Elke dag last van trillend ooglid

 • #1

  Hoi,

  Ik heb nu al gedurende en ruime tijd elke dag een keer of 10 last van een trillend ooglid. Daarnaast heb ik last van allerlei andere kleine kwaaltjes, als subtiele spierspasmen. Kan ik hier iets aan doen? Het is namelijk erg vervelend.

  Ik weet dat het antwoord op zich bij het verminderen van stress ligt, maar dit lukt me niet goed.

  Bloeddruk is ook aan de hoge kant: 160/96.

  Met vriendelijke groet.

  Reactie
  #2

  Je zou naar een psycholoog kunnen gaan om wat aan de stress te doen.

  Reactie
  #3

  Bij hoge bloeddruk spelen voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen een grote rol. Zo ontstaat door ons westerse eetpatroon vaak insulineresistentie, wat tot tal van aandoeningen kan leiden. Bij hoge bloeddruk ook uitkijken met tyraminerijke voedingsmiddelen. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Eventuele medicatie als b├Ętablokker of calciumblokker zorgt voor een verminderde aanmaak van melatonine en tekorten aan diverse voedingsstoffen, waaronder Q10 en zink, wat ook weer klachten kan geven. Medicijnen in het algemeen zorgen voor verliezen aan voedingsstoffen.

  Bij een trillend ooglid kunnen er ook tekorten aan bepaalde voedingsstoffen zijn die belangrijk zijn voor het zenuwstelsel, zoals zink.

  Reactie
  #4

  Hoi,

  Inmiddels heb ik ook last van tintelingen op mijn hoofdhuid. Wederom weet ik dat stress en angst hier de oorzaak voor kunnen zijn, maar door de combinatie van een trillend ooglid en die tintelingen ben ik enorm bang geworden voor een hersentumor.

  Ik ben een man van 28 jaar oud. Het lijkt mij erg sterk dat dit aan de orde is? Ik voel me op dit moment een heuze hypochonder.

  Met vriendelijke groet.

  Reactie
  #5

  dat zijn toch echt klachten door stress/angst veroorzaakt

  Reactie
  #6

  Hoi Tandor,

  Bedankt voor uw antwoord. Dit lijkt mij inderdaad ook de meest logische verklaring. Morgen ga ik naar de POH, eens kijken of dat me helpt. Ik heb wel vaker perioden van angst en stress meegemaakt. Deze waren echter milder dan nu.

  Ik zal nu dan ook proberen te stoppen hier geruststelling te vinden, omdat ik merk dat dit alleen maar averechts werkt.

  Bedankt en hopelijk niet tot ziens ­čśë

  Reactie
Reageer op: Elke dag last van trillend ooglid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief