opname psychiatrie

  • #1

    beste mensen, ik ben geregeld opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis i.v.m.verschillende situaties zoals incest,overlijden van eigen moeder op 6-jarige leeftijd,boze stiefmoeder,kinderloosheid,etc. Al met al heb ik een vreselijke rottijd beleefd,verschillende hulpverleners gehad(psychiaters,psychologen,therapeuten)en op de afdelingen verschrikkelijke dingen meegemaakt,zoals zelfmoordpogingen etc. Dit is al een behoorlijke tijd geleden en nog altijd heb ik hier behoorlijk veel last van.Het belemmert me in het dagelijks leven,ik droom hier geregeld van,etc. Ik weet eigenlijk niet meer, wat ik moet doen,om een normaal leven te leiden.Wie herkent dit en weet raad? a.u.b.graag hulp of antwoord. groetjes,Emmie

    Reageer
    #2

    Beste Emmie,

    Vervelend voor je dat je dit allemaal hebt moeten doormaken. Op zich natuurlijk niet zo vreemd dat je daar nog last van hebt. Het is nogal wat. Dat wil echter niet zeggen dat eer niets aan te doen zou zijn.
    Ik heb een vraag:
    Heb je op dit moment medicatie? Zoja welke.

    Reageer
    #3

    Oja, geef ook meteen even je leeftijd aub.

    Reageer
    #4

    Ja, ik heb medicatie. ik heb lange tijd lithium gehad,maar omdat mijn schildklier vertraagde of bijna niet meer werkte,moest ik hiermee stoppen. momenteel gebruik ik depakine met lexapro. van mijn huisarts mag ik niet stoppen of iets anders gebruiken. weet iemand raad>

    Reageer
    #5

    Beste Emmie,
    De vraag is natuurlijk of de huisarts de aangewezen arts is om te bepalen of er een wisseling van medicatie mogelijk is. Zeker als het gaat om de medicatie die jij gebruikt. Ik denk van niet.
    Mijns inziens is dit een zaak voor de psychiater. Die kan nl het beste inschatten of een ander AD of SSRI werkzaam kan zijn.
    Zeker als de huidige medicatei onvoldoende werkzaam blijkt.
    Mijn advies zou dan ook zijn om een verwijzing te vragen naar de psychiater en het met hem/haar te bespreken.

    Reageer
    #6

    Beste Tandor, van mijn leven ga ik niet meer naar een psychiater,daar heb ik er genoeg van gehad en sommigen zijn zelf ook niet helemaal zuiver.Misschien dat ik in mijn plaats nog een keer therapie ga doen Hartelijk dank voor je raad en begrip.groetjes Emmie

    Reageer
    #7

    Beste Emmie,
    Ik begrijp je reservering tegenover psychiaters, maar er zitten zeer zeker ook goede tussen.

    Opnieuw therapie is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.
    Ik wens je in ieder geval succes.
    Groet
    Tandor

    Reageer
    #8

    @Emmie, ik begrijp je houding tegenover psychiaters. Enkele -zeer schaarse- uitzonderingen daargelaten is de psychaitrie verworden tot een slaafse volgeling van de farmaceutische industrie. Veel psychiatrische middelen zijn ten onrechte op de markt toegelaten door "ghost writing" van omgekochte artsen, gegoochel met onderzoeksresulaten en definties en brengen de patient, zeker op de langere termijn soms onomkeerbare schade toe. Met name de SSRI middelen als Seroxat zijn zeer gevaarlijk, met name met afbouwen, maar ook de antipsychotica kennen gruwelijke en bizarre bijwerkingen.
    Psychiaters hebben er een handje van om alle nare bijwerkingen en afkickverschijnselen van hun pillen af te doen als "onderdeel of verergering van de onderliggende ziekte" die natuurlijk "Behandeld" moet worden met een hogere dosering of een add-on middel. Waarmee vervoglens de patient weer een stap verder op weg is naar chronische disfunctionaliteit en permanente medicijnverslaving.
    De psychaitrie kent in feite maar twee soorten mensen: patienten en potentiele patienten. En eenmaal in het systeem kom je er zonder hulp van buitenaf bijna niet meer uit.

    Ik zou je huidige medicatie "lexapro" heel erg langzaam afbouwen, er zijn escitalopram druppels beschikbaar die dit vergemakkeijken. Uitstekende support wordt gegeven op diverse websites, de site http://antidepressantwithdrawal.info/nl/home.php heeft ook een Nederlandstalig gedeelte en een zeer prettige sfeer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn man is zeer lovend over Bevan Hoek, Amsterdam.

    Reageer
    #10

    Lievegoed Psychiatrie:
    Onze behandelingen gaan altijd uit van ontwikkeling. Er zijn verschillende mogelijkheden om te werken aan herstel. De accenten daarin zijn afhankelijk van de diagnose, hulpvraag en mogelijkheden. Wij geven advies over het te volgen behandeltraject. We kunnen met je werken aan oplossingsgerichte ontwikkeling, aan accepteren van kwetsbaarheden en ontdekken van de mogelijkheden die je hebt. Of we werken samen aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

    Lees verder/Bron:
    http://www.lievegoed.nl/psychiatrie/

    Aanmelden en meer informatie
    Neem contact met ons op: 030- 22 55 555
    http://www.lievegoed.nl/aanmelden-psychiatrie/

    Reageer
    #11

    @ Emmie....

    Ik hoop dat je Klaas zijn item nog leest, ik denk dat hij heel goed weet waar hij over praat, psychiatrie en de farmaceutische wereld is doorgeslagen. De waarheid wordt achter gehouden, waardoor mensen nog meer beschadigd raken.
    Ik kan me zo voorstellen na alles wat je mee hebt gemaakt, dat je het vertrouwen hebt verloren, maar toch niet stil blijft zitten.
    Kijk eens op de site die Klaas aanbeveelt, mogelijk heb je hier steun aan.

    Sterkte Hartegroet Blossie

    Reageer
Reageer op: opname psychiatrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief