Vage zeurende/branderige pijn rug/torso

 • #1

  Beste forumleden,

  sinds 1,5 maand heb ik een stekende/branderige pijn in mijn rug. Hoewel, ik wil het niet echt als pijn beschrijven. Het is niet zodanig dat ik er last of ongemak van heb dat ik niet meer kan functioneren. Ik ben me er meer bewust van en voel ook dat het van binnenuit komt. Het prikkelt lijkt het wel. Het steekt ook plotseling op. Soms vaak, en soms weinig. Als ik zit, lig of aan het werk ben. Vaak manifesteert het zich wel als mijn lichaam niet beweegt.

  Een korte omschrijving:
  - Het begon op mijn rug bij mijn rechternier. Later verplaatste deze ''pijn'' zich naar mijn linkernier. Dit uitte zich best vaak;
  - niet veel later uitte deze pijn zich bij mijn lever op de rug. Deze pijn ging later naar de zijkant van mijn torso aan de leverzijde;
  - sinds enkele dagen voel ik het bij mijn rechterlieskanaal en bij de zijkanten van mijn latissimus dorst spier. Net onder mijn oksel.

  Bij zowel de nieren als de leverzijde was dit best een groot gebied, maar bij mijn lieskanaal en onder mijn oksels is het oppervlakte klein waar ik het voel. Het lijkt wel op het zich manifesteert op de spierlaag.

  Zowel bij mijn nierzijde rug als leverzijde heb ik al sinds enkele weken weinig tot niks meer ervaren. Het lijkt dan ook wel of het zich telkens verplaatst. Soms heb ik het een dag niet en soms meerdere malen per dag. Soms uit het zich 5 minuten en soms weer slechts 30 seconden.

  Ik ben een 31 jarige man. Ik eet en leef gezond. Op het feit na dat ik gemiddeld 3 sigaretten per dag rook. Daarnaast sport ik ook 5 keer per week. Tien jaar geleden is er bij mij een hernia geconstateerd. Hier heb ik geen last meer van, tenzij het echt kouder wordt. Dan moet ik extra (rek)oefeningen gaan doen of mijn spieren soepel te houden. Daarbij heb ik in 2012 spit gehad. Dit zorgde ervoor dat ik 1 week weinig kon doen.
  Ik ben mij heel goed bewust van de pijnen die ik heb ervaren tijdens de hernia en de spit en ze zijn totaal anders. Pijnlijker, meer zeurend en meer overheersend.

  Ik ben van plan naar de dokter te gaan, maar heef iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

  Met vriendelijke groet.

  Reageer
  #2

  Dat is zonder verder onderzoek toch moeilijk te zeggen. ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om nar je huisarts te gaan met de klachten

  Reageer
  #3

  beetje laat maar ik las net je verhaal over de pijn. Heel herkenbaar.  Is er inmiddels ook iets uitgekomen ??

  bvd

  Marcel

  Reageer
Reageer op: Vage zeurende/branderige pijn rug/torso
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief