Eigen schuld??

 • #1

  asjeblieft geen rare reacties!
  weet dat het een heel lang verhaal is maar ik wil weten of het mijn eigen schuld is.Toen ik het iemand vertelde was het 5 min medelijden en zelfs mijn vrienden zijn er in die 3 jaar nooit meer over begonnen. En ik probeer het ook al 3 jaar te vergeten!!

  Toen ik 14 was vond ik een jongen heel leuk, ik ging ook altijd met ze vrienden om. Ik werd echt super verliefd op hem en kwam erachter dat ze vrienden wel erg waren tegenover meisjes. Maar ik wou hem niet vergeten dus ik bleef erheen gaan, ze raakte me nog niet aan maar ik kon niks verkeerds tegen ze zeggen of ze scholden me al helemaal uit en maakte me al bang.
  Toen een avond wou een vriend van hem met mij praten hij zei een 'rondje lopen' ik wou het niet maar hij blijf maar doorgaan . Dus ik liep met hem mee onder een brug, hij begon me te kussen ik liep weg en hij riep me steeds ik liep weer terug na hem en hij begon verder te gaan in me broek...
  Ik wist allang dat het niet goed was, maar iedereen vond hun zo populair enal en ik wou hem toch nog steeds zien dus ging ik er nog steeds heen. Toen ging ik een keer mee naar een andere vriend's huis van hem daar waren ze weer allemaal. ik heb het toen met die jongen waar ik op verliefd was gedaan. daarna duwde die vriend van hem mij in een kamer en dee hem op slot. Hij legde de sleutel naast de deur, ik pakte de sleutel en zei dat ik weg ging hij lachte en zei doe maar , jij krijgt hele grote problemen meisje geloof me maar. Ik legde de sleutel weer weg en ging terug op het bed zitten, ik heb nog 3 x die sleutel gepakt en zei dat ik weer weg ging hij zei elke x dat ik problemen kreeg of dat hij iedereen ging vertellen dat ik het met die jongen had gedaan. dus ik bleef en hij liet me dingen doen..
  Elke keer wanneer ik hem negeerde of iets verkeerds zei , zei die dat hij de hele buurt het ging vertellen dat ik een hoer was.
  uiteindelijk is het uitgekomen en hebben ze er 2 jaar voor gezorgd dat iedereen me een hoer noemde en me uitschold.
  Ik heb erna nog gewoon normaal gedaan, en als ik ze nu zie na 3 jaar doe ik of er niks is en negeer ik ze. Sinds dien haat ik deze stad en wou ik niets liever dan weg en dat is me gelukt.

  Reactie
  #2

  Wat een nare ervaring zeg.

  Ik denk dat het wel goed is om hier nog eens over te praten, en ik hoop voor je dat je ondersteundende en respectvolle maar ook kritische en opbouwende reacties krijgt.

  Een onzeker meisje waar misbruik van wordt gemaakt. Dit moet een verwarrende ervaring zijn geweest.

  Alle emoties van verliefdheid, angst en dreiging, onzekerheid, spanning, eigenwaarde en ook misbruik komen hierin terug.

  Niet fijn voor je maar ik hoop dat je er geen schade van hebt ondervonden, en dat je ervan geleerd hebt, dat je tegenwoordig je grenzen beter kunt stellen.

  In de titel heb je het over schuld. Is dat wel de juiste vraag? is dat belangrijk voor je? Gaat het je daarom? En dan schldig in de zin van juridisch en politie of moreel, of menselijk... Lastige vraag.

  Ik vind het vooral rot voor je, zo'n heftige ervaring als jong meisje, dat moet je toch even verwerken als je in het leven verder gaat.

  Reactie
  #3

  Dankje dat je me een goeie reactie geeft.

  Heb het vroeger wel eens aan mensen verteld, ze deden even of ze het erg vonden maar na een dag waren ze het al vergeten. En daardoor denk ik ook juist dat ze dachten dat ik me aanstelde en het me eigen schuld was. Ben er sinds dien ook nooit meer over begonnen zelfs niet tegen me beste vriendin.

  Ik heb het al wel bijna verwerkt denk er nog maar heel soms aan. Maar ik heb geen respect meer voor me lichaam zoals meisjes horen te hebben. Ik weet niet of het hierdoor komt of gewoon door mezelf, dat is het meeste wat ik me afvraag.

  Reactie
  #4

  Toen ik dit las kwam me dat heel bekent voor en vooral bij meisjes op jou leeftijd.
  Heb je het niet met je ouders kunnen bepraten of was het misschien toch beter dat je hulp had ingeroepen.
  Je bent er zo alleen mee gebleven dat het eigenlijk geen wonder is dat je uit die stad of plaats weg wilt. En als je er nog steeds last van hebt raad ik je aan om toch iemand in ertrouwen te nemen die jou wil helpen.

  Heel veel sterkte!!

  Reactie
  #5

  Hoi,

  Het verhaal van jou lijkt met een paar aanpassingen wel een beetje op dat van mij. Alleen is er bij mij geen sex aan te pas gekomen, maar wel goede bedoelingen voor een goede vriendin.

  Ik werd ook ineens, door wat ik dacht een goeie vriend, bedreigd dat ik mijn mond moest houden anders zou er een verhaal van mij de ronde gaan doen dat iedereen mij op straat zou gaan uitlachen.

  Net als jij wilde ik ook graag weg uit mij geboorteplaats en ook ik heb dit gedaan. Ik heb mijzelf nooit de schuld gegeven van wat er gebeurd is en kom nog geregeld in mijn geboorteplaats, want mijn ouders wonen daar nog.

  Jij moet jezelf in geen geval de schuld gaan geven aan wat er gebeurd is. Je bent gewoon de verkeerde personen tegengekomen en ik denk dat jij net als ik een beetje naief bent geweest. Dit is niets om je schuldig over te voelen, maar hen die jou zo geschaadt hebben!! Ik heb er verder nooit iets op uit gedaan, al ben ik nog steeds heel onzeker, maar heb een fijne man die mij er vaak aan herinnerd dat het niet mijn schuld was. Met mijn ouders heb ik er nooit over kunnen praten, want dan kreeg ik als antwoord "Dit zijn kleine problemen, in het leven krijg je met nog grotere problemen van doen". Na iets waar je echt op zit te wachten.

  Soms kun je van je verleden leren om niet meer zo maar mensen te vertrouwen en dat ze jou vertrouwen moeten winnen. Mocht jij toch de keuze maken dat je er toch eens met iemand over wil praten, dan zou ik eens contact opnemen met je huisarts voor een luisterend oor en deze kan jou dan doorverwijzen naar een deskundige.

  Iedereen kan wel tegen jou zeggen dat de schuld niet bij jou ligt, maar dat kun je niet. Maar neem van mij aan, het ligt niet aan jou. En het is vaak moeilijk over te brengen aan diegene die jou goed kennen hoe erg jij ermee zit.

  Veel succes ermee. Ik lees geregeld dit forum, dus als je nog eens iets kwijt wil dan zie ik het wel 😉

  Groetjes
  Claudia

  Reactie
Reageer op: Eigen schuld??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief