Hulp orthopedagoog?

 • #1

  Ik ben het afgelopen jaar in behandeling geweest van een gespecialiseerde GGZ instelling. De therapie werd gegeven door een orthopedagoog. Ik heb mij vaak afgevraagd tijdens de behandeling of ik echt wel bij een gespecialiseerde GGZ voor volwassenen terecht was gekomen. Voelde mij vaak als kind behandeld en ik ben toch echt al 40 jaar.

  Helaas had de behandeling ook geen gewenst resultaat en ben ik bij een andere gespecialiseerde GGZ terechtgekomen. En die lieten doorschemeren dat een orthopedagoog voor behandelingen van kinderen is en niet voor volwassenen.

  Ook een vrijgevestigde psychiater liet dat doorschemeren.

  Ik voelde mij op dat moment te slecht om er verder aandacht aan te geven. Maar nu er steeds meer boven water komt wat er met die (S)GGZ instelling  fout is gegaan vraag ik mij toch af: is dat ook "fout" gegaan?

  Had ik als 40 jarige (Ik schat mij onderhand wel bij de volwassenen in đŸ˜‰ ) niet behandeld mogen worden door een orthopedagoog?

  Is een orthopedagoog er voor behandeling voor kinderen of toch ook volwassenen?

  Reageer
  #2

  Een orthopedagoog is een opvoedkundige die is gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek. Vaak - maar niet altijd - werkt een orthopedagoog met kinderen. Ook volwassenen kunnen kampen met problemen en stoornissen op het gebied van ontwikkeling en gedrag.

  Reageer
  #3

  Er is dus nier per definitie iets fout gegaan. Je kunt je dan wel afvragen of de orthopedagoog waar je bent geweest ervaring had met het behandelen van volwassenen. Daar zit natuurlijk wel verschil in

  Reageer
  #4

  Bedankt voor uw reactie

   

  Bij het afronden/stopzetten van de therapie zei hij mij inderdaad wel dat het behandelen van volwassen hem in de schoenen geschoven werd terwijl hij daar geen ervaring mee had. Dus die gemiste ervaring is duidelijk.

   

  Maar vooral de verbazing (en dan zeg ik het netjes) bij de andere professionals, dat ik voor mijn depressie behandeld ben door een orthopedagoog, zorgde ervoor dat bij mij de vraag rees: hebben ze hiermee ook verkeerd gehandeld?

  Maar zo zwart/wit lijkt het dan toch niet te zijn?

  Reageer
  #5

  Nou, voor een depressie moet je dus NIET bij een orthopedagoog zijn. Of het een verkeerde behandeling was kan ik zo niet zeggen, maar erg zinvol zal ze dan ook niet zijn geweest

  Reageer
  #6

  Nee zinvol blijkt het niet geweest te zijn helaas. Een jaar weggegooid en we kunnen weer opnieuw beginnen.

   

  Nogmaals dank voor uw reactie

  Reageer
  #7

  Ik denk dat je beter af bent met een psycholoog/psychotherapeut

  Reageer
Reageer op: Hulp orthopedagoog?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief