Angst voor medicatie

 • #1

  Hoi mensen
  Ik leef al jaren met een angst-stoornis en nog meer stoornissen .
  Ik slik af en toe een seresta, Mn psycholoog en andere artsen zeggen dat seresta alleen maat is voor de rust.Maar ik moet eigenlijk voor mijn klachten antie depresiva slikken of anti psychoticum, voor mn disklachten.Elke dag is een strijd om te leven en toch ga ik dapper door en braaf naar mn peut en psycholoog om de 2 weken of om de week,maar de anngst blijft, ok ik ga er goed mee om, maar mn andere stoornissen belemmeren mij van veel leuke dingen.Mn angst is medicatie en de bijwerkingen en uitwerking en bang om dood te gaan.
  Ik wilde dat ik het overwon en het in durf te nemen.Ik kan mezelf 2 weken op laten nemen , zodat er toezicht .Nu heb ik na jaren langzaam een besluit genomen en wil starten met medicatie over 3 maanden.Zo is geen doen voor mij , ik doe wel alles , maar veel dingen moet ik laten.Mischien door die medicatie gaat er wel een ander wereld voor me open.Mijn angst voor antie depressiva of psychoticum weegt heel zwaar.

  Reactie
  #2

  Bij de behandeling van een angststoornis wordt naast de cognitieve gedragstherapie ook gebruik gemaakt van medicatie en vooral van antidepressiva.

  Uit onderzoek blijkt dat antidepressiva ook erg goed werken op het gedeelte in de hersenen dat de angst veroorzaakt.

  Deze medicijnen zorgen er onder andere voor dat de angst en de onrust in het hoofd wat worden gedempt.

  Wanneer gebruik ik welk medicijn bij angst?
  Lees meer: http://www.psyq.nl/programma/angststoornissen/behandeling-bij-angst-en-fobie/medicatie-angststoornissen/wanneer-welk-medicijn

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  hallo Tara,

  Wat jij doormaakt klinkt zo bekend, ook ik ben bang voor het innemen van medicatie, slik nu wel de a.d. maar verder dan een aperine kom ik niet.
  De meeste mensen kunnen zich dit niet voorstellen, vandaar dat ik (je zou eigenlijk kunnen zeggen blij ben)dat ik niet alleen met dit probleem rond loop en dat het heel veel van je vraagt snap ik heel goed. De angst iets door te moeten slikken dat iets met je gaat doen waar je dan zelf geen controle meer over hebt. Ik wens je heeel veel succes met de a.d. middelen ze zullen je zeker helpen en je angsten zullen draaglijker worden, maar de eerste stap is zo moeilijk. Heel veel succes en probeer in je zelf te geloven, je kunt het vast en zeker.
  groetjes bea

  Reactie
  #4

  Hallo,

  Ik ben ook super bang om medicatie te slikken.

  Ik heb niet de andere klachten. Bij mij is de angst ontstaan omdat ik een heftige voedsel allergie heb. Ik ben namelijk allergisch voor peulvruchten en in het slechtste geval mocht ik hiervan iets binnenkrijgen kan ik overlijden. Ik draag ook altijd een spuit met adrenaline bij me.

  Het is bij mij nu echt te ver doorgeslagen, qua voedsel let ik nu al erg goed op. Maar het grootste probleem zijn medicijnen. Ik ben zo bang voor de bijwerkingen en bang voor allergische reacties, dus ook bang om dood te gaan. Paracetamol slik ik wel maar echt verder dan dat kom ik niet. Ik moest namelijk vorige week een antibiotica kuur slikken tegen luchtwegen infectie. Met lood in mijn schoenen ben ik in het weekend begonnen met de kuur toen mijn vriend thuis was. Ik kijk precies hoe laat het was bij inname van een pil en als er binnen een uur niets gebeurde kreeg ik een beetje rust. Na 5 dagen kreeg ik inderdaad bijwerkingen, bultjes met vocht erin. Helemaal in paniek want op de bijsluiter stond dat als je dit had contact moest opnemen met huisarts, natuurlijk was het zaterdag. Mijn vriend zei dat ik gewoon rustig moest blijven. Hij heeft voor deze situatie echt geen begrip.

  Ik ben blij dat ik ook niet de enige ben die hier last van heeft. Ik ben al in behandeling geweest voor voedselallergie maar dat heeft niet echt geholpen. Ben benieuwd of er andere oplossingen hiervoor zijn? Hebben jullie tips?

  Reactie
  #5

  Dit komt mij zo bekend voor allemaal.

  Ik durf absoluut geen medicijnen in te nemen omdat ik bang ben dat ik bijwerkingen krijg.
  Wat ook zo fout is van mij is dat ik gelijk de bijsluiter ga zitten lezen en dan helemaal paniekerig word, omdat er bijv in staat dat er zeer zelden een shock toestand voorkomt of zwelling van de tong etc etc.

  Laatst moest ik aan de antibiotica voor een blaasontsteking en ik durfde gewoon niet maar ik had echt veel pijn.Dus met heel veel moeite heb ik een halve genomen en ik voelde me niet anders dan normaal en toen pas durfde ik een hele in te nemen.
  Maar wat ik dan ga zitten doen is mezelf bang maken, ik werd helemaal duizelig en kreeg gelijk een paniek aanval. Voelde pijn in mijn arm en dacht gelijk dat ik het aan mijn hart kreeg.

  Ik word echt zo verschrikkelijk moe van mezelf.
  Ik heb nooit problemen gehad met het slikken van medicatie, nooit paniek aanvallen of iets dergelijks. Vraag mezelf echt af hoe dit ineens mogelijk is?

  De laatste tijd heb ik niet eens meer medicatie nodig om mezelf bang te maken, raak steeds vaker uit het niets helemaal in paniek omdat ik me duizelig voel. (tenminste dat denk ik)
  Praat mezelf de raarste en engste aandoeningen aan.

  Word er echt gek van, want kan tegenwoordig geen paracetamol meer slikken omdat ik ineens 'eng' ervan word.

  Reactie
  #6

  Weten jullie wat ik niet snap?
  Dat de zgn medicische wereld niet snapt dat je dus een angst kan hebben om medicatie in te nemen.

  Ik heb al twee jaar angst(agorafobie) en paniekstoornissen met daarbij angst om medicatie in te nemen.

  Alles wat mij controle doet verliezen over mezelf durf ik niet aan.Ik heb last van aritmi wat verergerd bij stress en medicatie.

  Mijn laatste psychiater snapte het niet en vraagt je wilt toch wel beter worden?.
  Ik heb nu een intake gehad bij het ggz voor mijn klachten alleen eer de behandeling kan beginnen zijn we 4 maanden verder.

  Ik heb echt het idee dat niemand mij begrijpt.
  Ik word als maar zieker heb geen vertrouwen meer in welke dokter dan ook.

  Waar kan ik in godsnaam terecht?

  Reactie
  #7

  Hey Sofie,
  Ik zit net met dezelfde angst als jij.
  Ongeloofelijk hoe zelf 'deskundigen' in hun vak dit niet begrijpen.
  Langzaam maar zeker ben ik de hoop aan het opgeven...

  Reactie
  #8

  Beste tara en anderen,

  Mijn naam is gideon en ik ben 26,
  Ook heb last van vele Ängsten.
  Oa de angst om ziek te zijn/worden (hypochondrie)
  Het ironische is dat er nu een blaasontsteking is geconstateerd,en ik dus ook heel erg bang ben voor de Antibiotica die ik moet nemen, terwijl deze mij juist beter zou moeten maken.
  Ik ben erg bang voor (allergische) bijwerkingen.

  Ik wacht nu al een half jaar op behandeling, en leef voortdurend in angst.

  Ik herken heel veel van wat jullie schrijven, en vraag me dan ook af hoe het gaat met julle,

  Groetjes
  Gideon

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik ben blij dat ik niet de enige ben met dit probleem het is nu namelijk zo dat ik verdomd angstig ben voor medicatie inname vooral zoals men zegt die bijsluiters en bijwerkingen . het begon allemaal toen ik begon te hyperventileren , daarvoor moest ik alprazolam innemen tegen angst .sindsdien is het alleen maar verslechterd kwa angsten en hyperventilatie , ik voel mij dagelijks slecht en angstigvooral als de dokter mij iets wilt voorschrijven als was het maar een pijnstiller dan lees ik steeds die bijsluiter en et alle gevolgen van dien in ze niet eens in neem.
  gisteren heb ik dus terug naar de arts toegestapt omdat ik al enkele dagen last had van hartkloppingen wat blijft dat ik nu hartritme stoornissen vertoonde , de arts schreef mij iets voor daartegen , genaamd santolol sandoz en ja hoor drf die nie tin te nemen , pfffffff

  Reactie
  #10

  Hallo allemaal,

  Heel erg herkenbaar allemaal. Ik slik momenteel geen medicatie zelfs de pil en paracetamol durf ik niet te slikken. Nu is er een hartritmestoornis ontdekt en moet ik medicijnen gaan slikken. Ondanks mijn angst heb ik gisteren een half tabletje geslikt maar ik moet er 2 per dag gaan slikken. Mijn hart ging alleen maar langzamer en de ritmestoornis was er nog gewoon. Echt een super stomme maar erg beangstigende gedachte is als ik meer slik dat mijn hart er mee stopt. Ik sta op een wachtlijst voor hulp bij mijn angsten helaas is de wachttijd ongeveer 3 maanden. Heeft iemand een advies?

  Reactie
  #11

  Hallo .

  Voor mij ook dat echt alles bekend. Ik durf niet antibiotica innemen. Mijn angst echt groot. Wat ik denk altijd . Waroom wij kan niet eerste keer medicijnen innemen bij huisarts? Als krijg je ergste reactie dan arts ook echt bij. Dat is ook niet normaal  helemaal  negeren  mensen zo als wij. Dat is ook niet normaal.

  Reactie
  #12

  @Mutsie, bij angstklachten spelen ook je voedingspatroon en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen een rol. zo is een stabiel bloedsuikerspiegel belangrijk; daarvoor zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Verder kan histaminerijke voeding ontregelend werken. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen ondersteunend werken. Goed voor je lichaam zorgen kan ook schelen in de hartritmestoornis. Daarvoor geldt namelijk hetzelfde verhaal. Wellicht dat medicatie dan niet eens nodig is.

  Reactie
Reageer op: Angst voor medicatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief