Snijden maar waarom?

  • #1

    Hey Mensen,

    Niet precies een idee hoe/waarom ik dit ga opschrijven ๐Ÿ˜‰
    Zoals hier dus al staat snij ik mezelf. Dit deed ik ongeveer 5 jaar geleden een korte tijd. Toen gestopt en sinds een maand of 2 is het weer begonnen. Ik heb alleen niet echt een idee waarom. Eerste keer was het door winter depressie die wat hevig insloeg. Maar nu is het zomer. Ik voel me wel eens neerslachtig, maar geen goede reden. Ik woon in een huis met 3 vrienden, heb nu een baantje naast mijn opleiding, ouders die van me houden en geen geld problemen (tenminste... voor zover een student die niet heeft ๐Ÿ˜‰ ). Ik kan eerlijk zeggen dat het niet om de aandacht is, want op 2 mensen na weet niemand het, en dat is wel zo goed.
    Zo afentoe baal ik er van, maar vooral niet eigenlijk. Het voelt goed, ook de dag erna, en uiteindelijk ebt het weg, tot de volgende keer dat het weer gebeurd.

    maar waarom?

    Reageer
    #2

    Hoi Neil,

    Mensen die als kind niet geleerd hebben hoe ze emoties op een correcte wijze kunnen reguleren, hebben een niet-correcte wijze zichzelf aangeleerd. Sommige mensen gaan bijvoorbeeld automutileren, gebruiken overmatig alcohol, trekken zich terug uit contact of worden bijvoorbeeld (verbaal) gewelddadig.

    Automutileren voelt goed voor je, zoals jezelf zegt. Dat komt omdat het je niet anders weet hoe het ook kan. Je kent het en het is vertrouwd. Mensen zij veelal bang voor het onbekende. Vandaar ook het spreekwoord, onbekend maakt onbemind.
    Het is net als stoppen met roken, het voelt zo onwennig en onrustig om het niet te doen, terwijl mensen weten hoe ongezond roken is.

    Omdat je het niet altijd doet, denk ik, dat je dit misschien doet wanneer je onder hoge spanning staat of toch wanneer je depressief en neerslachtig bent. Het lijkt mij wel goed, dat je dit eens bij jezelf gaat onderzoeken hoe dit precies bij jou in elkaar steekt. Alleen jij kan weten wat er in jou omgaat, niemand kan jou dit vertellen.

    Ik hoop voor je, dat je hier iets aan wilt gaan doen om zo goed voor jezelf te zorgen. Dat je een weg vindt om alsnog te leren hoe je op een gezonde wijze dit kunt beheersen wanneer je in zo'n periode zit.

    Ik hoop je iets antwoord te hebben gegeven op je vraag. En wens je het allerbeste toe.

    Groetjes,
    Lara.

    Reageer
    #3

    Hey Lara,

    Heel erg bedankt voor de reactie. Dit geeft wat meer inzicht. Ik ga eens kijken hoe ik je advies zal/kan gaan toepassen.

    Groet,

    Neil

    Reageer
    #4

    Graag gedaan Niels ! Het doet mij goed om te lezen dat je iets met mijn info wilt gaan doen. Daarom wil ik je het volgende graag nog meegeven.

    Het zal niet eenvoudig zijn om je automutilatie-gedrag te veranderen. Niets is zo moeilijk als vastgeroeste patronen (de automatische piloot) te doorbreken. Het kost tijd en doorzettingsvermogen. En vooral de wil om te veranderen, die heb je echt nodig.
    Het is net als dat je een vreemde taal moet gaan spreken die je nog niet kent. Eerst zal je die taal moeten gaan leren bij een " kundige leraar " met vallen en opstaan. Maar je moet het wel willen. Wil je de taal leren ?

    Ik adviseer je om eerst de beslissing te gaan nemen of je dit wilt gaan veranderen. Dat is de eerste stap. Wil jij beter voor jezelf gaan zorgen ? En wil jij daar in investeren ? Zo ja, dan kan je hier hulp bij krijgen via je huisarts als je daar om vraagt.

    Ik wens je alle succes met het nemen van jouw beslissing. En hoop ik dat je de weg kiest die goed is voor jou !

    Groetjes,
    Lara.

    Reageer
    #5

    Hey Lara,

    Nogmaals bedankt. Ik heb volgende week een afspraak bij de dokter (voor iets ongerelateerd), en ga dan denk ik ook vragen of ik doorverwezen kan worden naar een psycholoog.

    Groet,

    Niels

    Reageer
    #6

    Ik doe het ook ;(
    Op mijn handen, polsen, onderarmen...
    Ik praat niet graag over problemen. Iedereen ziet mij als een vrolijk iemand die erg zelfverzekerd is. Om dan te vertellen dat je jezelf snijdt en dat ook ik problemen heb is dan erg lastig te vertellen. Ik wil ook niet gezien worden als een 'zielig' meisje ofzo.
    Maar juist doordat ik er met niemand over praat kan ik mijn problemen met niemand delen. Ik sluit het op, maar uiteindelijk blijft alles opgepropt in je zitten en moet het eruit. Dit zijn dan de momenten dat alles te veel wordt en ik in mezelf snijdt.

    Er worden vaak grapjes gemaakt over emo's en dat soort mensen. Ik weet vaak niet hoe ik er op moet reageren. Volgens mij hebben vriendinnen wel door dat ik in mezelf snij, want ze zeggen ook vaak hoe ik nou weer aan die snee kom...

    Ik heb al een paar keer geprobeerd zoveel mogelijk paracetamols te nemen, maar de enige reden dat zelfmoord niet wilt lukken is voor mij ouders en broer en zusje.

    Ik ben sinds kort een dagboek bij gaan houden. Hier schrijf ik alles op over wat ik niet kwijt kan aan vrienden/vriendinnen. Het is niet de beste oplossing want ik snijdt me nogsteeds, maar het probleem dat ik alles opkrop is wel voor een deel weg.

    Reageer
    #8

    help!!!

    ik snij mezelf ik weet dat het fout is maarja kdoe het nu ondertussen al 3 maande.
    ik heb er wel verschillende redene voor
    men ouders maken super veel boel
    ik word gepest op school
    en ng paar dinge

    kweet dat het fout is keb ondertusse ook al een zelfmoordpoging achter de rug
    ksnij me tot dak bloed dusja i nead somebody !!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Snijden maar waarom?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief