Add en autodidact?

  • #1

    Ik ben gediagnosticeerd met ADD. Nu vraagt ik mij alleen af, als ADDer komt het wel vaker voor dat je autodidactisch bent. Nu is mijn vraag, hoe en waar kan ik er achter komen of ik dat daadwerkelijk ben? Ik ben februari vorig jaar pas begonnen met schilderen (dus nogmaar 22 maanden bezig) en ben sinds juni al volop bezig met dieren (en mensen) portretten en (grote) muurschilderingen maken op bestelling. Mijn portretten e.d. Zijn zeer lijkend (eigenlijk gewoon precies de foto) en hier heb ik nog nooit 1 schilder/tekenles voor gevolgd.
    Echter nergens kan ik vindenken Hoe je hier achter kan komen.

    Alvast bedankt ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #2

    Hallo Anoniem

    Ik heb zelf ook al jaren ADD,
    Volgens mijn dokter kunnen mensen met ADD als ze iets echt leuk vinden daar helemaal in opgaan en zijn ze ook vaak creatiever. Als je echt heel erg goed kan schilderen moet je dat natuurlijk ook grotendeels van jezelf hebben maar de ADD kan je hier misschien wel een beetje mee geholpen hebben.

    Hopelijk heb ik hiermee je vraag redelijk beantwoord

    Reageer
    #3

    Het voorbeeld dat je geeft heeft eigenlijk met autodidactisch zijn niet veel te maken. Het is eerder een talent....Als je aan de hand van andere schilderijen een bepaalde schildertechniek zou aanleren, zonder hier afzonderlijk lessen voor te volgen zou dat wel autodidactisch zijn.

    Reageer
    #4

    Hee ik herken het!

    Ik kan vrij goed tekenen zonder maar 1 les te hebben gevolgd. Mensen vragen dat altijd. Ook heb ik mezelf integreren en afleiden aangeleerd.

    Reageer
Reageer op: Add en autodidact?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief