Branderig lichaam

  • #1

    Ik ben 24 en heb een erge darminfectie gehad helaas heb ik hier veel pijn en last van gehad. Ben ook zeer angstig geweest voor een enge ziekte omdat het niet herstelde. Nu 8 maanden verder zijn mijn darmen rustig en is mijn ontlasting nog maar af aan toe slecht. Helaas zijn er nu hele andere klachten bij gekomen. O.a. Mijn hele lichaam brand al een aantal maanden en het is alleen weg als ik volledig ben afgeleid en bezig ben. Zodra ik tot rust kom begin ik angstig zonder reden te worden en diep te ademen en brand mijn lichaam en voelt ook warm aan. Verder heb ik ook last van spierstijfheid, vermoedheid en spierzwakte. Zijn dit tekens van angst. Of juist tekens van een onder liggende ziekte zoals ms of histamine intolerantie?

    Reageer
    #2

    Dat lijken toch tekenen van angst en spanningen.... Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    bedankt voor het reageren.

    de klachten komen niet helemaal overeen. Ik kom maar niet van het branderige gevoel af. Zodra ik ook iets probeer van sport of gewichten. Worden me spieren heel warm en gaan dan nog meer branden. Dit houdt nu al 8 maanden aan. Kan het niet iets met geirriteerde zenuwen te maken hebben? Me armen voelen aan als spaghetti slierten. Of kan het misschien een op hoping zijn in de spieren? En waar zou ik dit het beste kunnen laten testen hoe het met de zenuwen staat en de spieren?

    Als het dan toch angst zou zijn kan het me misschien wel gerust stellen als het getest is.

     

    alvast bedankt voor uw reactie

    Reageer
    #4

    heb je de test gedaan? Zo ja wat was de uitslag...

    Kijk eens onderstaande link welke klachten er allemaal door angst en chronische hyperventilatie kunnen ontstaan:

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #5

    Hallo Tandor,

    bedankt voor je reactie

    Veel symtomen komen inderdaad overeen.

    Wat is de beste manier om hiermee te doen? Aangezien ik me er wel druk om maak wat het branden veroorzaakt en de zwakte in me spieren.

     

    alvast bedankt voor uw reactie

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen. Voor het overige zou het wellicht verstandig zijn om met psycholoog te praten over de angsten

    Reageer
    #7

    Bij een infectie heb je misschien antibiotica gebruikt. Die kunnen soms nuttig zijn maar ze verstoren ook je darmflora en zorgen voor tekorten aan diverse voedingsstoffen, zoals vitamine B en ijzer. Een infectie kan ook makkelijker ontstaan als je gezondheid toch al niet optimaal is. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Voor je darmen zijn in elk geval oplosbare vezels belangrijk, zoals psyllium, inuline en appelvezels.

    Reageer
    #8

    Waarom lees ik mijn berichten niet meer ?

    Ik vermoed dat mijn klachten komen door de 2de boosterprik met moderna. Steeds meer mensen hebben deze klacht. Dat kan niet worden bewezen , omdat de onderzoeken nog lopen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Branderig lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief