Ik heb last van een zoemend gevoel door mijn lichaam, hoe komt dit en wat kan ik

  • #1

    Hallo,

    De laatste paar dagen heb ik een zoemend gevoel door mijn lichaam, het is heel moeilijk uit te leggen.
    Alsof ik de hele tijd onder lichte stroom sta en dat als golfjes zoemt door me lichaam. Het doet geen pijn, ik kan alles bewegen etc... Het is gewoon irritant.
    Als reactie om die zoemende golfjes tegen gaan beweeg ik op en neer en soms krijg ik een kleine tik als reactie om het te onderdrukken.

    Ik heb er alleen last van als ik stil zit/lig, als ik door de stad loop merk ik er niks van.

    Ik heb de afgelopen 2 maanden wel veel stress gehad, dit komt door langdurige ontsteking in mijn keel en strottenhoofd, hierdoor 2 maanden lang op elke ademhaling lopen letten en veel last gehad van chronische hyperventilattie.

    Het gaat nu juist de goede kant op maar ik zit nu dus al een aantal dagen met dat zoemende/elektrische golven gevoel door het lichaam. Het is niet op bepaalde plekken maar gewoon door het hele lichaam.

    Herkent iemand dit?
    Wat zou het kunnen zijn?
    Is het gevaarlijk?

    Bedankt!
    Extra: vooral smiddags en savonds last van, sochtends gaat het. het is soms ook een schrik gevoel dus. Zoem --> schrik -->. Nogmaals, heel moeilijk uit te leggen.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch stress klachten zijn, misschien gerelateerd aan chr. hyperventileren.

    Reageer
    #3
    1. Ik heb het ook. Zoemende stootjes, hoorbaar. Lijkt in de slaap, van oor tot oor, de achterkant van de nek tot in het kaakgewricht te zitten. Heel irritant inderdaad. Ik heb wel een burn-out gehad maar toen had ik er geen last van. Ik ga er verder induiken en hou je op de hoogte als ik iets vind. Hoop dat we komen tot een oplossing/oorzaak.
    Reageer
    #4

    Hi Simon en Joris,

    Dit heb ik ook al ruim een jaar en misschien zelfs langer. Net als Joris heb ik ook een burn-out gehad en ben daarvan nog herstellende.
    Ben bij veel verschillende (medisch) deskundigen geweest en niemand weet het precies.
    Ik hoor ‘t ook graag als iemand hier een antwoord op/voor heeft.

    Reageer
    #5

    Ik heb ook een zoemend gevoel in mijn lichaam. Overdag heb ik er weinig last van maar als ik 's ochtends wakker wordt voel ik een soort van stroom door m'n lichaam gaan: even zoemen dan heel even weg en dan weer zoemen. Ik woon niet ver van een hoogspanning - zou het daar mee te maken kunnen hebben? (Heb geen burn out of zo).

     

    Reageer
    #6

    @Johanna, weten doe ik het natuurlijk niet maar en kunnen diverse factoren meespelen, zoals voedingspatroon. Zo kunnen bepaalde voedingsmiddelen ontregelend werken op je schildklierhormonen. Verder inderdaad straling. Denk aan dit verband ook aan slapen op metaal. Sowieso al slecht, omdat je dan niet goed kan aarden maar het trekt ook omgevingsstraling aan. Er zijn op zich wel producten om je tegen straling en andere invloeden te beschermen, zoals bepaalde hangers en schijfjes die je bij je kan dragen.

    Reageer
    #7

    @Catootje, hartelijk dank voor de reactie. Schildklier, hmm, daar zal ik verder over gaan lezen. Wat betreft de straling, ik heb inderdaad een paar maand geleden mijn metalen bed vervangen door een houten. De spiertrekkinkjes die ik in mijn benen had zijn sindsdien vrijwel verdwenen maar nu heb ik dus nog wel dat zoemende aan/uit gevoel. Al is het niet mijn stijl, ik zal nu toch op zoek gaan naar een hangertje tegen straling en dat uitproberen. Wie weet. Nogmaals, Catootje, heel veel dank voor de suggesties.

    Reageer
Reageer op: Ik heb last van een zoemend gevoel door mijn lichaam, hoe komt dit en wat kan ik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief