2

  Als je toch dit soort problemen hebt, is het toch juist goed om hulp te hebben. Ik zou dat niet zomaar beëindigen.
  Als je toch wilt, dan kun je dat doen. Je dossier wordt dan gesloten. Niemand kan je verplichten. Het kan wel consequenties hebben voor eventuele latere/verdere hulpverlening.

  Reactie

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Somberheid en depressieve klachten? Wat te doen?

  Somberheid en depressieve klachten? Wat te doen?

  Sombere gevoelens maken je lusteloos en vermoeid Het hebben van depressieve klachten kan je leven behoorlijk belemmeren. Je hebt last... Lees verder
  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Hulpverlening
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief