ik snij mezelf

  • #1

    Hallo,

    Ik snij mezelf, omdat ik zo mijn 'innerlijke pijn' tijdelijk kan kwijtraken. Het voelt gewoon zo goed en ontspannend. Ik wil stoppen, maar ik durf het echt niet te vertellen aan mijn ouders, omdat ik weet dat dat ze kapot zou maken. Weet iemand waar ik hulp kan krijgen zonder dat mijn ouders het doorhebben?

    Reageer
    #2

    Praat er om te beginnen eens met je huisarts over...

    Reageer
    #3

    Tandor,

    Ik zou wel willen, maar ik ben 14, ik kan geen afspraak maken met mijn huisarts zonder dat mijn ouders dat doorhebben. Wel thanx anyway

    Reageer
    #4

    Als het goed is heeft je school een vertrouwenspersoon in dienst. Daar kun je aankloppen zonder dat je ouders er iets van te weten komen. Hij of zij kan je ook helpen aan verdere hulp. Dus zoek eens uit wie de vertrouwenspersoon op jouw school is en maak een afspraak!

    Reageer
    #5

    [quote]Ik zou wel willen, maar ik ben 14, ik kan geen afspraak maken met mijn huisarts zonder dat mijn ouders dat doorhebben. [/quote] Dit klopt niet helemaal.Je kunt zelfstandig een afspraak bij je huisarts maken. De huisarts heft zwijgplicht en mag zonder jouw toestemming met niemand hierover praten.

    Reageer
    #6

    Heey,

    Heb je iets wat je je ouders wel durft te vertellen? Iets waar de pijn vandaan komt bijvoorbeeld. Of dat je naar een psycholoog zou willen? En dan daar eens bespreken of zij inderdaad geheimhoudingsplicht hebben!

    Succes en je komt er wel! Uiteindelijk zul je stoppen en beseffen dat alles beter is dan je zelfpeinigen. Voor nu, zorg dat je je wonden goed verzorgt, zodat je zo min mogelijk littekens overhoudt.

    Reageer
Reageer op: ik snij mezelf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief