Problemen met echtgenoot door gemeenschap

 • #1

  wij zijn 4 jaar getrouwd, en al deze periode hebben wij problemen gehad met seks. En elke keer kwam hij met een andere reden. Ene keer had hij het over stress andere keer vermoeidheid en dan weer dit en dan weer dat. Dat waren alleen maar smoesjes. En nog steeds gaat het door. Hij beloofd mij elke keer dat het goed gaat komen maar nee... Ik probeer te praten maar hij is het zat van het zelfde onderwerp weer erover te hebben. misschien heeft hij geen behoeftes of problemen met het zin in hebben, maar ik dan ? Nadat we erover hebben gehad probeerd hij meer aandacht aan te geven maar ik zie dat hij het doet alleen om mij zin te geven .

  Om ruzies te voorkomen, maar dat maakt het nog erger. Ik zit zo dwars. We hebben een dochter van 2 jaar. Wil niet uitmekaar we houden wel van elkaar getrouwd zijn samen wonen samen bed delen maar geen intimiteit geen gemeenschap hebben en ook nog eens niet erg vinden en er niks voor doen. Psygische ben ik heel erg want zo door gaan met huwelijk is onmogelijk maar hij begrijpt het niet . Weet niet wat ik moet doen

   

  Reactie
  #2

  Ik ben geen arts noch een relatietherapeut, maar dit is toch een probleem waar je samen moet doorgeraken. Hadden jullie op regelmatige basis gemeenschap voor jullie getrouwd waren?

  Enkel door te praten met elkaar zie ik dit goedkomen. Probeer hem duidelijk te maken dat dit echt een probleem is voor jullie relatie. Geraken jullie er niet samen uit kan een relatietherapeut wonderen doen.... Natuurlijk moet uw man hier voor openstaan....

  Reactie
  #3

  Voor dat we getrouwd waren was was alles goed . Het lijkt net alsof het psygische is bij hem. Ik heb zo vaak met hem erover gehad, helpt niet...

  hoe kunnen wij terecht bij een relatietherapeut?

  Reactie
  #4

  Een relatietherapeut kun je het beste vragen aan de huisarts of eventueel maatschappelijk werk.

  Wel belangrijk dat jullie er dan samen achter staan, als jij wel wil maar je echtgenoot moet op sleeptouw genomen dan gaat het niet werken.

  Nog wel een suggestie: kan het zijn dat hij misschien gestresst is van bijvoorbeeld het werk en daar niet over praat? Het kan best zijn dat die 'smoesjes' meer zijn dan dat: vermoeidheid, hoofdpijn en soortgelijke algemene klachten kunnen een uiting zijn van stress. Kun je met hem praten over wat hij meemaakt op bijvoorbeeld het werk? Hoe het is met werkdruk, leidinggevenden, collega's?

  Reactie
  #5

  Bindingsangst? Dat een vaste relatie, samenwonen hem moeilijk valt? Denk dat er een onderliggend probleem is. Dus zeker over praten, relatietherapie, familieopstellingen. Als hij aan zichzelf wil werken tenminste.

  Bij elkaar blijven als het echt niet gaat, lijkt me minder verstandig. Dan blijft het toch tussen jullie in staan en is het meer een broer/zusrelatie.

  Reactie
Reageer op: Problemen met echtgenoot door gemeenschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief