depressie, medicatie, overgewicht

 • #1

  hallo allemaal, al aardig wat jaren heb ik depressieve klachten, de ene keer erger als de andere, nu ben ik al redelijke tijd stabiel. Alleen door de medicatie ben ik in de loop der jaren behoorlijk aangekomen, nu zit ik op het punt dat ik daarmee in de knoop kom in mijn hoofd. Mijn gewicht is altijd zo rond de 70kg geweest, op dit moment zit ik tegen de 100kg aan, wat ik ook voor dieet doe, ik val gewoon niet af. Ben bij de dokter geweest e.d. maar krijg overal te horen, komt door de medicatie. En tja, daar kan ik niet buiten. Ik voel me machteloos, maar wil gewoon gewicht kwijt. Wie kampt hier ook mee en heeft er toch tips??

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Heeft de dokter je geen advies gegeven? het lijkt mij dat er echt wel wat te behalen valt qua gewicht. Hieronder een aantal tips:

  -Let op je voeding (niet eten uit verveling, geen snacks tussen de maaltijden, water ipv frisdrank, geen of weinig alcohol etc.)

  -Probeer 3 tot 4 keer per week te sporten. Ik zou starten met voornamelijk cardio én daarna mogelijk wat meer krachttraining erbij gaan doen

  -De zomer komt er weer aan, probeer zo veel mogelijk de fiets te pakken ipv de scooter of auto. Met fietsen verbrand je relatief veel calorieën en je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu (twee vliegen in een klap).

  Als het echt aan de medicatie ligt en er geen verbetering komt zou ik even goed in gesprek gaan met je 'dokter' , als je telkens blijft worstelen met je gewicht dan is dat ook geen pretje.

  Veel succes!

   

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: depressie, medicatie, overgewicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief