• #1

  Hallo sinds 6maanden terug heb ik last van paniek aanvallen deze zijn opeens gekomen nu heb ik de laatste tijd ook bang om te gaan slapen omdat ik denk dat ik niet meer wakker ga worden, ik heb ook steken links in le borts die soms wel lang duren ben misselijk duizelig zie wazig en heb hartkloppingen en zweten, ik heb een nicht die was 23 toen ze stierf aan een hart aderbreuk ma zei viel telkens flauw zei had haar ook laten controleren en ze was gezond en toch is dit gebeurd ik heb me ook laten controleren ben ook gezond ma nu heb ik bang dat ik dit ook ga hebben iemand hier die dit herkent?

  Reageer
  #2

  Hey,

  Het klinkt alsof je gaat hyperventileren.  Dat is niet gevaarlijk en wordt door angst veroorzaakt,maar omdat je er al 6 maanden mee loopt,zou je misschien toch  naar je huisarts kunnen gaan en er met hem/haar over praten.

  Dan kun je samen kijken of het misschien verstandig is dat je wordt doorverwezen naar iemand waarmee je aan je angst kunt werken. Om te voorkomen dat het je hele leven gaat beheersen omdat het erger en erger gaat worden.

  Daarnaast kan een fysiotherapeut je helpen om je ademhaling beter te controleren

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Het zijn toch vooral angst/stress gerelateerde klachten. Je hyperventileert. Bespreek het me je huisarts en vraag een verwijzing voor een psycholoog

  Reageer
  #4

  Ik heb dit al een aantal jaar. Een angststoornis kan je verschillende vervelende en enge klachten geven. Het idee dat je niet goed kan ademen, pijn op de borst, je ademt verkeerd door hyperventilatie en door verkeerd ademen kun je ook allerlei klachten krijgen waardoor je denkt dat je wat aan je hart hebt.
  Doordat dit echt heel eng is, vooral de eerste paar keer (bij mij is de angst bij deze klachten nooit minder geworden), ga je je nog meer druk maken, omdat je denkt dat er wat mis is, waardoor de klachten vaker komen of erger worden.
  Ik krijg bij een paniekaanval standaard dat ik moeilijker kan ademen, snel moe, heel misselijk, hartkloppingen, het idee dat ik de controle verlies. Ik ben voor de hartkloppingen ook naar de dokter geweest. Ik wist zelf ook wel dat het gewoon stress was, maar voor de zekerheid wou ik het gewoon zeker weten.
  Ik denk echt dat je klachten door een angststoornis komen. Een paniekaanval kan vaak lijken op een hartaandoening. En ik snap dat mensen kunnen zeggen wat ze willen, de angst gaat niet makkelijk weg helaas.

  Mocht je je echt niet prettig voelen, zou ik naar de dokter gaan als ik jou was. Die kan je doorverwijzen naar een psycholoog. Dit kan voor veel mensen wel helpen om de angst onder controle te krijgen en houden.

  Reageer
Reageer op: Paniek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief