Angst reeel of niet…

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een jongen van 20 jaar en heb in het verleden veel last gehad van angsten, met name binnen mijn relatie die ik toen had. Die angsten bevonden zich voornamelijk bij zwangerschap van mijn toemalige vriendin, zij slikte de pil en alsnog gebruikte we condooms en nog steeds had ik die enorme angst dat ze zwanger zou raken.

    Op een gegeven moment ging de relatie uit en daarmee verdwenen een groot deel van de angsten. Maar nu ik weer een beetje contact heb gelegd met een meisje komen ze weer opbloeien. Na een avondje stappen heb ik aan haar gevraagd of ze bij mij wilde slapen. Daarbij ook duidelijk aangegeven dat er niets ging gebeuren want dat doe ik liever niet zo snel. Zij sliep bij mij en er is naar mijn weten ook echt niets gebeurd. Natuurlijk was er drank in het spel en dit heeft ervoor gezorgd dat ik een klein gat in mijn geheugen heb van die nacht. Ik ken mijzelf wel, mocht ik seks hebben gehad zou ik altijd een condoom gebruiken. Deze is nergens te vinden. Ook heb ik de nacht zelf voorzorgsmaatregelen genomen door in mijn notities te typen: “Je hebt niets gedaan, geen zorgen” want ik ken mijzelf en weet dat ik daar dus angsten over kan krijgen. In principe denk je dan: Er is dus niets gebeurd, niks aan de hand! Maar toch speelt die angst op doordat ik van haar een berichtje kreeg waarin ze vroeg of er inderdaad niets was gebeurd die nacht. Uiteraard reageerde ik van niet, want alles wijst erop van niet, maar het feit dat zij ergens ook een stuk kwijt is en haar wellicht enigzins onzeker maakt, brengt de angst volledig terug. Zij gaf overigens aan dat zij qua gedachten over die avond op een lijn zat met mij, en dus ook niet het idee had dat er iets was gebeurd. Uiteindelijk draait de angst aan mijn kant uit op eventueel zwangerschap van dit meisje.

    Ik weet niet of het uberhaupt zin heeft om dit uit te typen want het klinkt natuurlijk als een hele rare angst. Maar ik wilde toch vragen of iemand hier mij kon vertellen of de angst reeel is of niet. Daarnaast ben ik dan ook benieuwd wat ik kan doen om deze angst wellicht weg te werken.

    Alvast bedankt en ik hoop serieus genomen te worden..

    Reageer
    #2

    Ik begrijp dat dit een lastige vraag is om te beantwoorden.. Maar hoop toch enige verlichting te krijgen via deze weg. Vertrouwenspersonen in mijn omgeving zeggen dat ik me onnodig zorgen maak en uitga van een situatie die geheel onrealistisch is: Aangezien ik nuchter genoeg was om normale berichten te typen én de situatie in te schatten dmv het schrijven van mijn notitie. Dat ik uitga van een situatie waarbij ik nét het spannendste gedeelte van zo’n avond ten alle realistische opzichten in ben vergeten (terwijl ik de avond grotendeels kan herinneren, inclusief het moment dat ik dit meisje mijn kamer in liet) en dat dat ook nog eens zal leiden tot zwangerschap van dit meisje.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat het inderdaad onrealistisch is

    Reageer
    #4

    Dankuwel voor uw antwoord. Mag ik u vragen waarom u dit denkt?

    Reageer
    #5

    Als je zo ver heen was geweest dat je echt niet meer weet wat je gedaan hebt, moet je toch stomdronken zijn geweest. Dan had je geen berichtje meer voor jezelf kunnen produceren. Maar het feit alleen al dat je zo'n berichtje voor jezelf achterlaat, zegt over je angst en onzekerheid. Misschien moet je daar eens met een psycholoog over praten

    Reageer
    #6

    U heeft gelijk. Ik heb sowieso nog die berichtjes normaal geformuleerd en weet nog dat ik de deur netjes voor haar heb opengedaan enzovoort. Daarna was het inderdaad zwart maar dat komt waarschijnlijk door dat ik simpelweg sliep.. Zo ver heen was ik dus absoluut niet..

    Ik hoorde namelijk ook dat het vaak zo is dat ‘spannende’ activiteiten van de avond normaliter wel worden onthouden omdat deze een dusdanige impact hebben... Klopt dit?

    Reageer
    #7

    dat klopt

    Reageer
Reageer op: Angst reeel of niet…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief