medicatie en afvallen

 • #1

  Door een opname in het RGCz'huis,heb ik allerlei medicatie gekregen,oaseroquel,lorazepam,anafranil(ad)promethazine,lormetazepam en oxazepam.
  Ik ben 5 maanden opgenomen geweest,en toen ik opgenomen werd woog ik 60 kilo en nu zit ik op de 95.De psych zegt ook dat het door de medicatie komt,ik ben met een heel zwaar dieet bezig,maar echt veel val ik niet af.
  Nu willen ze dat ik ga afbouwen met de medicatie,waar ik erg bang voor ben,maar ik vraag me af of er nog iemand is die zoveel is aangekomen maar de kilo's er toch weer heeft afgekregen met behoud van medicatie.
  Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Ik vind het heel erg verstandig van je dat je met medicatie begonnen bent, en dapper. De redenen waarom je hiervoor hebt gekozen zijn privé, maar uit de medicatie kan ik opmaken dat dit een goede reden is geweest.
  Dus wat betreft je eerste klachten, is het gelukkig beter geworden, zelfs zo dat je nu al wat minder medicatie kunt gaan gebruiken.
  Maar, inderdaad, een nadeel van deze pillen is dat je er van aankomt. En ik kan je verzekeren dat je hier ook weer vanaf kunt komen. het belangrijkste is dat je het onder begeleiding van je dokter doet en geleidelijk. Dan voorkom je terugval in je primaire problemen en krijg je op den duur je vertrouwde figuut weer terug.

  Dappere Dodo, heb geduld, wees verstandig en overleg met je dokter, dan komt het allemaal goed!

  Reactie
  #3

  Hoi, ik ben door de oxazepam ook veel aangekomen, nl.van 78 naar 94 kilo.
  Ben al een paar maand met weigt-care bezig, 3 shakes op een dag, een appel en een cracjer, zit nu op 81 kilo. 1 of 2 per week neem ik warm eten en 2 shakes. Dit dieet helpt me echt.
  Hoop dat je wat aan deze info hebt.
  groetjes Evelien

  Reactie
  #4

  Ik ben benieuwd hoeveel je volgend jaar om deze tijd weegt. Producten om af te vallen hebben allemaal een tijdelijk effect namelijk.
  En jouw gewichtstoename is niet een direct gevolg van je medicatie zoals bij StaffieAnne.

  Gewichtverliezen = meer bewegen + minder eten

  Simpeler en eerlijker kun je het niet zeggen...!

  Reactie
  #5

  Bedankt allemaal voor de reacties,ik wil ook niet weer 3 maanden opgenomen worden,maar ik zal het is met mijn dr overhebben.
  Nog 1 vraagje als ik al die medicijnen blijf slikken val ik dan ook niet af met een dieet?
  Groetjes Anne

  Reactie
  #6

  De reactie van Doeska slaat denk ik op Katja, dat is echt andere medicatie. Jouw medicijnen staan bekend om die vervelende bijwerkingen. Kun je in overleg met je psychiater geen andere medicatie krijgen die minder obese gevolgen heeft? Vraag het eens.

  Reactie
  #7

  Hallo

  Ik wil best afbouwen met de medicatie,maar ik ben er bang voor en nu voel ik me goed,behalve al die rotkilo's,die moeten er echt weer af,ik zal is met mijn dr overleggen,of zij me helpen kan,en anders zit er niets anders op dan weer een opname.

  Reactie
  #8

  Hoi allemaal, mijn gewichtstoename is te danken aan het feit dat ik, als ontwenningsverschijnsel, al een jaar geen honger en dorstgevoel heb, dus at en dronk ik veel en veel te veel.
  Vandaar mijn dieet. Tot nu toe verlies ik 3 kilo per maand, gaat best goed en drink 2 liter water per dag.
  groetjes

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hartstikke goed. Fijn dat je de oorzaak kent, nu weet je wat je moet doen.

  Reactie
  #10

  Bedankt voor je positieve reactie Janet.
  En ik hoop dat Anne haar doel ook bereikt.
  groetjes Katja

  Reactie
  #11

  Lieve Katja

  Ik heb er inmiddels 5 kilo af met behoud van mijn medicatie,dus het kan wel,gewoon eten,niet snoepen geen chips,worst,snoep en noem het allemaal maar op,en ik ben flink in beweging.

  Reactie
  #12

  Katja schrijft:

  Bedankt voor je positieve reactie Janet.
  En ik hoop dat Anne haar doel ook bereikt.
  groetjes Katja

  Hoi Katja

  Inmiddels ben ik toch weer opgenomen,in ugchelen in een rusthuis,maar het afvallen gaat nu prima,ik heb er nu binnen 2 weken al 8kilo af,nu nog ongeveer 30,maar ik ga het halen.

  Reactie
  #13

  Lieve Anne,
  geweldig dat je nu toch afvalt, ondanks je medicatie.
  Inmiddels zit ik op 78 kilo en natuurlijk zijn chips en worst voor mij ook taboe.
  Ik wens je alle goeds voor de toekomst.
  groetjes Katja

  Reactie
  #14

  lieve Katja

  Dankjewel voor je reactie,vandaag moesten we ons weer wegen,maar deze keer was ik niet afgevallen,weeg nog steeds 92 kilo,maar ik hou de moed erin en ga gewoon door met afvallen.

  Groetjes Anne

  Reactie
Reageer op: medicatie en afvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief