Verlatingsangst?

  • #1

    Hallo, vorig jaar moest ik voor stage op kamers. Nu trok ik dit echt niet. Er waren niet perse vriendinnen bij en hoe langer ik er zat hoe eenzamer ik me ging voelen. Ik raakte soms in paniek en dacht dat mn vriendinnen niet meer aan me dachten of amderen. Ik voelde me alsof ik elk stukje contact zo goed moest besteden en dat ik veel moest praten gezellig gevonden moest worden. Dit werkte averechts want ik was op om zo oversociaal te doen en ik voelde me niet meer op mn gemak als ik ergens heen ging. En in mn gedachten ging het al van ze vinden me niet leuk. Op mn kamer dacht ik vaak van zn denken vast niet meer aan mij. Op den duur zag ik dat dit niet goed was en heb ik ook hulp ingeschakeld van school. Eenmaal toen stage voorbij was en thuis woonde ging het goed. Ik heb ook een vriend. Sinds kort wilde hij dit weekend niet afspreken en oppeens overviel het me. Ik raakte in paniek. Al mn vriendinnen hadden ook al iets te doen en ik voelde me alleen onbegrepen alsof ik niks kon beginnen. Ik werd zo boos en bang en kon mn mobiel wel uit elkaar trekken. Ik was zo bang dat hij me niet meer wilde zien en zo overstuur. Ik schrok er echt van want zo voelde ik me een kaar terug ook. Ook ben ik heel snel jaloers en kon ik vroeger ook niet goed alleen spelen. Heeft dit met elkaar te maken? Wat moetik hiermee ? Ik ben bang dat we zo uit elkaar gaan terwijl ik weet datdit niet hoeft maar moetik hiermee langs een dokter met die paniekaanvallen?

    Reageer
    #2

    ik zou daar wel mee naar de dokjter gaan en een verwijzing vragen voor psycholoog.

    Reageer
    #3

    Dat kan gewoon zomaar? Ik ben net 18 en ja als ik zulke dingen thuis vertel wimpelen ze dat af van het valt vast mee dus ik vind het allemaal nog al eng.

    Reageer
    #4

    Ga gewoon naar de huisarts en bespreek het. je bent 18, dus kunt zelfstandig naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Is niet zo gek hoor, zeker als je ineens helemaal in je uppie op  kamers zit. De ene persoon reageert vaak uit een angst voor verlating; de ander voor overheersing. Ben zelf niet zo'n voorstander van alleen maar praten. Tegenwoordig zijn er ook bij de ggz wel therapeuten die werken met familieopstellingen. En proberen ook andere contacten te leggen dan alleen vriendinnen of een vriend. Heb zelf geen relatie of vriendinnen maar wel vaak aanspraak.

    Reageer
Reageer op: Verlatingsangst?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief