Niets meer kunnen herinneren van misbruik

  • #1

    Hoi, ik ben een meisje van 21 en ben vier jaar geleden misbruikt geweest door een scoutsleider. Ook al heeft het een jaar geduurd voor ik daarmee naar buiten ben gekomen, de nodige maatregelen zijn wel getroffen door de scouts. Toch loopt hij nog steeds vrij rond en heb ik geen klacht ingediend of een verklaring afgelegd. Maar daarvoor open ik dit topic natuurlijk niet.

    Ik besefte laatst dat ik me eigenlijk niets meer van dat hele voorval kan herinneren. Ik weet hoe ik me nadien voelde, hoe het was om dit tegen mensen te vertellen, en ik voel ook nog wel steeds die angst wanneer ik hem toevallig tegenkom. Maar dat wat gebeurt is heb ik me nooit meer voor de geest kunnen halen, ik weet niet eens meer wat er werkelijk gebeurd is. Het is een grote, wazige vlek, waar ik nog amper aan denk. Als ik er over praat - en ook terwijl ik dit nu aan het typen ben - voelt het niet alsof ik over mezelf praat. Soms voelt het zelfs alsof ik aan het liegen ben, terwijl ik heel goed weet dat dat niet zo is.

    Betekent dit dat ik het verwerkt heb, en ik me er dus verder geen zorgen oer moet maken? Of is het net geen goed teken dat ik het me niet meer kan herinneren en het voelt alsof dat allemaal niet echt gebeurd is? Ik denk er nog wel vaak aan, maar net omwille van het feit dat ik niet eens meer weet wat echt is en wat niet.

    Is er iemand die hier ervaring mee heeft, of er meer over weet? Moet ik in therapie gaan, of gaat dat alles weer net op een negatieve manier naar boven brengen?

    Reageer
    #2

    Allereerst heel erg naar voor je dat je dit hebt moeten ervaren.
    Dat je je er niets meer van kunt herinneren komt omdat je het voorval zelf hebt verdrongen. Echt goed is dit eigenlijk niet. Je hebt het niet verwerkt in hoeverre dit al kan. Je loopt dus het risico dat dit steeds weer terug blijft komen. Ik zou je adviseren om in therapie te gaan. Dat hoeft overigens niet altijd te betekenen dat alles weer opgerakeld moet worden. Met behulp van therapie zou het wellicht ook mogelijk zijn om alsnog aangifte te doen. De dader komt er zo wel makkelijk vanaf.
    Je zou om te beginnen naar je huisarts kunnen gaan en een verwijzing vragen voor een psychotherapeut.

    Reageer
Reageer op: Niets meer kunnen herinneren van misbruik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief