3 dubbele hernia

  • #1

    Beste lezers,

    Ik heb al meerdere malen verhalen gelezen over mensen die een hernia hebben, enkele verhalen over mensen met 2 hernia’s en een enkeling met 3 hernia’s. Ik plaats dit bericht in de hoop dat er iemand is die mij kan helpen. Ik ben 18 jaar en er zijn anderhalf jaar geleden 3 hernia’s bij mij geconstateerd. Dit is geconstateerd aan de hand van een MRI scan. De hernia’s zitten op de niveaus L3-L4 L4-L5 en L5-S1. Ik heb anderhalf jaar geleden voor mijn hevige pijn in mijn bovenbeen, bil, kuit en voet pijnbestrijding gekregen in de vorm van tramadol. Mijn neurochirurg wilden mij niet opereren door mijn leeftijd, de grootte van mijn hernia’s, het feit dat ik 3 hernia’s heb en verwees mij door naar het spine and joint centrum in Rotterdam.

    Ik ben daar 3 maanden in behandeling geweest om mijn pijnklachten te verminderen en te herstellen. De behandeling had voor een korte periode van 2 weken als resultaat dat mijn medicijn gebruik een klein beetje afnam. Helaas bleef dit bij een korte periode. De behandeling was afgelopen en de pijn nam weer hevig toe. Ik slikte vanaf juni tot midden augustus 6 tramadol pillen met aanvulling van 3000 mg ibuprofen per dag. Ik studeerde wiskunde en had 2 bijbaantjes maar door mijn aandoening kan ik momenteel niks anders dan liggen en een heel klein beetje bewegen, dit doe ik met veel pijn.

    Midden augustus ben ik naar de dokter gegaan omdat de pijnmedicatie niks meer deed. Ik sliep een maand niet en schreeuwde het vaak uit van de pijn. De pijn had zo erg toegenomen dat ik nergens meer toe in staat was. Ik kon zelfs niet meer liggen en was zo bang voor de toekomst. Ik ben zo jong en weet niet wat er gaat gebeuren. De dokter schreef mij morfine voor en ik was opnieuw doorverwezen naar mijn neurochirurg. De morfine was steeds niet genoeg en nu slik ik 160 mg morfine per dag om de pijn een beetje in controle te houden. Zelfs met deze hoeveelheid heb ik nog steeds vaak veel pijn.

    Er werd op zeer korte termijn een MRI scan gemaakt en de neurochirurg gaf nogmaals aan dat hij in 45 jaar en +10.000 rugoperaties nog nooit zoiets heeft gezien. Een jongen van 18 jaar met 3 hernia’s van zulk formaat. Er zijn chirurgen en specialisten van Goes tot Den Haag en uit heel zeeland en Zuid-Holland bij elkaar gekomen in het Erasmus MC aan de academie om hierover te praten. Alle 35 raden mij een operatie af en er is verder niet gesproken over alternatieve oplossingen.
    Ik ben nog naar een ander ziekenhuis geweest en kreeg hetzelfde te horen. Ik heb daarna een afspraak gemaakt met een kliniek voor een endoscopische operatie, maar dit is momenteel niet te betalen en zal mij geen betere kansen bieden. Ik heb een ziekenhuis in Venlo bezocht en ook hier werd er geen oplossing gevonden. Ik hoor niks meer van mijn neurochirurg en ik ben blijkbaar uitbehandeld. Ik kan alleen nog naar de pijnpoli gaan.

    Ik ben zo radeloos en ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik vraag me af wat voor mogelijkheden er nog zijn. Wat kan mij nog meer helpen. Ik heb nog een heel leven voor me maar nog tot mijn oude dagen thuis zitten met deze pijn lijkt mij geen leven. Iemand die mij kan helpen, die iets weet, die een idee of oplossing heeft, een specialist in Nederland of een methode in het buitenland weet. Laat mij die alstublieft weten. Laat me weten wat je weet en ik zal het onderzoeken. Alle suggesties zijn welkom want ik ben nergens anders mee bezig dan dit. Ik hoop op wat nuttige en bruikbare verhalen of suggesties.

    Met vriendelijke groet,

    Paul

    Reageer
    #2

    Heb je ooit reactie gehad op jouw hulpvraag? Hoe is het allemaal verlopen? Ik herken mezelf erg in jouw verhaal.

    Reageer
    #3

    PTED

    Reageer
    #4

    Ze kunnen er ook 1. De ergste bijvoorbeeld opereren .

    Reageer
    #5

    Hoi Paul,

    Ik las zojuist je verhaal.
    Was aan het Google omdat ik ook met drie hernia's zit en men aangeeft dat het niet operabel is.

    Heb je al iets of iemand gevonden die je verder kan helpen?

    Groet,
    Cees

    Reageer
    #6

    Ik heb ook een hernia geen 3 maar wel 2 met artrose aan de ruggenwervel.

    Ik loop bij een kliniek in mill.

    En het word vergoed via de ziekenfonds.

    Het is een fijn kliniek.

    Misschien daar eens proberen.

    Ik krijg daar op dit moment pijnbestrijding.

    Het is een vreselijke pijn.

    Heel veel sterkte.

     

     

     

    Reageer
    #7

    Wat vervelend, hopelijk ben je inmiddels toch van de pijn af!!

    Ik ben op mijn 26e voor de eerste keer aan een hernia geopereerd en daarin herken ik veel van jouw verhaal. Van het kastje naar de muur gestuurd worden vanaf mijn 18e. Wel heb ik in de tussentijd vanalles geprobeerd om van de pijn af te komen, wat mij het beste heeft geholpen, was de chiropractor. Toen ik na 8 jaar echt niet meer kon en het caudasyndroom had (uitval van de blaas), hebben ze me met spoed geopereerd.

    Helaas ben ik afgelopen december ook met spoed geopereerd na binnen een dag zware uitval te hebben gekregen in beide benen. Als ze me niet hadden geholpen, was ik invalide geworden. En helaas heb ik gisteren te horen gekregen dat nummer 3 ook weer geopereerd gaat worden, deze keer gelukkig met minder spoed en met minder pijn. Ik kijk er niet echt naar uit, heb momenteel nog veel hinder van operatie nummer 2, hier ben ik nog steeds niet volledig hersteld. Maar voor de pijn, bij mij was de pijn na een operatie meteen weg.

    Veel succes allemaal!!

    Reageer
    #8

    Ik zou eens in België informeren..
    (Ik zelf heb ook 3 hernia’s en word nu binnen 4 weken geholpen in Tilburg)
    Ik hoor veel positieve dingen over België, en als de neurochirurg mij niet had willen opereren had ik ook via België geprobeerd.
    Nu moet ik zeggen dat ik nu 17 maanden met zenuwpijn in benen en voeten loop en dat de chirurg mij al na een half jaar wilde opereren.. maar ik zelf eerst alle andere dingen zoals pijnbestrijding etc wilde proberen..
    Succes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik zweer bij een goede chiropracter.

    De eerste keer ben ik 15 jaar lang pijnvrij geweest en nu heb ik weer 2 nieuwe, meteen de chiro gebeld en 1 bezoek levert al zoveel opluchting op. (kan in ieder geval weer staan)

    Reageer
    #10

    Parkkliniek centrum Rotterdam doen ze Pted techniek operatie voor hernia.

    Reageer
    #11

    Hey!

    30 jaar.
    Heel lang rugpijn gehad ondanks heel fel yoga te doen.
    Na jaren bleek ik 3 dubbele hernia te hebben met een zware heupvervorming.

    De combo van mentale en fysieke focus doet me zeer goed herstellen zonder operatie. De kans was heel groot op opereren maar ik ben erdoor gekomen door veel meditatie (wat heeft geleid tot zeer goede aansturing van mijn lichaam) in combinatie met fysiotherapie ( hier kon ik leren door welke pijn ik mocht bijten tijdens het sporten).
    Zodus heel aandachtig u lichaam aanvoelen en weten welke bewegingen te maken.
    Minstens 1,5 uur beweging per dag en zoveel mogelijk wandelen op blote voeten met de focus op rechte rug.

    Doet ziek veel pijn en niet iedereen in de omgeving snapt dat altijd maar vechten moet ge doen.

    Succes man!

    Reageer
Reageer op: 3 dubbele hernia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief