Opeens hele erge agressieve buien…

 • #1

  hoi,

  Ik ben een meisje van 17 jaar en heb sinds een maandje opeens een nieuwe karaktereigenschap erbij gekregen die ik nooit eerder heb gehad.. Ik ben de laatste tijd erg prikkelbaar en word dan erg agressief en boos. Ik ben altijd een rustig type geweest die nooit boos is. Soms prikkelbaar als ik ongesteld ben, maar nu heb ik elke dag wel een paar buien. Vooral als mijn vogel begint te schreeuwen, kan ik het niet hebben, terwijl de jaren daarvoor kon ik het makkelijk hebben. Ik kan me niet beheersen en ik word er gek van de agressie. Na een bui stort ik in en heb ik een erge huilbui. Ik zeg tegen mezelf: wie ben ik? Wat is er met me aan de hand? Weet iemand van jullie wat een oorzaak kan zijn en wat ik kan doen om me te beheersen. Het liefst wil ik alles kapot gooien, maar dat doe ik niet. Misschien klinkt het raar wat ik nu zeg, maar ik moet het uiten anders word ik gek. Ik uit het door ergens tegen aan te slaan of op mezelf te slaan, maar nu heb ik best wel blauwen plekken en heb er geen zin meer in. Mijn ouders weten het niet en vragen soms ook hoe ik aan een blauwe plek kom. Ik herken mezelf gewoon niet en dat vind ik het ergste. Ik ben altijd zo rustig en ik ben noooooit boos (mensen zeggen dat ook altijd) of agressief. Bijvoorbeeld, vandaag schreeuwde ik heel hard en dat doe ik nooit.. Het gebeurde ook zonder dat ik het echt wilde... Alle agressie buien gebeuren na een kleine irritatie en dan probeer ik het in te houden, maar het lukt niet en als ik het in hou, word de woede nog erger. Weet iemand wat de oorzaak kan zijn en wat ik eraan kan doen?

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress of spanningen ? Gebruik je drugs of alcohol?

  Reageer
  #3

  niet dat ik weet dat ik stress of spanningen heb. Misschien onbewust stress voor school (examejaar), maar het gaat goed, ik haal goede cijfers, dus ik zou het niet weten waarom ik stress kan hebben. En misschien klinkt dit ongeloofwaardig, maar ik heb nog nooit gedronken of drugs gebruikt, dus dat is het niet.

  Reageer
  #4

  Dan denk ik toch dat het goed zou zijn, om de klachten eens met je huisarts te bespreken

  Reageer
  #5

  Maar weet u wat het misschien zou kunnen zijn? Hormonen of een andere reden? Of heeft u geen idee.

  Reageer
  #6

  Hormonen kunnen daar een rol in spelen

  Reageer
  #7

  Als je emoties onderdrukt kunnen ze naar boven komen. Zeker als je altijd maar aardig wil doen. Belangrijk om er over te praten.

  Verder zou ik denken aan het lichamelijke stuk. Voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen en verstoorde hormoonhuishouding kunnen een rol spelen. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door complexe koolhydraten te combineren met eiwitten, vetten en vezels bij elk  eetmoment. Veel vrouwen hebben te maken met insulineresistentie en oestrogeendominantie, wat wisselende stemmingen kan geven. Met de juiste voeding, bepaalde voedingssupplementen en natuurlijke middelen kan je dat bijsturen.

  Reageer
Reageer op: Opeens hele erge agressieve buien…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief