Agorafobie en ernstige (sociale) angstklachten

  • #1

    Hoi,

    Ik loop zo’n 3 jaar met angststoornis rond. Naja, lopen doe ik bijna niet meer, want ik kom mijn huis niet meer uit. Ik voel me elke dag onwijs slecht en mijn klachten zijn de laatste 3 jaar alleen maar toegenomen. Eigenlijk aan alles zit ik angst te binden. Ik kan momenteel geen eens een film meer kijken omdat ik zo aan mezelf twijfel. Ik ben eerder in therapie geweest, maar ik moest uiteindelijk stoppen, want we kwamen niet verder. Sindsdien zijn mijn klachten echt ondragelijk geworden. Voor de rest voel ik me eigenlijk continu depressief, want dit is natuurlijk hoe niemand wilt leven. Ik kan geen eens meer de deur opendoen voor postpakketje... Mijn uiterst overdreven sociale angst is dus het grootste probleem. Dit maakt eigenlijk alles onmogelijk om op een enigszins normale manier te doen. Mijn grootste angst is controle verliezen en omdat ik zo slecht in mijn vel zit heb ik ook het gevoel dat ik soms niet de controle heb. Ik ben een persoon die van nature heel beheerst is en eigenlijk mijn hele leven denk ik al ontzettend veel na. Voor deze 3 jaar heb ik eigenlijk ook al aardig wat angstklachten gehad, maar ik kon er toen nog enigszins mee leven. Ik wist toen ook nog niet precies wat ik ervaarde. Maar om even duidelijk te zijn waren deze klachten in sterkte en hoeveelheid niks vergeleken hoe het nu is.

    Ik voel me onwijs hopeloos. Ik zou graag weer aan therapie willen beginnen, maar mijn klachten zijn zo erg dat dit enorm lastig of eigenlijk onmogelijk is. In ieder geval buitenshuis gaat dit nu in ieder geval niet lukken. Ik voel me ontzettend ongelukkig en alleen. Ik voel me echt een uitzondering qua klachten en hoe sterk ze zijn. Ik ben 20 jaar en heb dus nog aardig wat jaar te gaan...

    Hopelijk kan ik wat advies en tips krijgen.

     

     

     

    Reageer
    #2

    Dat is wel heftig. En heel erg naar voor je. Er zijn mogelijkheden om ambulant behandeld te worden. D.w.z. de hulpverlener komt bij je aan huis. Dat zou dan wellicht voor jou een optie kunnen zijn om een start te maken.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je snelle reactie.

    Ja, dat is het zeker. Ik weet wel dat er een paar opties zijn voor hulp aan huis, maar zelfs dit vind ik al lastig. Maar dat is wel een stap die ik moet zetten, want zelf aan blijven kwakkelen maakt alles alleen maar erger. Ik maak me het meest druk of ik misschien wat anders heb dan puur angst. Ik schaam me bovendien ook ontzettend voor me klachten. Ik heb nu een beetje het gevoel alsof ik gewoon een uitzondering ben. Ik heb ook weinig vertrouwen mede hierdoor om hier ooit van af te komen. Alsof het mijn lot is om gewoon een ontzettend naar leven te lijden.

    Reageer
    #4

    Je bent echt geen uitzondering hoor. Er zijn veel mensen die met dit soort angsten kampen. En schaam je vooral niet! dat is nergens voor nodig. Een angststoornis is ook een aandoening.
    Je moet er zeker iets aan doen. Dit gaat niet meer vanzelf over. En je bent veel te jong om zo te blijven rondlopen

    Reageer
    #5

    Ik weet dat dit ik niet de enige ben met angstklachten, maar met deze hoeveelheid en sterkte? Ik voel me eigenlijk toch wel een uitzondering ook omdat ik er vrij weinig over lees. Ik wil dit absoluut niet, maar als iemand vraagt wat ik wel wil weet ik het eigenlijk geen eens meer.. Ik denk dat je uit mijn verhaal wel kan opmaken dat ik eigenlijk gewoon alles ben verloren wat met een normaal leven te maken heeft. Hiervoor studeerde ik, had veel vrienden en had een leuke baan. Nu kan ik me geen eens meer inbeelden hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Ik leef nu eigenlijk niet maar ik overleef dag ik dag uit. Ik hoop hulp te vinden aan huis, maar het is vrij pittig om wat te vinden waarvan ik denk dat het me kan helpen. Ik heb er ook aan gedacht om te beginnen met online therapie, maar volgens mij is dat nog niet echt in Nederland. Wat ik ook ontzettend moeilijk vindt is dat bijna niemand er iets van snapt. Eigenlijk snap ik het zelf ook niet echt.. Ik ben nu gewoon helemaal disconnected van het leven en dat ik merk ik ook aan de manier van mijn denken. Sorry voor al mijn negativisme, maar mooier kan ik het niet maken helaas.

    Reageer
    #6

    Ook in hoeveelheid en sterkte ben je niet de enige kan ik je verzekeren.
    Maar het is in ieder geval dringend nodig dat je hulp gaat inschakelen. En beginnen doe je dan eigenlijk bij de huisarts. Die moet je namelijk verwijzen.

    Reageer
    #7

    Denk vooral ook aan het lichamelijke stuk. Als je laag in je energie zit en tekorten hebt aan voedingsstoffen, kunnen angstklachten zich verergeren. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en D, omega 3 en lysine. Zelf veel minder last van hoogtevrees bij gebruik van een mineralencomplex. Ook bepaalde celzouten kunnen helpen ondersteunen.

    Reageer
Reageer op: Agorafobie en ernstige (sociale) angstklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief