Depressie?

  • #1

    Ik voel me al een aantal jaren mentaal niet optimaal met af en toe extreem slechte en extreem goede momenten.  Op dit moment heb ik een slechte periode,  ik ben moe,  kan niet slapen,  geen motivatie,  school leid onder alles en vaak huilbuien. Verder heb ik ondertussen al meerdere plannen gemaakt voor suïcide omdat ik vindt dat ik het niet meer waard ben om te leven en niet meer constant met angst wil leven.  Nu weet ik niet wat ik doen moet,  mijn ouders weten niets van mijn problemen en dat wil ik ook zo houden. Ik denk zelf dat jet misschien goed is om dit net de huisarts te bespreken maar i k weet niet hoe,  en weet ook niet hoe ik mijn ouders hier buiten moet houden.  Heeft misschien iemand tips of ervaring hiermee.

    Reageer
    #2

    Je kunt gewoon een afspraak met je huisarts maken. Dat hoeft niet perse via je ouders.

    Maar ik vraag me af, of het niet beter zou zijn, je problemen toch met je ouders te bespreken.

    Reageer
    #3

    Ik kan mijn ouders er niets over vertellen omdat ik bang ben. Ik leef thuis altijd onder spanning.  Mijn ouders vooral mijn vader gebruikt met regelmaat fysiek en vooral mentaal geweld. Ik heb ook een relatie waar mijn ouders niets van weten dus ik kan het ze gewoon niet vertellen.  Maar hoe moet ik dar gesprek bij de huisarts aanpakken,  alles vertellen of wachten tot er gerichte vragen gesteld worden.

    Reageer
    #4

    Hallo,

     

    Wat vervelend dat het thuis niet zo'n prettige omgeving voor je is. Dat is in mindere perioden toch wel erg belangrijk, om een vertrouwde en fijne omgeving te hebben.

    Je hoeft niet altijd per se met je ouders te praten als je dat niet fijn vindt. Als het goed is, moeten ze dat ook respecteren. Het lijkt me wel goed om met iemand over je zorgen te praten, zoals je bij de huisarts overweegt. Je kunt van tevoren een soort brief of lijstje maken met dingen waarmee je zit, maar je kunt het er ook ter plekke uit gooien. Je moet niet wachten op vragen, maar je verhaal doen. Sowieso zul je misschien zien dat het flink oplucht om het even kwijt te zijn, en je kunt er misschien ook nog eens wat aan doen.

    Ten slotte: suïcide is echt niet de oplossing. Je bent nog jong en hebt een heel leven voor je. Alles gaat over, alles gaat voorbij. En je bent niet alleen. Maar geef het niet op, er is zo veel hulp te vinden. Maar daar kom je pas terecht via de huisarts. Ga daar dus heen en neem mijn tips met je mee als je er wat aan denkt te hebben.

    Heel veel succes ❤️

    Liefs, Mel

    Reageer
Reageer op: Depressie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief