24-7 angst met duizeligheid?

 • #1

  Hallo mensen,

  Momenteel zit ik bij dimence, met klachten als licht gevoel, wankel en last ''soort duizeligheid' vooral bij bewegen van het hoofd en of kijken.
  Alle onderzoeken gedaan, zelfs evenwichts onderzoek in gelre. tijdens die onderzoeken konde ze niks vinden behalve misschien angst, en een kleine mogelijkheid van hyperventilatie. Bloed is goed noem het maar op.
  Eigenlijk het enige wat nog niet is gecontroleerd zijn de ogen bij een oog arts, maar opticiens zeggen dat de ogen verder ook zo goed als prima zijn, (klein afwijking met -0,25 en 0.75) niks bijzonders. En de nek is niet echt nagekeken maar fysio zegt ook geen afwijkingen te zien.
  Verder dus prima onderzocht....

  Nu weten de psychologen zelf ook niet goed wat ik mankeer, ze neigen nog steeds naar iets psychies maar zit dus midden in een lange weg...

  Dimence zegt dat ze mensen kennen die duizelig zijn van angst en paniek maar dat zijn altijd aanvallen en soms langdurig maar niet zoals ik.. niet zoals ik die zoveel last en elke dag hier mee te maken heeft voor al maanden.

  John, of andere mensen hier, hebben jullie tips of hulp voor mij wat ik in vredesnaam nog kan doen? Het duurt allemaal zo ontzettend lang en ik weet me echt geen raad meer.

  Reageer
  #2

  Naar de dokter natuurlijk eerste stap. Een natuurgenezer kan naar het hele plaatje kijken, zoals voedingspatroon en hormonen en kan voedingssupplementen adviseren. Duizeligheid kan met zoveel oorzaken te maken hebben. Zo is je bloedsuikerspiegel belangrijk. Beste is langzame koolhydraten combineren met eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de suikers langzamer opgenomen worden. Is ook beter voor je hormoonhuishouding. Misschien dat je schildklier ontregeld is. Kan je niet altijd meten met een bloedtest. Bij een kinesioloog kan zo iemand uittesten waar het euvel hem in zit.

  Als je eventueel medicijnen gebruikt, daar eens naar kijken.

  Denk verder aan de invloed van electrosmog zoals van wifi, electrische wekker en smartphone. Metaal in bed of matras ook niet gunstig.

  Een osteopaat kan, afhankelijk van de oorzaak van je klachten, misschien ook wat betekenen.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  sorry catootje maar ik ben klaar met alle ''natuur en homeophatie''
  Ik ben bij een iris lezer geweest weet even niet de correcte naam, maar dat was onzin.
  ben bij een hypnotiseur geweest, heeft niet geholpen.
  3 verschillende homeophaten die alle 3 wat anders zeiden en mij korrels gaven die letterlijk niks deden.
  Zelf bij een homeophaat die ook dokter was.
  Bij een speciale opticiens geweest die 2000 euro voor glazen voorschreven elke 2 maand, dat was een soort prisma techniek, je raad het al naar aantal maanden ook geen effect behalve tig duizenden euros kwijt.
  Ik heb reiki gehad. en bij dat zelfde bedrijf ook osteopaat en haptonomie gedaan.
  Ben gemeten door iemand, ben nog bij een electro therapie geweest waarbij ze met stroom op je voeten je blokkades weg halen.
  Ik slik altijd al extra suplimenten extra vit D en magnesium. Ik eet normaal, en nogmaals de bloedwaardes zijn om de zoveel jaar ook goed. Dus dan zou er vast wel iets te zien zijn geweest als er iets mis was.
  Qua straling... ik leef op een boerderij, ik gebruik geen wifi, de dichtsbijzijnde zendmast staat zeker 15 a 20 km hier vandaan, er loopt geen grote stroom torens of kabels hier in de buurt.
  Ik kijk nauwelijks tv, en mijn telefoon laad ik op bij de computer en ik heb bed zonder metaal omhulsel, er kan metaal in de frame onderin zitten maar dan alsnog geloof ik niet dat het daar aan ligt.
  Kortom, het moet wat anders zijn denk ik dan. Ik loop al wat jaren met ups en dowsn met dit maar this nu heel erg uit de hand gelopen.

  bedankt voor jebericht.

  Reageer
  #4

  qua bloedsuikers heb ik dat regelmatig gemeten want mijn moeder heeft suikers, en die meet elke dag met zoon apparaat en dat heb ik dus ook bijgehouden dat is ook keurig.

  Reageer
  #5

  Hey,

  Je zegt dat je nek niet is nagekeken, maar dat de fysio zegt dat die wel in orde is.

  Dan zou ik toch eens naar een goede fysio/manueel therapeut gaan die WEL naar je nek kijkt!

  Duizeligheid, wazig zien, evenwichtsstoornissen herken ik toch allemaal als dingen die bij een vastzittende nek horen. En doordat je je constant rot voelt daardoor, gaat je ademhaling omhoog, ga je hyperventileren en kom je in een kringetje terecht waardoor je klachten steeds erger worden.

  En voel jij je 24/7 gewoon kl#te, terwijl er met allerlei onderzoeken niks aangetoond wordt,omdat de oorzaak te simpel is om zo gevonden te worden. Tenminste, zo heb ik het ervaren.

  Dus als je echt alles wilt proberen, zoek dan nog eens een goede fysio/manueeltherapeut die gespecialiseerd is in nekklachten. En vraag die dan ook om naar je ademhaling te kijken of je niet onbewust hyperventileert.  Zo ja, kan hij of zij je daar ook bij helpen dat onder controle te krijgen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #6

  ''Je zegt dat je nek niet is nagekeken, maar dat de fysio zegt dat die wel in orde is.''

  Ja precies, ik heb van meerdere mensen gehoord van wat nek klachten, bijvoorbeeld bloedvaten die niet goed werken in de nek, nek spieren, scheve dingen in je nek en weet ik het allemaal, dus ik ben met die vragen naar de fysio geweest en die heeft gecontroleerd en daar kwam niks uit, ook gekeken naar bppv.
  Maar ik zat zelf ook te denken dat er iets meer naar kan worden gekeken...
  Maar hulp van de dokter krijg ik niet echt die zegt dat met deze klachten dimence alles moet oplossen.wat ik opzich ook wel begrijp. anders krijg je 2 mensen die er over gaan.

  Heb jij hier dan ook ervaring mee? en wat is het beste dan manueel therapeut?

  Reageer
  #7

  Of het bij jou net zo is, kan ik natuurlijk niet zeggen. Maar ik kan wel mijn verhaal delen, zodat jij daar misschien iets uit kunt halen waar je wat aan hebt.

  Ik heb van mezelf een vrij hoge spierspanning in mijn rug, nek en schouders. Zodra ik stress heb of andere lichamelijke klachten,  wordt die spanning nog erger. Met als gevolg dat naast de spieren ook de gewrichtjes in rug en nek vast gaan zitten. Ook ga ik dan steeds oppervlakkiger ademhalen, o.a. door mn ribben die vast zitten,waardoor ik niet diep kan inademen. Dat uit zich dus in ( onbewuste ) hyperventilatie . Daardoor krijg ik ook dat duizelige gevoel, alsof je te weinig zuurstof krijgt. Met als gevolg nog meer stress, nog meer spanning in de spieren in schouders en nek. Ik heb het wel zo erg gehad dat ik er suizende oren van kreeg, wazig zicht, duizeligheid en constant klapperende tanden.

  Op een gegeven moment kwam ik bij een fysiotherapeut terecht die ook manueeltherapeut was en die ipv naar 1 klacht,naar het hele lichaam keek. Ik was naar hem toegestuurd voor mijn onderrug, maar 90% van alle klachten kwam dus door die andere, bijkomende dingen. Die fysio heeft toen mijn hele lichaan onderzocht en stapsgewijs alles weer wat losser gemaakt. En daarnaast heeft hij me geleerd om zelf door oefeningen meer ontspanning in mn lijf te houden en mijn ademhaling te controleren en zo weer vertrouwen in mijn lichaam te krijgen. Daarnaast ben ik bij een psycholoog geweest om dingen te verwerken die de stress veroorzaakten. Dit was 6 jaar geleden, ik ga nog steeds minimaal iedere 2 weken naar de fysio voor "onderhoud", ander val ik weer terug.

  In jou geval zou dus naast je psycholoog de hulp van een fysiotherapeut heel goed passen. Omdat lichaam en geest toch een wissel werking met elkaar hebben. Alleen raad ik je wel aan om echt even heel goed rond te kijken naar manueeltherapeut die echt ervaren is met nekklachten.  Omdat verkeerd of te grof behandelen de klachten juist verergeren kan.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, heb nog vragen, geef maar een gil😉

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #8

  ''Dat uit zich dus in ( onbewuste ) hyperventilatie . Daardoor krijg ik ook dat duizelige gevoel, alsof je te weinig zuurstof krijgt. Met als gevolg nog meer stress, nog meer spanning in de spieren in schouders en nek. Ik heb het wel zo erg gehad dat ik er suizende oren van kreeg, wazig zicht, duizeligheid en constant klapperende tanden.''

  Oke, nou ben ik wel erg gefixeerd op de duizeligheid omdat dat gewoon een klacht is die zoveel invloed heeft.
  Ik herken ook wel hyperventilatie met oorsuizen, wazig zicht etc.
  Maar dat is kort en gaat over wanneer ik relax of ontspan. De duizeligheid echter niet.
  Zou jij je duizligheid kunnen verwoorden?
  Hoe lastig was dit, hoe voelde dat etc.?

  Dank je wel!!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je door angsten chronisch hyperventileert, dan kun je die klachten dus wel hebben. En chronische hyperventilatie komt dus niet in aanvallen maar is er ongemerkt altijd. Ga naar een fysio voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reageer
  #10

  Lastig om te omschrijven. Ik denk het gevoel dat je niet helemaal stevig op je benen staat, dat was toen eigenlijk steeds aanwezig, tot bij echt aanvallen van hyperventilatie het gevoel dat het zwart voor je ogen wordt en je het idee hebt dat je flauw gaat vallen. En dat als je zelf stil zit, de ruimte om je heen beweegt. Bij mij hing het hyperventileren erg samen met de spanning in mn nek en rug en het één hield het ander instant, tot ik dus bij de juiste fysio terecht kwam die het cirkeltje ging doorbreken.

  Je vraagt hoe lastig dat was, het beinvloedde wel mn leven in de zin dat ik weinig energie had om dingen te ondernemen.

  Wat jij zegt dat je je fixeert op de duizeligheid, kan wel je hyperventilatie triggeren. Waardoor je ook je duizeligheid weer instant houdt dan zit je dus ook in een cirkeltje.

  Reageer
  #11

  Dankje John en suzan,

  ''Als je door angsten chronisch hyperventileert,''

  Ja HET kan, en ik geloof ook wel dat spanning chv etc er bij komt, maar je kan toch potverdorie toch niet ZOOO ziek zijn van dit? en ik doe wel oefening als in buik ademen rustig in, en nog langezamer uit etc maar dat helpt niet...
  Voor mij voelt het ook als een onbalans, maar het lijkt meer op problemen met ogen, alsof beeld te traag binnenkomt ofziets, this heel lastig, ook met het bewegen en kijken van omhoog en omlaag etc. nou ja in elk geval,

  ''Bij mij hing het hyperventileren erg samen met de spanning in mn nek en rug en het één hield het ander instant, tot ik dus bij de juiste fysio terecht kwam die het cirkeltje ging doorbreken.''

  mocht er meer info zijn hoor ik het graag ik blijf ff deze topic opnieuw bekijken de komende dagen, en ik maak een afspraak bij een goeie nek specialist in elk geval.

   

   

  Reageer
  #12

  Wat jij zegt, herken ik ook wel, het niet scherp kunnen stellen van je ogen en het gevoel dat het beeld beweegt als je probeert te focussen. Bij mij hoorde daar ook het heel hard suizen van mn oren bij, het gevoel dat alles om je heen wazig en vaag is.

  De ademhalings oefeningen hebben trouwens bij mij echt een tijdje geduurd voor ik die zelf goed kon uitvoeren zonder de coaching van mijn fysio. ( terwijl ik daar voor die tijd echt al mee bezig was geweest na een een aantal workshops over ademhaling en sportprestaties, dus nieuw was het echt niet voor mij ). En nu merk ik ook nog steeds dat als ik mij heel erg focus op mn ademhaling, het in het begin juist mis gaat. Overconcentratie werkt bij mij blijkbaar verkeerd ademen in de hand.

  Goed dat je naar je nek gaat laten kijken, ik hoop dat het wat oplevert waar je verder mee kunt!

  Reageer
  #13

  oke, dank je wel suzan !!
  Ik herken ook afentoe wat gedoe met de oren, soms alsof er lucht door loopt? dof klinken of juist verstop, ook herken ik wel wat suizen afentoe, maar goed ik heb daar totaal geen problemen mee. this de duizeligheid wat HET probleem is.
  Goed bedankt voor je reacties!! ik ga even kijken of ik nog terecht kan bij misschien ook nog wat hyperventilatie coach ergens of wat dan ook.

  Reageer
  #14

  Succes! Ik hoop voor je dat de oorzaak van je duizeligheid boven water komt en belangrijker nog ,verholpen kan worden!

  Reageer
Reageer op: 24-7 angst met duizeligheid?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief