Dikker worden van medicatie, maar willen afvallen

  • #1

    Sinds een tijdje heb ik een nieuw medicijn voor mijn chronische pijn. Het medicijn heet Depakine.

    Toen ik begon aan dit medicijn woog ik 58. Na een tijdje woog ik al 62 en het werd steeds maar hoger.

    Inmiddels weeg ik tot mijn grote verbazing 71 kilo. Graag wil ik dan ook afvallen en ik let al een paar weken erg op mijn eten en drinken, maar helaas gaat er geen een kilo af, niet eens een paar gram. Een sportmens ben ik niet, want dit hou ik helaas niet vol door mijn verschillende lichamelijke aandoeningen.

    Nu is mijn vraag: Kun je afvallen, terwijl je dikker wordt van je medicatie?

    Ik heb namelijk het idee dat ik kan proberen wat ik wil, maar het toch niet lukt, zolang ik nog aan het medicijn zit. Liever wil ik niet overstappen naar een ander medicijn, want ik heb echt baat bij de Depakine. Vele andere medicatie die ik heb gehad hielpen nooit.

    Alvast bedankt voor de reacties. Mvg

    Reageer
    #2

    Overigens ben ik wel 1.74 lang hoor, dus ik heb geen overgewicht, maar ik ben gewoon bang dat de kilo's als maar gaan oplopen dankzij de medicatie en dit wil ik niet.

    Reageer
    #3

    Het is een vervelende bijwerking. Je zou je gewicht toch onder controle moeten proberen te houden, door en een dieet en toch bewegen. Als is het maar 3 x 10 minuten op een dag. Overleg met een fysiotherapeut wat je zou kunnen doen passende bij je andere klachten

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reactie!

    Reageer
    #5

    Hallo Anonymus,

    Hopelijk gaat het al veel beter met je pijn ondertussen. Ik begrijp je probleem ivm bijkomen door medicatie volkomen, Depakine is een medicijn voor Epilepsie, het staat bekend dat dit medicijn, en vele andere, gewichtstoename geeft,,,,ik erger me groen dat er steeds wordt gezegd,,,,,"eet wat minder en beweeg wat meer",,,tuurlijk kan dat helpen, maar er zijn zoveel meer redenen die gewichtstoename geven en waar zelfs keihard sporten en uithongeren niets zou helpen. Ik raad aan om een ander medicijn te vragen indien je nog last hebt van gewichtstoename, en bespreek ook eerst de bijwerkingen met je arts. Ik wens je het allerbest.

    Roxan

    Reageer
Reageer op: Dikker worden van medicatie, maar willen afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief