angst voor diarree

  • #1

    Ik heb sinds een half jaar last van angst voor diarree als ik van huis weg moet.
    Vooral wanneer ik ergens heen ga waarvan ik weet dat er er niet direct een toilet in de buurt is of dat ik er niet binnen 1 minuut kan zijn wanneer ik moet.
    Ik vind het erg vervelend en ik heb het idee dat het erger wordt.
    Ik gebruik soms loperamide in zo'n situatie om de darmen stil te leggen, maar dat is niet echt gezond heb ik begrepen.

    Ik weet niet goed wat ik moet doen.

    Heeft iemand ervaring met dit probleem en weet iemand een oplossing.

    groeten Elly

    Reageer
    #2

    Wel zoiets. Ik heb lang geleden onderweg kou op mijn blaas gekregen en daar was ook geen WC te bereiken. Ja toen plaste ik zonder dat ik dat wilde omdat het totaal niet meer te houden was. Ik bedoel in mijn broek dus. Daar heb ik hetzelfde als jij van overgehouden. Als ik nodig moet en ik ben onderweg wordt ik panisch. Overal waar ik naar de WC kan ga ik al zijn het maar druppels. Mijn vrouw zegt altijd, dat ik me niet druk moet maken en dat één keer in de twintig jaar in je broek ook niet erg is, maar inderdaad het is wat je zegt. En daar die angst wordt de nood alleen maar hoger. Sorry dat ik je dus geen oplossing kan geven. Die zou ik zelf ook graag weten;
    Groet, Martin

    Reageer
    #3

    Hoi Elly,

    ik heb hetzelfde probleem. Erg lastig allemaal en durf zo nog nauwelijks de deur uit. Als ik weg moet, neem ik van te voren al een diarreeremmer in. Ik denk niet dat dat de oplossing is, maar het geeft mij een rustig gevoel.
    Verder weet ik het zelf ook niet zo goed wat ik er verder aan kan doen.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik heb net hetzelfde probleem en het belemmerd men hele leven. Ik zit al 2jaar met deze angst. Angst dat ik niet snel bij een wc geraak als het nodig is. Ik geraak bijna nergens meer. Ik nam een tijdje immodium als ik ergens heen ging, maar dit kan je niet blijven volhouden, is trouwens ook niet gezond dit over een lange periode te nemen! Als ik dan ergens heenga en ik me opjaag over het feit dat ik niet meteen op wc zou kunnen als ik moet, jaagd me nog meer op zodat ik krampen krijg en dan zeker en vast op wc moet. Ik ben echt de wanhoop nabij en heb hier al vanalles over opgezocht, ik denk dat ik een soort fobie heb ontwikkeld. Eigenlijk zit het gewoon tussen je 2oren dat je hierover zo piekert, maar ik krijg de gedachten gewoon niet uit men hoofd!!
    Kan iemand me raad geven of helpen? Want ik wil terug normaal kunnen leven en heengaan naar de plekken waar ik wil heengaan.

    Groetjes Astrid

    Reageer
    #5

    Ik voel me ergens wel opgelucht dat ik niet de enigste ben met dit probleem, want het is beschamend zoiets te vertellen tegen mensen die dit zelf niet hebben.
    Hoe evolueert het bij jou?

    Reageer
    #6

    IPZO verzorgt trainingen voor mensen die via klinisch effectieve methoden aan hun angst voor ongecontroleerde diarree willen werken. In samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen heeft IPZO toegankelijke en effectieve trainingen ontwikkeld speciaal voor mensen met een spastische darm/colon of een angst voor diarree.

    Een spastische darm/colon of mogelijke diarreeklachten geeft vaak veel onrust en leidt niet zelden tot piekeren, gespannenheid en het afzeggen van afspraken. De angst wordt vooral uitgelokt door situaties waarin je door andere mensen geëvalueerd kunt worden. Bijvoorbeeld als je bij mensen op bezoek moet, als je een gesprek moet voeren of in situaties waarin anderen kunnen merken dat je gespannen, angstig of zenuwachtig bent. Deze klacht tast vaak de bewegingsvrijheid en een belangrijk deel van het zelfvertrouwen aan.

    IPZO gaat uit van laagdrempelige zorg. U krijgt direct van een psycholoog of onder supervisie van een psycholoog een op maat gemaakte training waarin de volgende elementen zijn opgenomen:

    Informatie over de werking van prikkelbare darm/diarreeklachten .
    De meest effectieve technieken om angst voor diarree te behandelen.
    Praktijkoefeningen
    Evaluatie en advies
    Terugvalpreventie

    Als u medicatie gebruikt om de angst te onderdrukken bespreken wij graag, in samenwerking met uw arts, hoe dit af te stemmen.

    Ook als u door uw klachten veel situaties bent gaan vermijden, ondersteunen wij u hierin.

    http://www.ipzo.com/NL/darm/darm.html

    Reageer
    #7

    ik zie dat dit al heel oude berichten zijn, dus ik weet niet of jullie problemen nog bestaan of over zijn. Maar zo nietga dan naar een bach bloesem therapeut, bachbloesem druppels kan je ook kopen maar dan weet je niet of je de juiste neemt die jij nodig hebt een therapeut kan je de goede remedie geven en zo jullie angst overwinnen en daarmee ook de lichamelijke klachten verhelpen. sucses

    Reageer
    #8

    Ik ben bijna 20 en heb al enkele jaren hetzelfde probleem. Ik neem wel bijna nooit Imodium omdat dit bij mij jammergenoeg niet helpt... Ik heb telkens angst als ik de deur uit moet of als ik in de auto stap dat als ik naar het toilet moet er niet ral genoeg bij kan raken. Ik maak me er dan zenuwachtig om en dan is het helemaal om zeep. De dokter zegt dat het PDS is, daaraan kan je nijs doen. In zijn woorden 'ermee leren leven is de enige optie' minj mmama heeft hetzelfde 'probleem' dus misschien is het erfelijk...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo! Ik lees dat dit oude berichten zijn dus ik hoop dat hier nu misschien een echt goede oplossing voor is zonder perse naar de dokter te moeten.

    ik heb sinds een paar jaar angst dat ik moet plassen als ik onderweg ben. Ik moet dan ook echt super vaak soms wel om de 10 minuten of meteen na dat ik ben geweest. Sinds een jaar is het bij mij met diaree begonnen. Er is niks gebeurt en ik weet ook niet waardoor het komt. Als ik in een winkel ben moet ik. Als ik 15 min later in een andere winkel loop moet ik gewoon weer. Dit is heel vervelend want ze hebben niet over al een toilet en dan ga ik me nog drukker maken. Nou ik dacht dat dit het ergste probleem was word het erger. Ik ben sinds een paar weken op een camping gaan wonen in een toercaravan met mijn vriend. Daarin zit een wc die je leeg moet maken n je kan er ook beter niet op gaan zitten voor een grote boodschap. Ik moet dus iederekeer naar voor op de camping lopen en ik heb nu dus al 3 weken het probleem dat ik constant moet ook snachts omdat ik bang ben dat ik het niet haal tot het toilet. ik raak er echt gestrest van en weet niet wat ik hier mee moet 🙁

    Reageer
    #10

    Het zou goed zijn, als je dit eens met een psycholoog bespreekt

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ook ik heb last van dit akelige gedoe. Het beheerst mijn leven behoorlijk. Ook ik neem steeds vaker diarreeremmers als ik weg moet. 16 oktober ga ik voor een volwassenenopleiding met stage beginnen. Ik zit hier nu al overin, omdat ik zo'n 30km moet reizen. Oo woensdag 18 oktober moet ik naar de maag/darm specialist. Ben erg benieuwd of ik hier ooit vanaf zal komen. Ik hoop het echt van harte. Bij deze wil ik jullie allemaal sterkte en vooral succes eensen om hier vanaf te komen.

     

    Reageer
    #12

    Hey Hallo,

    Ook ik heb van bovenstaande last. Als ik de deur uit ga dan ga ik eerst naar de WC om vervolgens te gaan. Ik word al gek bij het idee dat ik ergens naar toe moet waar ik niet weet of er ergens een WC is. Ik werk als monteur bij een bedrijf wat vanege de productien een hoog hygiene beleid heeft. En nu hebben ze besloten om een aantal WC's in de productiehallen te sluiten. Waardoor je in productiekleding niet naar het toilet kan. Ik merk aan mezelf dat ik de snelste routes naar een WC uit mijn hoofd ken. Het beinvloed mijn gedrag en mijn leven. En dat niet alleen die van mijn maar ook die van mijn partner. We hebben een dochter van 6 maanden en hoe moet ik die gaan uitleggen waarom papa zovaak naar het toilet gaat. Dit moet echt gaan stoppen maar ik heb geen flauw idee hoe ik uit de cirkel naar beneden weg kom. Voor eerdere angsten heb ik cogniviteitstraining gehad. En op die kon ik mijn denkpartoon doorbreken. Maar op een of andere manier lukt het me met deze hindernis niet. Wie kan me aan een idee helpen?

    Reageer
    #13

    Dit is toch een onderdeel van een angststoornis. I zou je willen aanraden om de hulp in te schakelen van een psycholoog.

    Reageer
    #14

    omg!!
    ik herken dit zo erg!!
    ik heb hier dus al bij a 2 jaar last van. ik heb al een darmonderzoek gehad hier kwam.njets uit.
    ook een maag onderzoek en bier vonden ze een bacterie die ook maagzweren kan veroorzaken en heb hier een kuur voor gehad.
    de klachten van de mag zijn wel weg alleen mijn darmen..... op het moment rustig maar durf nu nog niet de stad in te gaan?

    Reageer
    #15

    Ik herken dit probleem allemaal.

    Ben al blij dat ik niet de enige ben!

    Ik heb deze problemen van diarree zelf nu ongeveer bijna 13 jaar. Dus hopelijk kan iemand hiervoor een oplossing vinden.

    groetjes

    Reageer
Reageer op: angst voor diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief