last van onderbuik pijn

  • #1

    ik heb nu 7 maanden last van onderbuik pijn ik ben naar de ziekenhuis gewest en echo gemaakt en komt niks en was tijdje weg maar nu heel erg heftig en ook in de richt kant van mijn buike wat is dat ???????? wil ik graag weten grotjes

    Reageer
    #2

    tja, als de huisarts het niet weet en de specialist niet, hoe kunnen wij het dan weten?
    ben je man of vrouwe? hoe oud?
    heeft het met je menstruatie te maken? met je ontlasting?
    ben je verstopt? heb je steken? koorts?
    is je buik opgezet?
    kortom..... veel vragen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Er zijn verschillende soorten buikpijn. Medici delen de pijn meestal in naar aard (b.v. krampend, brandend, stekend, zeurend) en naar de plaats ervan in de buik:

    Pijn in het rechterbovenkwadrant (onder de ribbenboog en boven de navel): kan duiden op galstenen, galwegontsteking, hepatitis, en andere aandoeningen van lever, galwegen en soms pancreas.

    Pijn rechts onder in de buik komt vooral van de dikke darm en de blinde darm, bij vrouwen mogelijk ook de eierstok.

    Pijn midden onder doet denken aan de blaas en bij vrouwen aan de baarmoeder, indien deze pijn wordt veroorzaakt door menstruatie spreekt men liever van menstruatiepijn.

    Pijn links onder in de buik hangt meestal samen met het colon, maar ook met eileiders of eierstokken.

    Pijn links boven past meer bij het colon, maar ook de milt is een mogelijke oorzaak.

    Pijn midden boven in de buik komt vaak van de maag af, maar kan door het pancreas worden veroorzaakt, pijn rond de navel kan wijzen op de dunne darm, maar wordt bij kinderen vaak gezien zonder aanwijsbare oorzaak.

    Pijn net onder de ribbenboog kan van de maag komen, en zelfs van het hart.

    Reageer
    #4

    Sinds dinsdag ochtend contstante steken in men onderbuik vooral aan de rechtse kant en het midden onderaan de buik.
    Dit gepaard met braakneigingen samen met aanval van overmeesterende steken vooral bij het rechtstaan.
    Menstruatie blijft uit en enkel 3 spatjes bruinverlies na 3 dagen van menstruatieweek.

    Met medicatie verkregen van gynecoloog
    (Doxycycline 200 mg) was het woensdag en donderdag verminderd tot nauwelijks iets te voelen. Eindelijk menstrueren na 4 dagen van de menstruatieweek maar in veel mindere maten dan normaal. Abnormaal weinig bloedverlies bloedverlies met slijm in.

    Vanaf vrijdag frequente korte pijnsteken en kokhalsend gevoel weer toe genomen.
    Zaterdag hevige steken in de onderbuik bijna constant en gevoel om te kokhalzen neemt de vorm van braken aan bij te hevige steken en zich vermoeid voelen. Het Weinige bloedverlies veranderd trug in een bruin papje in ong. het zelfde volume als de nu verkregen bloeding. Broeksknopen open moete maken om de extra pijndruk hiervan te verminderen.

    Vandaag zondag constante onverdraagzame steken en gal braken met kokhalzen bij toenemende steken door beweging. Nog steeds verlies van bruin papje en hevige oontinue druk op de buik die tevens opgezwolle is en nog verergd bij het dragen van een broek en zelfs lichte aanrakingen.

    De pijn is echt niet meer te verdragen en moet verplicht benen spreiden bij het zitten. Stappen is ook niet meer zonder pijn, korte passen en voeten meer spreiden bij het stappen is aangeraden voor de hevige druk van de nu opgezwolle buik te verminderen.

    Zou me iemand kunnen zeggen wat ik het best doe doordat de antibiotica geen hulp heeft gebracht en de pijn steeds erger wordt. Op onze spoeddienst dinsdag hadden ze me reeds een bloed- en urinetest afgenomen waarin een infectie was opgemerkt uit de testen die niet op de blaas van toepassing was. Reeds doorgewezen naar gynecoloog om verder uit te zoeken, maar de snelhelpende antibioticakuur heeft niet geholpen.

    Met dank

    Reageer
    #5

    NU onmiddellijk terug naar de dokter!
    dit is spoed, dit mag niet langer duren. kom voor jezelf op!
    kan blindedarm zijn of eileiderontsteking.
    ben je misschien zwanger?
    dit klopt gewoon niet.
    laat je nog iets horen?
    veel sterkte, Brenda

    Reageer
    #6

    Goed zo Brenda! Ik ben het er helemaal mee eens.

    Met dergelijke acute medische vragen is de huisarts, of de spoedeisende hulp de enige juiste persoon tot wie deze persoon zich dient te wenden.

    Reageer
    #7

    Zeurende pijn in onderbuik 2 wwken gelederen blaasontsteking gehad pijn nog niet weg weer urine ingeleverd geen blaasontsteking meer maar week wat bloed in urine is nu op kweek gezet ivm bacteriën iemand ervaring mee ook gevoel van zwaar onderin de buik af en toe bloedverlies

    Reageer
    #8

    Hoi Daan,ik zou morgen toch even contact met de huisarts opnemen...en dit even overleggen...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: last van onderbuik pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief