Last van agorafobie

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik ben 25 jaar oud en ik kamp met agorafobie.

    <span style="line-height: 1.5;">Ik wist niet dat er zoveel mensen waren die ook last hebben van agorafobie. Ik heb er nu bijna 3 jaar laat van, waarvan ik nu al een half jaar niet meer naar buiten durf. En dus ook echt opgesloten zit in huis. Ben naar de psycholoog geweest en ook heb ik Cipramil als medicatie.</span>

    Dit helpt alleen niet!! Heeft er iemand echt goed advies voor me? Want ik word er zo depressief van...

    Reageer
    #2

    Hoe vaak ben je bij de psycholoog geweest? Is er therapie aangeboden?

    Reageer
    #3

    Ik ga al meer dan 2 jaar naar de psycholoog. En nee helaas niet. Zelf zou ik graag iemand willen die me helpt met naar buiten gaan. Iemand die professioneel is...

    Reageer
    #4

    Dan zou het goed zijn als je de psycholoog om therapie vraagt.

    Zelf zou ik graag iemand willen die me helpt met naar buiten gaan.  Bespreek dit met je psycholoog.

    Reageer
    #5

    Ik had dit al aangegeven bij mijn psycholoog en bij mijn huisarts. Maar ze weten hier dus niemand voor. Ik word er zo moedeloos van.. Er kampen zoveel mensen met dit probleem, maar de hulp is zo slecht erin.

    Reageer
    #6

    Je zou bij de Gemeente waar je woont, in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, hulp/begeleiding kunnen vragen.

    Reageer
    #7

    Dankjewel! Ik ga dat proberen.

    Reageer
    #8

    Bij dit soort angsten kunnen ook lichamelijke factoren spelen. Zo kan een schommelende bloedsuikerspiegel angsten uitlokken en je neurotransmitters en hormonen ontregelen. Voor je hele gezondheid is het het beste om volwaardige voeding te gebruiken. Voldoende eiwitten, gezonde vetten en ook vezels zijn belangrijk. Junkfood beter links laten liggen.

    Kan ook zijn dat er bepaalde tekorten spelen, vitaminen en mineralen zoals magnesium, vitamine B en D, verder omega 3 en bepaalde aminozuren. Bij angsten kunnen de neurotransmitters als serotonine en dopamine ontregeld zijn en met  de juiste voeding in combinatie met wat vitaminen en mineralen en de juiste vetzuren help je je lichaam om die zelf weer aan te maken. Er zijn ook wel aanvullende middelen maar die mag je vaak niet in combinatie met bepaalde medicijnen als antidepressiva gebruiken.

    Dan is verder een juiste ademhaling  belangrijk. Veel mensen ademen te hoog en te frequent, wat de angsten erger kan maken. En ook voor jezelf kleine stapjes nemen. Eerst thuis een veilig plekje maken, lief zijn voor jezelf, bijv lekker badderen. Ook goed voor je eten zorgen.

    Wat ondersteuning zou inderdaad wel goed zijn. Als je geen professionele hulp zou kunnen krijgen is vrijwillige ondersteuning, zoals een buddy, misschien wat.

    Misschien zou je ook iets kunnen hebben aan bijvoorbeeld hypnotherapie.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een bepaald middel, kalium phosphoricum, zou ondersteunend kunnen werken. Mij helpt het om mijn hoogtevrees iets te verminderen. Is te koop bij o.a. Holland & Barrett. Zou je aan iemand moeten vragen als je het zelf niet redt naar de winkel.

    Reageer
    #10

    Ik heb zelf ook 8 jaar last gehad van agorafobie. Bij mij werkte ook niks:(
    Nu ben ik aan de slag met het ebook van somind.nl en dat helpt me al een stuk beter

    Reageer
Reageer op: Last van agorafobie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief