Angsten tips

  • #1

    Hallo,

    Ik ben Rogier en ben een jongen van 20 jaar. Ik ben ooit al eens in behandeling geweest voor hypochondrie. Dit heeft toen niet heel veel geholpen maar uiteindelijk ging de angst over.

    Nu heb ik sinds 2 maand weer ontzettend last van angsten en van flinke paniekaanvallen. Dit heeft nu vooral te maken met angsten voor acute dingen, zoals een hartstilstand of een hersenbloeding. Dit beheerst op dit moment echt mijn leven. Ik ben continu met mijn hart of mijn hoofd bezig en ik kan nergens meer van genieten. Ook raak ik snel in paniek als ik hartkloppingen voel of als ik ineens wazig zie of hoofdpijn krijg.

    Nu ben ik op dit moment aan het wachten tot ik weer in behandeling kan. Tot die tijd is de vraag van mij: Heeft iemand hier tips voor mij hoe hiermee om te gaan of geruststellende gedachtes?

     

    Groet, Rogier

    Reageer
    #2

    Erg vervelend. Ik weet niet of deze gedachten helpt maar mij hielp het; als ik iets ernstigs had was ik allang de pijp uit gegaan.

    Tot die tijd wachten en mocht het echt maanden duren zou ik even naar de huisarts gaan (voor de angst niet omdat je denkt dat je dood gaat of zoiets).

    als het een kwestie is van weken moet je het toch even afzien. Tot die tijd moet jij even kijken hoe je het beste kunt handelen tijdens een paniek aanval, want dat is bij iedereen anders.

    Reageer
    #3

    Lees eens de columns op:
    https://www.dokter.nl/dossiersc/angsten/

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de snelle reacties. Ik heb het gelezen John. Ik ga de oefeningen eens proberen.

    Zijn er nog mensen die mij gerust kunnen stellen op het gebied van hartstilstand en hersenbloeding? Hoe groot is de kans op mijn leeftijd?

    Als er nog meer tips zijn over het omgaan met deze angsten hoor ik het graag!

     

    Gr

    Reageer
    #5

    Therapie zal daarvoor nodig zijn

    Reageer
Reageer op: Angsten tips


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief