Last van zeurend gevoel onderbuik

 • #1

  Hoi, ik ben sinds twee weken terug van vakantie en sinds de eerste dag heb ik een zeurend, zwaar onderbuik gevoel. Soms ben ik ook misselijk. Ik ben niet zwanger, ik heb niet getest hoor maar ben wel ongesteld geweest. Het is een appart "hol" gevoel middenin mijn onderbuik maar die tevens ook weer zwaar aanvoelt. Het doet geen pijn ofzo maar meer de irritatie en frustratie wat het nou kan zijn.

  Ik heb wel gewoon eetlust, als ik iets eet gaat het 8 van de 10 keer zonder misselijkheid, en gek genoeg als de buikpijn wat afneemt moet ik of heb ik de drang om te poepen (sorry voor de detail) ik dacht zelf aan een urineweginfectie maar ik plas normaal en het brand niet. Ik heb vaak onstekingen als deze gehad vroeger dus ik weet hoe het voelt. Soms heb ik ook last van me bekken, maar geen pijn.

  Wat kan dit zijn? Ik ben een vrouw over de dertig.

  Reactie
  #2

  Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ik zou in ieder geval met de klachten naar de huisarts gaan

  Reactie
  #3

  Dag tandor hartelijk dank voor u reactie, ik moet eerlijk zeggen dat ik vanochtend wederom met een zeurend onderbuik gevoel wakker werd en na een wc bezoek (ontlasting) valt het gevoel weer erg mee.

  Reactie
  #4

  Schijnt dan toch met je darmen en ontlasten te doen hebben

  Reactie
  #5

  Tandor, ik ben geen huisarts (en ga sowieso wel langs) maar ik denk zelf weer aan een helicobacter pylorie. Ik heb die in 2017 opgelopen vlak na een vakantie in een warm land, en nu ik weer terug ben van vakantie (wederom warm land) heb in dezelfde symptomen. Ik ga wel laten onderzoeken hartelijk dank in ieder geval!

  Reactie
  #6

  Het zou een optie kunnen zijn. Maar dan denk eerder aan de Dientmoeba Fragilis

  Reactie
  #7

  Goedenavond Tandor,

  Ik heb het even opgezocht en kom op een parasiet uit. Eerlijk gezegd heb ik wel last van misselijkheid, maar geen diarree of ontstopping. Sterker nog ontlasting gaat wel goed alleen gaat gepaard met buikpijn.

  Ik ben vandaag na aanhoudelijke pijn naar de huisarts geweest omdat ik een blaasontsteking wilde uitsluiten. Er is volgens de HA een lichte verhoging blaasontsteking en ik krijg daar geen antibiotica voor omdat het te licht is. Eiwitten zijn ook goed. De urine is op de kweek gezet en er is ook meteen een vaginale kweekje genomen, om een schimmelinfectie of gisten uit te sluiten. Dat kan volgens de HA ook dergelijke symptomen geven.

  De pijn is nu een soort van ongesteldheid gevoel en trekt soms naar me liezen. Niet pijnlijk in de liezen wel irritant. Ik wacht de kweekjes af. Als het niet een blaasontsteking is, vraag ik mij af wat het dan wel kan zijn.

   

  Reactie
  #8

  Oh en er werd gezegd dat er wel een bacterie zat. Dat kan ze zien in de urine maar in ieder geval geen blaasontsteking.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Die vraag kan ik zo helaas ook niet beantwoorden. Dat zal dan verder onderzocht moeten worden

  Reactie
  #10

  Hi Tandor, ik heb een vraagje. Ik heb vandaag gebeld voor de uitslag van de kweekjes die zijn afgenomen en volgens de assistente is de uitslag wel binnen maar kon ze niks zeggen want de arts had de uitslag nog niet beoordeeld. Ik vind dit vreemd. Normaliter als ik bel krijg ik altijd van de assistentes de uitslag te horen. Volgens de assistente kon ze zien dat het wel binnen maar dat was het ook. Is dit normaal?

  Reactie
  #11

  Eigenlijk is dat normaal en hoort het zo dus ook te gaan. De huisarts moet dat eerst hebben gezien voordat de ass daar iets over mag zeggen

  Reactie
  #12

  Dank je wel Tandor, ik maak me dan een beetje ongerust. Ik heb gevraagd of er niet vandaag na gekeken kon worden. Maar de assistente zei van niet omdat het erg druk was vandaag en morgen kan er nagekeken worden. Hopelijk is de uitslag goed!

  Reactie
  #13

  Hoi Tandor,

  Ik wilde toch even updaten. de uitslag van de vagina kweek (als ik het goed uitspreek) was bacteriële vaginose. Daar heb ik een kuur voor gehad en onderhand ook klaar. Wat de urine betreft, die is helemaal goed de kweek. Geen "gekke" dingen of wat dan ook. Alleen als ik plas (nu zit ik wel aan het eind van mijn menstruatie) verlies ik af en toe, niet altijd witte vlokjes a sliertjes. Ik weet niet hoe dit komt. Ik voel me goed voor de rest soms wat buikpijn onder maar de sliertjes daar kan ik echt mijn vinger niet op leggen. Denk je dat verder onderzoek nodig is ?

  Reactie
  #14

  Het kan een gevolg van de kuur zijn of van de menstruatie

  Reactie
  #15

  Dank je tandor! Fijne avond

  Reactie
Reageer op: Last van zeurend gevoel onderbuik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief