Herkent iemand dit?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een aantal heftige jaren achter de rug en het afgelopen jaar zelf veel lichamelijke klachten als erg moe, last van nek, spierpijn en bewegende spieren....vooral dit laatste zit me niet lekker. Moeilijk uit te leggen maar met name mijn bovenlichaam voelt gespannen en schokkerig. Alsof het constant in beweging is, soms ook plaatselijk korte verkrampingen van spieren (bijvoorbeeld in vinger of midden van de hand). Herkent iemand dit?

    Reageer
    #2

    Hallo Nina,

    Dit lijken mij symptomen van (teveel) stress en oververmoeidheid. Wellicht neem je gewoon te veel hooi op je vork? Als dat zo is, zou ik het toch even wat rustiger aan gaan doen. Probeer genoeg tijd voor jezelf te nemen, door bijv. buiten een wandeling in het bos te maken of een leuke sport te beoefenen. Je geest heeft gewoon die ontspanning nodig, anders kun je lichamelijke klachten krijgen zoals jij beschrijft.

    Bedoel je met die bewegende spieren, spiersamentrekkingen? Ook dit kan een gevolg van stress en/of oververmoeidheid zijn, dit heb ik zelf ook wel eens ondervonden; ik heb het vaak dan in de benen, soort stuiptrekkingen.

    De stress die deze klachten kan veroorzaken, kan het gevolg zijn van onverwerkt leed en/of emoties in het verleden. Je zei zelf al dat je veel hebt meegemaakt, misschien is het dan eens een goed idee om je hart eens goed te luchten bij iemand die je vertrouwd? Ik wil je hiermee op het hart drukken, hoe langer je hiermee wacht hoe hardnekkiger de klachten kunnen worden en dat wens ik je echt niet toe!

    Wat het ook zou kunnen zijn is een Magnesium, Ijzer of B12 tekort, of een combinatie van die drie. Deze 3 kunnen allemaal je moeheid verklaren. En Magnesium is verder heel goed tegen stress en goed voor je spieren! Ik raad je dan wel aan een kwalitatief hoogstaand Magnesium complex te gebruiken in de vormen threonaat, glycinaat en tauraat. In combinatie met een gram Taurine slaap je er ook nog eens lekker van!

    Je zou je bloed kunnen laten testen op vitamines/mineralen tekorten of je kunt gewoon de proef op de som nemen en kijken of je er baat bij hebt. Ik wens je veel succes verder.

    PS: Aangezien ik geen arts ben en mijn medische kennis vrij beperkt is, zou ik je zeker aanraden dit ook met een arts te bespreken.

    Reageer
    #3

    Dankjewel Rick voor je reactie! Magnesium ben ik Ah proberen maar dan niet degene die jij adviseert. Dat zal ik daarna eventueel proberen. Ik ben gisteren naar de huisarts geweest en hij dacht ook aan vermoeidheid en stress. Zou goed kunnen maar bizarre klachten wel, ik heb ze niet eerder zo gehad. In mijn benen herken ik trouwens ook maar dat zijn meer schokken voordat ik ga slapen.

    Dankjewel!

    Reageer
    #4

    Hai,

    vervelend dat het niet goed met je gaat! zoals je zelf eigenlijk al een beetje aangeeft is het zo dat een (heftige) periode met veel stress niet goed voor je is en de nodige klachten kan geven. Ik denk dat het goed is om bij jezelf te raden te gaan hoe het komt dat je in deze periode veel stress hebt gehad en wat je anders gaat doen om dit in de toekomst te verminderen. Daarnaast geeft bovenstaand persoon je een aantal goede tips! het is inderdaad goed om de langs te gaan bij de huisarts en vooral de tijd nemen voor jezelf, daarnaast goed letten op goede voeding, voldoende beweging, buitenlucht etc. maar ook is het belangrijk om juist wel je sociale contacten te onderhouden.

    De spierspanningen en schrokken die je voelt kunnen veroorzaakt worden door stress, maar deze kunnen ook veroorzaakt worden door angsten. Vaak is het een combinatie van meerdere factoren en zijn er dus ook meerdere redenen waardoor iets veroorzaakt kan worden. Welke oplossing of mogelijkheid heeft je huisarts je gegeven? heeft hij iets van een plan van aanpak opgesteld?

    het komt wel eens voor dat er heel erg snel een diagnose of oorzaak wordt gesteld, echter denk ik het goed is om voor jezelf op te schrijven hoe je dagindeling momenteel is en hierbij dus ook de klachten die je ervaart. Dit zou ik met de huisarts en/of specialist bespreken en op basis hiervan zou ik eerst eens een plan van aanpak opstellen en niet meteen starten met medicatie oid.

    Groetjes

     

    Reageer
Reageer op: Herkent iemand dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief