Burnout? Tips?

 • #1

  Al sinds december gaat het qua omstandigheden heel goed met mij. Ik ben 28 jaar en mijn leven begint goed op de rit te komen. Leuk werk, genoeg geld, leuke vriendin. Wel gebruik ik regelmatig propranolol (3 x per week 10 a 15 mg) en diazepam (1 x per week 10 mg). Dit tegen zenuwachtige klachten. Doordeweeks ben ik druk bezig met werk, sport etc. In het weekend drink ik vaak stevig en gebruik vaak kleine hoeveelheden coke.

  Sinds 3 weken voel ik mij een beetje vreemd. Dromerig als het ware, niet helemaal helder. Ook ben ik wat angstig en behoorlijk moe. Wat warrig ook.

   

  is dit een burnout? Tips iemand??

  Reageer
  #2

  "Wel gebruik ik regelmatig propranolol (3 x per week 10 a 15 mg) en diazepam (1 x per week 10 mg). In het weekend drink ik vaak stevig en gebruik vaak kleine hoeveelheden coke."
  Dat zijn middelen die toch niet me elkaar verenigbaar zijn. Vraag me ook af of het wel zo goed met je gaat als je zelf denkt. Ga eens naar de huisarts en bespreek de klachten.

  Reageer

  Burn-out klachten kunnen een grote negatieve impact hebben op het dagelijks leven. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  dat snap ik heel goed en ik neem de middelen ook niet tegelijk. Verder leef ik zeer gezond qua voeding en sporten. Alleen in het weekend gaat het soms nogal hard. Dat is toevallig nu al 5 weken op rij zo en ik blijf het druk hebben doordeweeks.

  Reageer
  #4

  'en mijn leven begint op de rit te komen'. Klinkt of je krampachtig de dingen om je heen op orde wil krijgen maar het begint toch aan de binnenkant. Ben zelf arbeidsongeschikt, geen relatie, weinig geld maar toch gelukkig.

  Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Losse koolhydraten als een koekje, fruit en alcohol zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Daarbij kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid ondersteunen. Dan heb je vaak ook geen medicijnen meer nodig.

  Overmatig alcoholgebruik zorgt voor vele ontregelingen. Zo zorgt het voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, zink en vitamine B. Verder is het een belasting voor je lever en put het je enzymcapaciteit uit. Coke zorgt ook voor ontregelingen en drugs in het algemeen zorgen voor voedingstekorten.

  Bètablokkers en benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan diverse vitamine en mineralen. Bètablokkers zorgen voor tekorten aan Q10 en vitamine B. Ik zou toch eens met je huisarts praten over een leefstijladvies in plaats van pillen.

  Reageer
  #5

  Als je regelmatig coke gebruikt, en in de weekenden doorhaalt, kan er van gezond leven toch geen sprake zijn. Alles wat je dan goed doet aan voeding en sport breek en in luttele minuten weer af. Juist coke en alcohol jagen angsten en onrust aan, als ze zijn uitgewerkt...Als je coke en alcohol ook nog combineert, ( niet perse tegelijk, maar in hetzelfde weekend of dezelfde dag), ontstaat er coca-ethyleen. Ook een alcohol-achtige stof die weer zorgt voor verhoging van bloeddruk en hartslag, wat wederom zorgt voor het aanjagen van angsten en onrust....

  Je moet er toch echt eens goed over gaan nadenken om je leefstijl aan te gaan passen.

  Reageer
Reageer op: Burnout? Tips?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief