Continu de drang ‘typetjes’ over te nemen

 • #1

  Hallo allemaal,

   

  Ik merk in mijn omgeving dat ik er geregeld op gewezen wordt, dus ik wou toch eens op onderzoek uit gaan.

  Kort samengevat: ik heb continu de drang om mensen en bepaalde ‘typetjes’ te imiteren.

  Het langere verhaal: ik ben iemand die gedrag over kan nemen. Niet per definitie slecht gedrag; ik speelde ‘vroeger’ veel gewelddadige games en dat heeft geen invloed gehad op mijn gedrag.

  Maar wanneer het om bepaalde personages gaat, ligt het heel anders. Ik heb van die fasen waarin een bepaald persoon veel aandacht krijgt in de media, en door het bewust veel te volgen neem ik zijn gedrag deels over. Om een opsomming te geven van personen bij wie ik dat gedaan heb: Donald Trump, Thierry Baudet, Mark Rutte, Gerard Joling, Lau (van de YouTube-filmpjes van Tiny & Lau), en op dit moment Martien Meiland. Ik had ook lange tijd dat ik heel veel Engels sprak. Sommige typetjes gebruik ik bovendien nog steeds, afhankelijk van de setting.

  Zelf zie ik er op zich weinig kwaad in, omdat ik er niemand mee pijn doe ofzo. Maar tegelijkertijd snap ik de irritatie van mijn omgeving. Nu moet ik wel zeggen dat het maar een paar mensen zijn die er echt wat van zeggen, maar toch.. ik krijg zelf ook wel het gevoel dat ik m’n eigen gedrag niet meer ken ofzo.

  Mijn vragen: is dit iets dat wel vaker ‘gesignaleerd’ is bij mensen, dat ze typetjes overnemen en ze zich hun eigen gedrag niet meer herinneren? Is er überhaupt een term hiervoor? Zijn er manieren waarmee ik bij mij de discipline kan aanleren hiermee te stoppen?

  Reactie
  #2

  Misschien is het goed om dat dan toch met een psycholoog te bespreken, om te achterhalen waarom je het doet. Dan kun je kijken wat je eraan kunt doen

  Reactie
Reageer op: Continu de drang ‘typetjes’ over te nemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief