Duidelijkheid over Psychose

  • #1

    Een vriend van mij (25 jaar) heeft Autisme en Psychose, en hij verteld vaak dat hij dingen ziet of hoort die er niet zijn en hij is dan vaak bang en maakt stereotype bewegingen. Ik las op internet dat Psychose een verband heeft met schizofrenie, maar een psycholoog zei dat het niet persé hoeft. Die vriend van mij heeft grotendeels die Psychose ontwikkeld door Trauma, hij heeft een rot verleden gehad en hij had daar ook PTSS bij. Maar ik vroeg mij af of ik dan wat duidelijkheid kon hebben over Psychose en wat voor Psychose heeft hij dan? En is er kans dat hij misschien toch schizofrenie of borderline heeft omdat hij wel hallucineert en bang wordt gemaakt psychisch.

    Reageer
    #2

    Een psychose is geen afzonderlijke ziekte, maar een groep psychiatrische verschijnselen. Deze verschijnselen heten symptomen. Soms heeft iemand slechts één psychotisch symptoom, soms meerdere. De belangrijkste symptomen van psychosen zijn verwardheid, problemen in het logisch denken, het waarnemen van dingen die er in werkelijkheid niet zijn en het hebben van vreemde ervaringen. Een ander veel voorkomend verschijnsel is een verstoord dag- en nachtritme. Ook zelfmoordgedachten kunnen door een psychose ontstaan. Een Emotie Regulatie Stoornis (ERS) bijvoorbeeld borderline, kan psychosen tot gevolg hebben evenals PTSS. De vraag hoe dat nu bij je vriend in elkaar zit kan alleen maar door een psychiater worden beantwoord na onderzoek en testen.

    Reageer
Reageer op: Duidelijkheid over Psychose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief