Bindingsangst ???

  • #1

    Sinds 3 jaar ben ik weer vrijgezel na een relatie van 2.5 jaar die niet altijd gemakkelijk verliep. Sindsdien weer een aantal keren afgesproken met mannen maar merk dat ik het na 2 of 3 dates weer afkap. Soms omdat er echt geen klik was maar soms ook om kleine dingetjes... er  bekruipt me dan een vervelend twijfelgevoel en trek me helemaal terug als iemand aangeeft mij wel leuk te vinden. Vorig jaar een leuke man ontmoet uit de buurt, aantal keren afgesproken en hij gaf aan mij erg leuk te vinden.... vervolgens 'schrik' ik daarvan en kap het contact weer af... terwijl het echt een leuke man is... ik ben zo langzamerhand een beetje klaar met dat 'overanalyseren' van alles en merk dat ik het niet durf om met iemand verder te gaan. Stel dat het wéér misgaat... Weet iemand raad?

    Reageer
    #2

    Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor een psycholoog.

    Reageer
    #3

    Ik herken het wel. Belangrijk is dat je lekker in je vel zit, dicht bij jezelf blijft en goed naar je   gevoel luistert. Dan weet je wat of wie bij je past. als het echt goed zit in het contact dan erger je je ook niet zo snel aan kleine dingetjes.

    Na jaren ellende, ook met foute mannen die helemaal niet bij me pasten ken ik nu een aardige man. Of eigenlijk kende ik hem min of meer al jaren, omdat ik in een bepaalde winkel af te toe kom. Na mijn laatste bezoek voelde ik me ineens helemaal naar hem toegetrokken en moet ik toegeven dat ik hem wel leuk vind. Ik ben dus niet op zoek maar hij komt gewoon op m'n pad. Vind het nog eng, dat wel. Heb ook de neiging om hem juist te ontwijken, niet naar die winkel te gaan. Heb dus ook bindingsangst. Is ook wel omdat ik voor mezelf wat dingen op orde wil hebben, zoals andere woonruimte.

    Vind zelf wel een methode als familieopstellingen wel prettig, dan werk je aan die patronen die in je jeugd vaak al zijn ontstaan. Maar doe vooral iets wat bij je past.

    Reageer
Reageer op: Bindingsangst ???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief