Depressie door niet aangemaakte stof.

  • #1

    Ik ben al een aantal jaar depressief en heb hier eerder voor bij een psycholoog gelopen. Daar ben ik weggegaan omdat praten mij niet hielp.

    De laatste maanden vind ik ook helemaal niks meer leuk. Ik heb geen zin meer in seks en kijk zelfs niet meer uit naar dingen die ik voorheen wel altijd leuk vond. Zoals concerten. Ik zie er zelfs tegen op.

    Nou vraag ik me af, kan dit komen doordat er bij mij een bepaalde stof niet/te weinig aangemaakt wordt. (Noradrenaline?)

    Ik ben 16 jaar en heb alles wat ik wil maar voel mij al jaren niet zoals ik me zou horen voellen. (vanaf me 12 ong.) Daardoor heb ik vroeger een verslaving gehad door in mezelf te snijden.

    Is het mogelijk dat dit komt door een bepaalde stof, en waar kan ik heen gaan om me daarop te testen. Het lijkt mij namelijk niet dat me huisarts hiermee kan helpen

    Reageer
    #2

    dar is echt onmogelijk, serotonine regelt de stemming maar er is geen sprake van dat je teveel of te weinig kan hebben.

    Reageer
    #3

    je kunt wel naar de arts voor een ssri, dat verhoogt de serotonine niet maar het zorgt dat het optimaler gebruikt wordt. IK slik het zelf ook en het werkt goed.
    De huisarts is hier de aangewezen persoon voor

    Reageer
Reageer op: Depressie door niet aangemaakte stof.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief