Ondraaglijke pijn door angststoornis

 • #1

  Ik heb al jarenlang last van angst en spanning, welke is ontstaan na mijn scheiding in 2015. 2 jaar geleden begon die spanning zich vast td zetten in mijn bekkenbodem, met als gevolg ondraaglijke pijn, dag in, dag uit. Inmiddels heeft de spanning zich uitgebreid naar rug en borst. Ik heb alles zowat geprobeerd aan reguliere hulp en tevens alternatief. Heb er een godsvermogen aan uitgegeven. Diverse antidepressiva en een angstremmer boden ook geen uitkomst. Ik weet me inmiddels geen raad meer, het is geen leven. Ik las recent een stuk over ketamine en iverweeg om dat evt te gaan proberen. Is er nog iets wat ik kan proberen?

  Reageer
  #2

  Je zou een topreferent centrum voor aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) kunnen proberen.

  Het is lastige problematiek, waarin het vooral gaat om te onderzoeken wat de klachten in stand houdt. Onderliggend trauma, depressie, rouw enz kan ook.

  Het kan ook zijn dat de klachten yot gevolgen leidt, en de gevolgen behandeld moeten worden. CGt met Gevolgenmodel kan dan helpen.

  Een angststoornis heeft een reden, en is in principe goed behandelbaar, dus waarom lukte dat niet?

  Lyrica is geen fijn middel qua bijwerkingen en forse klachten met stoppen. Maar het is wel geschikt voor pijn en angststoornissen: het maakt dat het brein minder overprikkeld raakt. Lyrica werkt op GABA, een stof die ontspant, die je ook in banaan, spinazelie, zaden, noten, eieren, roomkaas enz vindt.

  Ketamine is best een paardenmiddel. Geen idee of dat helpt.

   

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Heeft bekkenbodem fysio niet geholpen?
  Ik zit nu in dat traject, heb er ook een overspanning in.

  Ik heb zelf ook veel spanning en angst gehad in mijn recente depressie. Ik heb veel baat gehad aan lorazepam, werkt ook spierverslappend.
  Maar neem aan dat je dat ook wel geprobeerd hebt.

  Reageer
  #4

  Ik weet natuurlijk niet wat je precies gedaan hebt. Heb je ook gekeken naar voedingspatroon en bepaalde supplementen? Angsten kunnen deels samenhangen met lichamelijke factoren. Wat mij in het verleden heeft geholpen is bepaalde voedingsmiddelen, waaronder de kaas, te laten staan en bepaalde voedingssupplementen. Zo zijn er bepaalde aminozuren die kunnen helpen bij de aanmaak van allerlei neurotransmitters als serotonine, melatonine, dopamine en gaba. Wat je precies nodig hebt kan persoonlijk zijn. Weet verder niet of je osteopathie hebt gehad. Zou vooral je gevoel volgen en wat minder van alles proberen. Dan kom je eerder uit bij de juiste dingen voor jou.

  Reageer
  #5

  Ik ben bij 3 bekkenbodemtherapeuten geweest, maar dat hielp niet of onvoldoende. Ik heb recent botox behandeling ondergaan om de bekkenbodem te ontspannen. Dit heeft echter nauwelijks geholpen. Lorazepam gebruik ik 1 maal in de 3 dagen. Dan ben ik meer ontspannen, maar het werkt soms ook niet. Wanneer ik het vaker gebruik doet het helemaal niets meer.

  Ik vermoed dat de angst te maken heeft met vroegkinderlijk trauma, alhoewel er geen heftige dingen zijn gebeurd. Een optie is nog om aan de slag te gaan met lichaamswerk, zoals somatic experiencing. Iemand daar ervaring mee?

  Ketamine wordt overigens in een klinische setting toegepast.

  Reageer
  #6

  Catootje, ik heb idd al naar voeding en supplementen gekeken. Heb voor honderden euro's geslikt. Momenteel gebruik ik een hoogwaardige omega 3 olie, een multi vitamine, vit C en D3 en magnesium.

  Reageer
  #7

  Maar reguliere therapie voor aanhoudend lichamelijke klachten, daar lees ik niets over. Heb je dat al gedaan?

  Vroegkinderlijk trauma is vaak zeer ernstig interpersoonlijk en langdurig trauma, van bv (seksueel) geweld in de relatie met opvoeders. Als je er geen heftige dingen zijn gebeurd, kun je het beter niet hardop noemen. Mensen met vroegkinderlijk trauma hebben vaak ernstige psychische problemen, dissociatie, persoonlijkheidsproblemen, enz.

  Somatic experiencing kun je altijd proberen. Is geen reguliere therapievorm voor chronische pijn en angst. Wordt niet uit basisverzekering vergoed. Maar lichaamsgericht werken, is bij dit soort klachten altijd goed. Bij trauma ook.

  Succes!

   

  Reageer
Reageer op: Ondraaglijke pijn door angststoornis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief