ADD?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 15 en wil graag wat kwijt.

  Op dit moment ben ik best wel een beetje mijn leven aan het verpesten. Ik leer niet voor school en stop nergens moeite in, ik blijf zelfs vaak thuis. Op de een of andere manier lukt het leren en concentreren niet. Ik stel ook alles uit waardoor ik altijd voor toetsen zit terwijl ik nog helemaal niks van het hoofdstuk snap, omdat ik heel veel zit te dromen tijdens de uitleg en het allemaal wat te snel word uitgelegd vind ik. Ik ben bv nog met het 1e onderwerp bezig en dan is het 2e onderwerp allang uitgelegd.  Ook zit ik heel erg vast in mijn gedachten en voelen mijn gedachten heel vaag. Op sommige momenten weet ik het ook gewoon allemaal niet meer. Ik voel me op dit moment dood ongelukkig. Ik ben gewoon mijn leven aan het verpesten naar mijn gevoel. ook op dit moment, omdat ik om 00:13 dit zit te typen en ik me niet heb voorbereid op mn toetsen en spreekbeurt voor morgen. ik zit te overwegen om me weer ziek te melden maar dit kan ik niet maken tegenover mijn ouders en mn leraren en school enzo. Ik heb net langer dan een uur gehuild, terwijl ik niet vaak huil omdat ik moeite heb met het tonen van mijn emoties. Ik heb erg het gevoel dat ik ADD zou kunnen hebben. sorry als dit verhaal een beetje vaag is, groeten mij.

  Reactie
  #2

  Hi,

  wat vervelend! dat het niet lekker loopt op school kan natuurlijk aan meerdere dingen liggen. Lukt het je op de momenten dat je wel leert wel om een voldoende te halen voor de toetsen? als dit niet het geval is zou het zo kunnen zijn dat je overvraagt wordt wat uiteindelijk weer resulteert in een lage motivatie én zelfbeeld.

  Als je een onderwerp niet helemaal hebt gevolgd zou je aan een klasgenoot of docent kunnen vragen of hij het je nog eens wilt uitleggen, voor vakken waar je heel erg veel moeite mee hebt zou je eventueel huiswerkbegeleiding aan kunnen vragen.

  Over het stukje ADD: ik denk dat niemand hier kan bepalen of jij ADD hebt, ik denk dat je dit het beste met je ouders kunt bespreken en op basis van dat gesprek de hulp van een psycholoog inschakelt. Zij kunnen na een onderzoek bepalen of jij wel of geen ADD hebt.

  Ik hoop je hier wat aan hebt!

  Groetjes

  Reactie
  #3

  Ga met die klachten naar de huisarts en praat er met je huisarts over

  Reactie
  #4

  hi,

  Ik heb je verhaal gelezen en er zit wel wat herkenning van ADD in, Maar ook bij andere psychische oorzaken kunnen deze klachten voorkomen. ik heb zelf ADD en deze is bij mij pas op me 24ste geconstateerd. Dit heeft psychisch veel schade gebracht. Ik begrijp je verhaal ook als je zegt dat je jou leven aan het verpesten ben. je zei dat je niet snel huil, ik deed dit ook niet bij andere maar als ik alleen was wel. dit was bij mij zo omdat ik het gevoel van verdriet en onmacht wel had maar het zelf niet begreep wat ik voelde of wat er aan de hand is. maar aangezien je aangeeft dat je niet makkelijk praat over je gevoelens zou ik dit toch met je ouders bespreken. vind je dit moeilijk of voel je je niet begrepen bij je ouders kun je een vertrouwenspersoon op school benaderen om een gesprek aan te gaan. ook kun je een afspraak maken bij de huisarts. een huisarts en een vertrouwenspersoon heeft zwijgplicht en mag dit niet doorgeven aan je ouders (tenzij jij zegt tegen de huisarts dat dit mag). ik zou zeggen probeer een doorverwijzing te krijgen voor een psycholoog, wanneer je niet over emoties kan praten kan dit op latere leeftijd veel invloed hebben op je. schaam je niet als je naar een psycholoog of psychiater gaat, Dit is niet zwak maar super sterk! aangeven dat je hulp nodig hebt is moedig en iets want niet veel mensen durven.

  vertrouw je gevoel en voorkomen is beter dan genezen! heel veel succes!

  Reactie
  #5

  Super bedankt voor jullie reacties! Ik ga er zeker wat mee doen 🙂

  Reactie
  #6

  Ik ben net klaar bij de psycholoog, heb een behandeling gehad tegen piekeren en een behandeling voor assertiviteit enzo, alleen ik heb het niet heel erg over mn gevoelens met haar gehad. Het ging meer om hoe ik die gevoelens kon laten verdwijnen, maar ik heb nooit verteld wat de gevoelens daadwerkelijk zijn en waar ik mee zit, omdat ze daar ook niet echt om vroeg. We zochten gewoon meer oplossingen om negatieve gedachtes te stoppen. Maar ik zou ook wel graag met iemand bv elke week een gesprekje hebben over Hoe de week is gegaan en welke gevoelens ik heb gehad. Kan dit ook bij een psycholoog? Gewoon praten enzo?

  Reactie
  #7

  dat zou zeker ook bij een psycholoog kunnen, of bij de Praktijkondersteuner GZ bij de huisarts

  Reactie
  #8

  Hi,

  Dat zou inderdaad bij de psycholoog kunnen , misschien is je psycholoog nog wat 'zoekende' naar de juiste behandelvorm voor jou. Ik zou haar rustig uitleggen dat jij de gesprekken iets anders wilt indelen..

  Groetjes Chiel

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: ADD?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief