Pijn in linkerbeen

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds een maandje lichte pijn in mijn linkerbeen, rug en bil. De pijn is een beetje zeurend, tintelend, doof en af en toe wat steken in mijn rug en bil. Ik zou graag willen weten waar deze “pijn” vandaan kan komen.

  Ik heb in het verleden een hernia gekregen aan de rechterkant L4/L5 en hier moest ik helaas ook aan geopereerd worden. De angst om opnieuw een hernia te krijgen is groot, vooral omdat ik op een behoorlijke jonge leeftijd een forse hernia heb gekregen met kanaalstenose, waar ik dus aan geopereerd ben.

  Ik snap dat ik nu het advies krijg om naar mijn huisarts te gaan met deze klachten. Helaas heb ik na vele fouten geen goede band meer met mijn huisarts, dit moeten wij nog steeds uitpraten. Het vertrouwen is toch wel heel erg verdwenen. Ik ben dan opzoek naar een andere huisarts, maar voor nu heb ik nog geen goede huisarts gevonden.

  De pijn is niet extreem erg. Uiteraard ben ik bang voor een opkomende nieuwe hernia.. Ik weet inmiddels ook dat mindset onwijs belangrijk is. Dus ik weet dat als ik mij er teveel mee bezig blijf houden de pijn niet minder zal worden.

  Mijn vraag is eigenlijk: uitstralingspijn is dat altijd een zenuw of kan dit ook een spier zijn? Ik ben namelijk wegens een revalidatietraject nog niet actief genoeg.

  Reageer
  #2

  Uitstralingspijn kan ook referred pain zijn, pijn die vanuit spierknopen ergens anders komt. En het kan ook door overbelasting van een pees komen, die door zwelling dan ergens drukt.

  Ik heb ooit een cortisonen injectie gehad bij extreem uitstralende pijn in mijn been. Bleek door een peesontsteking te komen.

  Reageer
  #3

  Heel erg bedankt voor je reactie.

  Ik ben opgelucht om te horen dat uitstralingspijn ook kan komen door andere dingen dan alleen een hernia. Ik heb verschillende medische problemen waardoor ik weinig beweeg, dus wellicht dat het daar ook te maken mee kan hebben. Ik weet ieder geval wel dat volgens het ziekenhuis mijn hele lichaam onder de knopen zit.

  Het is bij mij voornamelijk een hele grote angst dat ik ooit weer zo onwijs veel pijn ga krijgen. De hernia en kanaalstenose hebben echt invloed gehad op mij.

  Reageer
  #4

  Het kan zelfs komen dat door jou angst voor een nieuwe hernia, je brein de door iets anders (spieren bijvoorbeeld) er op laat lijken.

  Omdat je onbewust jezelf wilt beschermen tegen weer die pijn,geeft je brein alvast heftigere pijnsignalen af dan daadwerkelijk nodig is. Dat gebeurt vaker bij mensen die heftige pijnklachten hebben gehad.

  Het kan dan zinvol zijn om ook psychische hulp bij het omgaan met de angst voor opnieuw die pijn te krijgen. Omdat het een flinke belemmering kan zijn in je revalidatie en om weer in beweging te komen.

  Ipv naar je huisarts, kun je ook naar een fysiotherapeut gaan. Die kan ook checken waar de klachten vandaan komen. En als het spieren zijn, dat behandelen. Uitstralingspijn kan trouwens ook komen door je bekken wat niet goed staat of je s.i. gewrichten die vast zitten. Komt veel voor bij mensen die door eerdere rugklachten een verkeerde/compensatie houding hebben aangenomen.

  Reageer
Reageer op: Pijn in linkerbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief