Burnout?

 • #1

  ben een vrouw van 57 jaar.

  vanaf februari heb ik last van gejaagdheid, hartkloppingen(niet lang, ze verdwijnen meestal weer snel) en als ik deze krijg wordt ik licht in mijn hoofd, net of dat ik flauw ga vallen, wat nog nooit gebeurt is en ik krijg het dan ook even warm.

  Ooit duurt het maar 1 seconde.

  Een hartfilmpje bij de huisarts wees uit dat er niets met mijn hart is, is zeer regelmatig en goed.

  Maar de hartkloppingen blijven.

  Ik heb heel veel op mijn werk meegemaakt 2 jaar geleden, bedreigingen door een van de bazen, die inmiddels weg is, met politie aangiftes erbij.

  Ik heb volgehouden, maar ik ga inmiddels niet meer iedere dag met plezier naar het werk.

  De andere baas die ik altijd de hand boven het hoofd heb gehouden, zeurt nu dat ik 1x 4 minuten teveel pauze heb gehad, dus stank voor dank eigenlijk.

  Ik ben afgelopen donderdag terug geweest naar de huisarts met deze klachten, en ook met chronisch verstopte neus, maar deze zei dat het niet mijn hart kan zijn en dat stress toeslaat op de zwakste items, dus mijn neusverstopping kan daar ook van zijn. Hij heeft me doorverwezen naar iemand die mij handvaten kan geven om te ontstressen.

  Mijn manueel therapeut zegt ook dat mijn lichaam altijd in de gevechtshouding staat.

  Ik ben bang dat ik in een burn out beland, en dan heb ik een probleem , ik denk dat dan ontslag zal volgen, want mijn werkgever begrijpt niet dat iemand een burn out kan hebben.

   

  Vraag is... kunnen deze klachten allemaal werkelijk stress gerelateerd zijn, zit heel de dag te piekeren hierover.

  En heeft iemand van jullie misschien ook handvaten, als het stress is, om hiermee om te gaan

   

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Wat een vervelende situatie!

  Over je klachten zelf kan ik weinig zeggen, behalve dat ik wel weet dat stress veel ellende in zowel je hoofd als je lichaam kan geven.

  Maar wat ik wel weet, is dat een burn out, of wat voor ziekte dan ook, nooit een directe reden voor ontslag kan en mag zijn!

  Als je je ziek meldt, om wat voor reden dan ook, volgt er eerst een heel traject. Kijk maar eens op de website van het UWV, daar staat het hele stappenplan op wat er vanaf de eerste dag van de ziek melding door werknemer,maar ook werkgever gedaan moet worden. En wat voor beide de rechten en plichten zijn.

  Zelf heb ik ook in een nare situatie met met mijn werkgever gezeten, waar ook door de houding van mijn werkgever een onhoudbare situatie ontstaan was. Bij mij waren het lichamelijke klachten waardoor mijn werkgever mij niet meer gebruiken kon.Maar voor dat ze uiteindelijk toestemming voor mijn ontslag kregen, waren we bijna 4 jaar verder!

  Laat je niet bang maken dat je er "zomaar" uit vliegt. Zorg dat je zelf steeds alles volgens het protocol van het UWV doet, dan sta je zelf altijd sterk. En laat je vooral niet zo gek maken dat je zelf ontslag wilt nemen, want dan heb je nergens recht op en komt je baas er wel heel makkelijk mee weg!

  Je zou trouwens wel je fysio kunnen vragen om ademhalings en ontspannings oefeningen om wat te ontstressen. Of bv mindfulness of yoga les volgen.

  Heel veel sterkte, ik weet hoe het is als je werkgever je na zoveel jaar trouwe dienst laat vallen.......

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Dankjewel Suzan voor je duidelijke uitleg, hier kan ik wat mee!!.
  Misschien dat iemand nog weet of alle klachten daadwerkelijk stressgerelateerd kunnen zijn, scheelt me misschien wat kopzorgen... die heb ik op het werk al genoeg.

  Reactie
  #4

  Graag gedaan, weet hoe naar het is en wat het met je kan doen.....

  Sterkte!

  Reactie
  #5

  Is er misschien iemand die weet of mijn klachten zoals hierboven beschreven inderdaad stress gerelateerd kunnen zijn ?

  Reactie
  #6

  Het kunnen inderdaad stress gerelateerde klachten zijn.

  Reactie
Reageer op: Burnout?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief