Volwassen ADHD bijwerkingen medicatie Tics

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 32 jaar en ik gebruik sinds 3 maanden medicatie voor AD(H)D. Begonnen met Ritalin, maar overgestapt naar Dexamfetamine. Nu trek ik de laatste tijd erg vaak met mijn gezicht en na het zien van een video opname van mezelf ben ik daar erg van geschrokken. In de bijsluiter staat dat de ADHD medicatie (verergering van) Tics kan veroorzaken. Nu ben ik mij nooit echt heel bewust geweest van het hebben van Tics, maar ik laat heel vaak mijn been trillen, trek met mijn nek, frons regelmatig en laat mijn oren "ploppen". Ook MOET ik altijd iets lezen voordat ik kan gaan slapen en ben ik zeer van slag als ik niets te lezen heb (al is het een reklame folder). Nu ik 1 en 1 bij elkaar optel, lijkt het erop dat ik altijd al tics heb gehad met er niet mee bezig was, omdat ik er niet echt hinder van had. Echter nu is het zeer storend, door de verergering.

    Wat kan ik nu het beste doen qua medicatie en gaat deze verergering va Tics ook weer weg?

    Reageer
    #2

    Dat tics verergeren is één van de mogelijke bijwerkingen van onder andere methylphenidaat, maar dus blijkbaar ook van dexamfetamine. Het zal in de loop van de tijd waarschijnlijk wel verminderen, maar je komt er niet van af. Zeker ook de behoefte om constant met iets in de handen te zitten? Wees trouwens blij dat je kunt inslapen, dat is hier zonder medicijnen al een probleem. De hamvraag, waarom ben je medicatie gaan gebruiken? Als je al 32 jaar ADHD hebt, welke verbetering moet medicatie dan gaan bieden? Verder kun je gewoon het beste contact opnemen met je arts, die weet allicht beter dan ik wat goed is en wat niet. Er zijn meer middelen, bijvoorbeeld Strattera.

    Reageer
    #3

    Beste lezer,

    Mijn zoontje heeft concerta ik ben er niet trots op maar ik moet hem deze medicatie wel geven, als ik deze niet geef dan heeft hij de hele tijd honger en is hij erg druk. Hij had eerst Ritalin maar dat is echt een rot middel, De hele tijd geluidjes maken of andere tics,  toen hij naar concerta is overgestapt zag is al gelijk veranderingen, hij had nog steeds een heleboel tics maar wel een stuk minder, maar overal lijkt hij wel een zombie als hij dit medicijn neemt dus ik raad het niet aan om concerta te nemen, ik raad u aan om uw zoon/dochter het middel:Dexamfetamine (Amfex) Dit is een iets minder zwaar middel dus zijn de tics ook een stuk minder hij heeft nog wel tics maar die nemen af, hij heeft geen last van andere bijwerkingen dus ik vind dit een erg goed medicijn.

    Ik hoop dat dit heeft geholpen! Veel geluk en succes!

    Van: Michael

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    @Michael. DEnk bij drukte en ontregelingen van de eetlust ook aan factoren als voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Daarnaast zijn er nog natuurlijke middelen die de dopaminehuishouding helpen verbeteren, zoals theanine en mucuna.

    Reageer
Reageer op: Volwassen ADHD bijwerkingen medicatie Tics


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief