Dagelijks stekende pijn in mijn borst/ribben

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds een jaar of 2 erg vaak last van een stekende pijn in mijn borst en/of ribben... Vaak komt dit ineens opzetten en soms als ik anders ga zitten of probeer te gaan staan, wil het weer weg trekken. Maar soms heb ik zo'n pijn, dat ik niet eens kan gaan staan. Het gebeurt bijna dagelijks. Als de pijn weg is, heb ik er geen last meer van. Maar ik merk wel dat mijn spieren bij mijn borsten en ribben pijnlijk zijn, als ik eraan zit.. Vooral net onder m'n borst.
  De dokter heeft gezegd dat het leek op de ziekte van Tietze en dat er dus niks aan te doen is.. Maar ik heb daar eens informatie over zitten lezen, maar dat komt er niet echt mee overeen. Want mensen met de ziekte van Tietze hebben ook last van pijnlijke zwellingen en dat heb ik niet.. Het zijn bij mij puur steken.. Net zoals je een steek in je zij krijgt, als je te hard rent..

  Wie oh wie kan me helpen en heeft misschien een idee wat het kan zijn.. En nog beter: Wat er tegen kan doen...
  Want het begint erg vervelend te worden. Ik heb het ook al een paar keer gehad tijdens het auto rijden. En dan kan ik gewoon bijna niet normaal meer doorademen, want dat zo'n ontzettend veel pijn..

  Reactie
  #2

  hoi

  Ik heb de zelfde klachten als jou bij mij komen ze z'n 15 maal per dag ik ben daar ook voor naar de dokter geweest en die heeft mij verteld dat het door mijn borsten komt hoe groter je borsten zijn des te meer je er last van kunt krijgen ik weer niet wat voorn cup jij hebt maar ik heb 85E dus bij mij licht het waarschijnlijk daar aan en je kunt er ook last van hebben als je ventolin gebruikt voor astma of brongitus.

  groetjes til

  Reactie
  #3

  Hoi til,

  ik gebruik geen medicijnen. En een grote cup maat heb ik ook totaal niet.. (85B). Dus dat zal het niet zijn.. En het is niet alleen in mijn borsten maar ook er net onder, bij m'n ribben.. Dus wordt het ook niet...

  Groetjes

  Reactie
  #4

  hoi

  bij mij begint de pijn ook altijd onder de borst aan de linker kant, het is dan z'n steek dat even aanhoud en dan gaat je hart harder klopen en daarna is het weer over,

  Hoe ervaar jij die pijn dan? en hoe oud ben je?

  groet til,

  Reactie
  #5

  Het duurt bij mij inderdaad ook niet erg lang.. Soms duurt het een minuut, de andere keer weer langer.. Het voelt als een stekende pijn die ineens opkomt.. (beetje hetzelfde als je in eens heel hard gaat rennen - dan krijg je vaak pijn in je zij).
  Het zit vaak links, maar ook wel eens rechts. En dan zit de pijn in m'n ribben of vlak onder m'n borst of in m'n borst zelf. Dat varieert nogal.
  Ik ben overigens 23 jaar.

  Groetjes

  Reactie
  #6

  nou volgensmij heb ik de zelfde klachten als jou ik heb het alleen nog nooit rechts gehad ik ben zelf 20 en hab het ook al 3 jaar maar als je het ook rechts hebt moet je misschien toch nog even naar een andere dokter gaan als je het niet vertrouwd.

  bij mij kunnen ze er maar 1 ding aan doen en dat is een borst verkleining.

  groet til

  Reactie
  #7

  Het is niet dat ik het niet echt vertrouw. Ik mag aannemen dat het niet ernstig is ofzo.. Maar het is vooral vervelend en soms ook gevaarlijk. Ik heb het namelijk ook wel eens tijdens het auto rijden! En dan kan ik bijna niet meer ademen van de pijn.. En anders gaan zitten of gaan lopen is ook geen optie in de auto..
  Misschien dat ik er toch maar eens voor naar de huisarts moet gaan. Maar de vorige zei die, het lijkt op Tietze en daar is niks aan te doen. Kortom, pech gehad.. Je moet er maar mee leren leven.. :S

  Reactie
  #8

  Ik hoop in iedergeval voor jou dat het wat anders is en dat de dokter het nog maa eens goed gaat onderzoeken want net wat jij zecht lijkt me geen pretje met auto rijden.

  als je weer naar de dokter bent geweest laat je dn nog even weten of het wat anders kan zijn?

  Ik moet waarschijnlijk een borstverkleining ondergaan omdat ik het toch wel z'n 15 maal op een dag heb en aangezien ik een dochter heb van 7 maand is dat ook niet echt een pretje maar hopenlijk is het daarna ook over.

  groet til

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik vind dat pijnklachten op de borst altijd door een arts gezien moeten worden. Meestal is de oorzaak niet ernstig en alleen maar vervelend zoals hyperventilatie, maar een enkele keer blijkt het toch om long- of hartklachten te gaan.

  Reactie
  #10

  Mijn zoon ervaart exact dezelfde pijn, geen idee wat het is...morgen weer naar de arts..

  Reactie
  #11

  Heeft je zoontje nog andere klachten dan alleen pijn aan z'n ribben? Ademt hij normaal zonder zuchten en steunen, is hij misschien verkouden? Je zou dan kunnen denken aan z'n longetjes door bijvoorbeeld een allergie of een infectie.

  Als het echt alleen de pijn is, doet mij het sterk denken aan groeipijn. Dat is erg vervelend en inderdaad niet fijn maar eigenlijk dus geheel onschuldig en met af en toe een pijnstillertje en een dikke zoen goed te verhelpen.

  Laat de huisarts even kijken of het misschien toch iets bijzonders is, misschien is hij gevallen zonder dat je het hebt gezien, of is er toch iets anders aan de hand.

  Laat je weten wat de huisarts heeft gevonden?

  Beterschap.

  Reactie
  #12

  hallo ,ik heb al lang van mijn moeder gelerd.neem een bladzijde van krant en zet het waar jij pijn hebt dan een strake hemd als je gaat slapen paar keer en gaat pijn weg.succes

  Reactie
  #13

  ...

  Dat lijkt mij erg optimistisch. Zeker als er slecht nieuws in de krant staat... !

  Wat een onzin zeg!

  Reactie
  #14

  Syndroom van Tietze:
  www.dokter.nl/index.php/Pijn/110500-syndroom-van-tytse.html

  Pijn achter of op borstbeen
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/77555-pijn-achter-of-op-borstbeen-midden-dus-+-warm-gevoel-rug.html

  Steken in Linker borst
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/194462-Steken-in-Linker-borst.html

  Reactie
  #15

  Pijn op de borst kán ontstaan door een hartziekte, maar hoeft niks met het hart te maken te hebben.

  Alleen als het hart de oorzaak is, heet pijn op de borst angina pectoris. (bron: http://www.hartwijzer.nl/Pijn_op_de_borst.php)

  Enkele andere oorzaken van Pijn op de borst zijn:

  Pijnlijke borstspier
  http://www.blessure-aanwijzer.nl/borstspier.htm

  Pijn in een rib- borstbeengewricht
  http://www.blessure-aanwijzer.nl/rib_borstbeengewricht.htm

  Pijnlijke borsten
  http://www.blessure-aanwijzer.nl/borsten.htm

  Longontsteking
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Longontsteking

  Oesofagale reflux
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Oesofagale_reflux

  Syndroom van Tietze
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Tietze

  Hyperventilatie
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperventilatie

  Longembolie
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Longembolie

  Aortadissectie
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aortadissectie

  Ga bij zorgen over Pijn op de borst altijd naar de huisarts voor lichamelijk onderzoek. De huisarts kent u, en kan een diagnose stellen.

  Reactie
Reageer op: Dagelijks stekende pijn in mijn borst/ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief